POGLEDAJTE

ON JE GODINAMA MISTERIJA ZA JAVNOST: Ovako izgleda rođeni brat Ivane Žigon! (FOTO)

Malo ko zna da glumica ima rođenog brata

Star look
Autor:
ON JE GODINAMA MISTERIJA ZA JAVNOST: Ovako izgleda rođeni brat Ivane Žigon! (FOTO)
Foto: ATA Images

Poznati bračni par, Jelenu i Stevu Žigon svi dobro znate, kao i njihovu ćerku Ivanu koja je krenula njihovim stopama.

Ona je odigrala neke od značajnijih uloga, a i njen privatni život je intrigirao javnost. Ipak, malo ko zna da ona ima i rođenog brata, Nikolu.

Godinama se vešto skrivao od javnosti i izabrao potpuno drugačiji životni poziv i ostavrio veliki uspeh u inostranstvu.

Nikola je rođen u Ljubljani 1958. godine, deset godina pre sestre Ivane. Od svoje 30. bavi se slikarstvom. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.

Priznati likovni umetnik, ima ćerku Vanu. U umetničkim krugovima je poznat po svom zaštitnom znaku – polucilindru, koji je odavno postao deo njegovog imidža.

‒ Svaka Nikolina izložba za mene je događaj. U Minhenskom muzeju savremene umetnosti ima deset slika, u našem nema. I on nosi žig Žigonovih ‒ govorila je njegova majka Jelena.

‒ Ja sam poluslovenačkog, polucrnogorsko-srpskog porekla. Prezime Žigon vuče francuske korene. Navodno je neki Žerar Žigon, Napoleonov vojnik, ostao da živi u glavnom gradu Ilirske provincije, Ljubljani. Moja majka je po ocu od Jovanovića iz Bajine Bašte, dok je njena majka od Martinovića sa Cetinja. Bila je u srodstvu sa kraljem Nikolom, po kome sam dobio ime ‒ ispričao je u jednom intervjuu Nikola.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs