"OVA ŽENA IZGLEDA BOLJE OBUČENA NEGO SKINUTA": Operisala je sve što je mogla, ali kada se skine u kupaći svi se krste

Kako godine prolaze ova moćna modna dizajnerka kao da postaje sve bolja u svakom pogledu, pa i u onom fizičkom

Vip priča
"OVA ŽENA IZGLEDA BOLJE OBUČENA NEGO SKINUTA": Operisala je sve što je mogla, ali kada se skine u kupaći svi se krste
Foto: Angela Weiss / AFP / Profimedia

Holivud ne dozvoljava starenje, pogotovo ne na Met Gali. Tu se i od žene na pragu sedamdesete da izgleda kao tridesetogodišnjakinja. Ali Donatela Versaće je uspela da odgovori i na taj zadatak. Kako godine prolaze ova moćna modna dizajnerka kao da postaje sve bolja u svakom pogledu, pa i u onom fizičkom.

Donatela Versaće
foto: Aliah Anderson / Getty images / Profimedia

Mnogi se slažu da odavno nije bolje izgledala, sa zategnutim licem i telom, dok je poslednjih par godina dobila i koji kilogram koji joj je napokon dao zdrav izgeld tela.

Na prestižnom događaju Met Gale, Donatela je došla obučena u prelepu zelenu kreaciju koja se blago svetlucala dok je dizajnerki stajala savršeno. Za potrebe fotografisanja, Donatela se kratko zadržala držeći pod ruku glumca Džud Loa.

Donatela Versaće
foto: Marleen Moise / Getty images / Profimedia

Mada situacija nije uvek bila sjajna za ovu uspešnu ženu.

U želji da sačuva "mladolik izgled", godinama unazad Donatela se podvrgavala rigoroznim dijetama, ali i još rigoroznijim estetskih zahvatima.

Mnogi ovu njenu očajničku želju da zaustavi vreme, povezuju sa strašnom tragedijom koja ju je zadesila. Naime, život Donatele Versaće zauvek se promenio 15. jula 1997. godine...

Tog kobnog dana, na pragu svoje velelepne kuće u Majami Biču, dok se vraćao iz kupovine novina, ubijen je njen brat Đani Versaće, tvorac jedne od najvećih modnih imperija dvadesetog veka. Za čitavu porodicu bio je to ogroman udarac. Đanijevo ubistvo, kao i njegov život, pratio je veliki publicitet. Horde novinara sa svih meridijana pohrlile su ka Floridi.

Posle prvog šoka, Donatela je okupila čitavu porodicu na privatnom imanju na Karibima, da zajednički i u miru ožale Đanijevu smrt.

Donatela Versaće
foto: Profimedia

Nakon smrti Đanija, njegova sestra Donatela je uspela nemoguće - sastavila je kolekciju i izašla te jeseni kao apsolutni modni i životni pobednik.

Donatela je bila udata za bivšeg modela Pola Beka. Bivši supružnicu imaju dvoje dece: ćerku Alegru i sina Daniela.

Lavovski deo svog bogatstva Đani je zaveštao svojoj sestriči Alegri, koja je u momentu njegove smrti imala svega 11 godina. Ona je bila njegova ljubimica, koju je svuda vodio sa sobom. “Ona mi govori istinu o Donateli”, rekao je. Njoj je pripao čitav Đanijev udeo u kompaniji, koji je iznosio 45 procenata i veliki deo nekretnina. Svoju impozantnu kolekciju umetničkih dela milionske vrednosti, Đani je ostavio svom nećaku Danielu.

Alegra je izrasla u ozbiljnu i povučenu devojku, koja se retko pojavljuje na javnim mestima i za sada nema ambicija da se bavi modom. Više je zanima istorija, a želi da se oproba i u svetu glume.

Donatela Versaće
foto: Profimedia

Iako nije bila direktni naslednik imperije Versaće, Donatela je kao prava majka uradila sve da deci sačuva i uveća bogatstvo. Posle Madone i Demi Mur, Donatela je angažovala Hale Beri kao glavno lice kampanje jednog proleća i leta.

Iako je nastojala da se posveti radu, Donatela je zapala u psihičku krizu, pojačanu upotrebom kokaina i antidepresiva. „Razbolela sam se posle Đanijevog ubistva” rekla je davno za jedne milanske novine. “Bilo je brutalno i besmisleno. Ušla sam u tunel. Mogla sam da vidim kako me ljudi gledaju ispod oka, pitajući se da li ću umeti da vodim posao. Pretvarala sam se pred njima da sam potpuno sigurna u sebe, ali kada bi došla kući doživela bi krah”.

Donatela je oduvek živela ekstravagantnim i burnim životom, kako to samo može osoba njenog socijalnog statusa i bogatstva. Slaba je na dijamante, koji su ponekad dostizali veličinu zrna grožđa. Kada su je jednom upitali da li planira da nekada vrati svoju prirodnu boju kose, koju decenijama farba u srebrno plavu, Donatela je iznervirano odgovorila: „Uopšte ne znam šta znači prirodno kada je u pitanju izgled žene. Gluposti! Za mene prirodno više ima veze sa hranom ili povrćem“.

Donatela Versaće
foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Juna 2004. godine Elton Džon je sa još nekoliko prijatelja bio gost na zabavi u kući Donatele Versaće. Kada je ona u jednom trenutku ustala i krenula ka toaletu da „napuderiše nos“, Elton Džon joj je preprečio put i rekao joj da je čeka privatni avion, koji će je odvesti direktno u rehabilitacioni centar Medouz, smešten u pustinjama Arizone. Donatela je bila iznenađena, ali je shvatila da je došao taj trenutak. Spremno se presvukla u sportsku odeću i bez pogovora napustila kuću.

Kura odvikavanja trajala je pet nedelja i bila je vrlo rigorozna. Ali Donatela nije gubila vreme. Boje, zvuci i mirisi Arizone snažno su je inspirisali. „Kreiram u mislima, a ne na papiru“ kaže ona. “Kada sam se vratila u Milano, čitava kolekcija je već postojala u mojoj glavi, trebalo je samo da je prenesem na papir“.

Donatela Versaće
foto: wcp / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Od tada pa do danas Donatela Versaće je svima pa i sebi dokazala da može sve. Međutim, njen fizički izgled i dalje je nešto što se najviše komentariše, pogotovo kada se pogledaju njene fotografije u kupaćem kostimu, kojih ima malo, ali su obišle svet.

1 / 8 Foto: Profimedia / Editorial images
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs