Koga je sve volela čuvena PRVA DAMA: "Prvi put se udajete zbog ljubavi, drugi zbog para, a treći zbog prijateljstva"

Dva puta se bogato udala, a u krevet je uspela da odvede brojne zavodnike, ispod elegantne, šarmantne i rezervisane žene krila se prava buntovnica i zavodnica

Celebrities
07:26h
Koga je sve volela čuvena PRVA DAMA: "Prvi put se udajete zbog ljubavi, drugi zbog para, a treći zbog prijateljstva"
Foto: Profimedia

Jedna od najglamuroznijih prvih dama Amerike ikada, bila je Žaklina Kenedi, a pored toga što je postala najomiljenija žena Amerike, Džeki je bila i sinonim žene koja je umela dobro da se uda.

Mlada novinarka prvo je bila verena za brokera Džona Hjustedoma. Njen otac ga je obožavao, ali je Žaklinina majka Dženet bila protiv tog braka smatrajući da njegova zarada od 17.000 dolara godišnje nije dovoljna za zajednički život. Pod uticajem majke, Džeki je raskinula veridbu.

Džeki Kenedi
foto: Profimedia

Onda je počela da se zabavlja sa Džonom Kenedijem i ubrzo nakon toga, udala se za njega. Bila je ludo zaljubljena u Džona, ali on je bio zauzet poslom i varao ju je često.

Međutim, nije mu ostala dužna pošto ga je nakon afere sa Merlin Monro i Odri Hepbern prevarila sa Vilijamom Holdenom, Marlonom Brandom i Vorenom Bitijem. Nakon njegovog ubistva, Džeki se upustila u aferu sa mlađim bratom preminulog supruga.

Nekoliko godina kasnije, Džeki je upoznala Aristotela Onazisa. Iako su joj u početku mnogi zamerili na druženju sa ovim bogatim grčkim biznismenom, još veći šok izazvalo je njihovo glamurozno venčanje 1968. godine.

Džeki Kenedi, Aristotel Onazis
foto: Settimio Garritano supplied by PacificCoastNews.com / Pacific coast news / Profimedia

Džeki je insistirala na braku, a ne na vezi, prvenstveno zbog svoje dece koju nije htela da osramoti.

"Prvi put se udajete zbog ljubavi, drugi put zbog para, a treći put zbog prijateljstva", izjavila je Džeki nakon udaje za evropskog biznismena.

Drugi brak je joj je omogućio novac i moć koji su joj bili neophodni u tom trenutku. Nakon toga, nije se više udavala.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs