"NEĆU VIŠE DA PEREM PRLJAVE ČARAPE, SPREMAM SUPE I KOLAČE": Snežana je sa 60 god odlučila da ostavi muža - procvetala je

Neću više da perem prljave čarape drugim ljudima, da kuvam supe, mesim kolače...

Porodica
Autor:
"NEĆU VIŠE DA PEREM PRLJAVE ČARAPE, SPREMAM SUPE I KOLAČE": Snežana je sa 60 god odlučila da ostavi muža - procvetala je
Foto: Shutterstock

"Nakon dugog razmatranja i promišljanja, donela sam odluku da krenem u novu fazu svog života. Iako su godine braka bile ispunjene mnogim lepim trenucima i radostima, došlo je vreme da počnem da živim kao samostalna žena.

Sa šezdeset i nešto godina, prvi put osećam potrebu da živim život onako kako to ja želim, bez kompromisa i ograničenja. Brak, koji je bio osnova mog života više od četiri decenije, sada postaje teret koji želim da skinem s ramena kako bih sebi omogućila autentično ispunjenje.

Toksična majka, Žena, Ljuta žena
foto: Shutterstock

Život sa istim čovekom često nosi sa sobom rutinu i stagnaciju. Osećam da sam izašla iz tog obrasca i da je vreme da se otisnem u nepoznato, da radim na sebi, istražim svoje potencijale i želje. Želim da se ponovo osećam živom, da otkrijem nove hobije, upoznam nove ljude i putujem bez tereta prošlosti.

Razvod nije korak koji sam olako donela. Prošla sam kroz proces introspekcije i samopromišljanja kako bih osigurala da je ovo najbolji korak za mene i za mog sada bivšeg supruga.

Žena, Tužna žena
foto: Shutterstock

U braku sam od moje 22 godine i sada sam odlučila da se razvedem.

Čitav život živim sa istim čovekom, sa njim sam dobila i 3 zdrave dece koja su sva, hvala bogu, otišla iz kuće u potrazi za svojom srećom.

Ovo su moji razlozi zašto želim da ostavim muža i po stare dane budem slobodna žena:

Baka, Stara žena, tužna žena
foto: Shutterstock
  • Nikome ništa ne dugujem u životu. Kad se razvedem nema potrebe nikome da se pravdam za trivijalne stvari poput: zašto sam papuče ostavila ispred kuće ili zašto nisam zatvorila vrata od ostave.
  • Neću više da perem prljave čarape drugim ljudima, da kuvam supe, mesim kolače... Sada ću da brinem o sebi i svom zdravlju i kuvaću samo ono što se meni jede.
  • Neću više morati da brinem o tome gde mi je muž. Da li se zapio sa društvom, da li je svratio na pivo i seo ispred prodavnice...
  • Od sada ću živeti samo za sebe i svoju decu. Posvetiću se nekom hobiju i neće biti muža pored mene koji će mi govoriti "Luda ženo, zašto će ti to u tim godinama?"
  • Ne želim da živim više pored muškarca koji će na slavama da me "poklapa" pred rodbinom praveći se kao da je popio svu pamet na svetu.

Dosta mi je svega. Osećam da mi je ostalo još 10ak kvalitetnih godina života i želim da ih provedem sama i slobodna."

Šta biste vi savetovali Snežani? Da li je ovaj njen korak ispravan?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs