SAZNAJTE VIŠE

PONOVO JAVNO PONIŽENI: Hari i Megan NISU POZVANI na prijem pre kraljičine SAHRANE, ovaj udarac nisu očekivali

Megan Markl i princ Hari navodno nisu pozvani na prijem ćiji će domaćin u nedelju biti kralj Čarls.

Vip priča
15:43h Autor:
PONOVO JAVNO PONIŽENI: Hari i Megan NISU POZVANI na prijem pre kraljičine SAHRANE, ovaj udarac nisu očekivali
Foto: Profimedia

Prijem na kojem će se uoči sahrane kraljice Elizabete sastati VIP ljudi, trebalo bi da bude najveći među svetskim liderima u modernoj istoriji. Ali zvaničnici palate su insistirali da na taj događaj bude pozvala samo kraljevska porodica - a oni koji odlučuju insistiraju na tome da Megan i Hari - NE PRISUSTVUJU.

Preko 500 šefova država i zvanica pozvano je na VIP prijem koji će prirediti kralj Čarls III. Pravila oblačenja za događaj, koji će se održati u galeriji slika i državnim sobama palate, su salonska odela - dok je kraljevska porodica u žalosti.

Megan Markl
foto: Profimedia

Portparol Kralja je rekao:

- Ovo je jedan od poslednjih trenutaka za Njeno Veličanstvo Kraljicu za razliku od prvog za Njegovo Veličanstvo.

Zabuna oko toga da li će princ Hari i Megan biti tamo odjeknula je kao i ona koja se odnosi na prinčevu zabranu da se pojavljuje u svojoj uniformi ranije ove nedelje. Prvo se podrazumevalo da će vojvodi biti zabranjeno da nosi svoje vojne boje na bdenju koje će u subotu održati kraljičini unuci. Ali u potezu koji je kasnije rekao da je "jednokratan", vojvoda je- baš kao što je princ Endrju učinio sinoć, a sve to je dopustio kralj Čarls.

Megan i Hari će u ponedeljak odvojeno otputovati na kraljičinu sahranu.

Princ Vilijam, Princ Hari
foto: Profimedia

Kralj Čarls će ponovo predvoditi svoju porodicu u maršu iza kovčega Njenog Veličanstva kada bude premešten iz Vestminster Hola u Vestminstersku opatiju. Iza njega i njegove braće i sestara biće kraljičini unuci Piter Filips, vojvoda od Saseksa i princ od Velsa. Megan Markl i Sofi Veseks će ih pratiti u kolima iza.

Globalni lideri treba da stignu u London ovog vikenda i očekuje se da će odati poštu kraljici Elizabeti posetom Vestminster holu gde ona leži.

Očekuje se da dođu američki predsednik Džo Bajden, francuski Emanuel Makron, potpredsednik Kine, premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern i kanadski premijer Džastin Trudo i mnogi drugi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs