afera iz prošlosti

ČARLS JE NAIZMENIČNO BIO SA NJOM I KAMILOM: Njih dve se nisu podnosile, svesne za čiju naklonost se bore

Kralj Čarls III navodno je imao aferu sa lepom Kangom, koja je postala blisa kraljevskoj porodici. Naizmenično je bio s njom i Kamilom.

Vip priča
Autor:
ČARLS JE NAIZMENIČNO BIO SA NJOM I KAMILOM: Njih dve se nisu podnosile, svesne za čiju naklonost se bore
Kralj Čarls III imao je burnu prošlost, Foto: Profimedia

Nakon što je došao na čelo britanske monarhije, kralj Čarls III našao se u centru svetske pažnje. Samim tim, detalji iz njegovog privatnog života iz dana u dan isplivavaju.

O njegovom ljubavnom životu mnogo se pisalo, posbno nakon saznanja da je bio neveran princezi Dajani, sa kojom mu se break raspao. Navodilo se da je afera sa sadašnjom suprugom Kamilom Parker bila kap koja je prelila čašu, te je došlo do pucanja braka.

Kamila Parker, Princ Čarls
foto: Profimedia

Čarls je navodno imao razne afere, a Kanga je bila još jedna Čarlsova ljubavnica i svojevremeno centralna figura u njegovom životu, dok je njeno ime danas zaboravljeno - baš kao da nikada nije ni postojala.

Međutim, priča o njih dvoje nikada nije u potpunosti ispričana, te se malo toga zna. Navodno je Kanga imala veoma važno mesto u njegovom životu, baš kao i Kamila.

Bliži uvid u ovu ljubavnu priču dao je dokumentarac na britanskom kanalu 4 iz 2008. godine, u okviru priče o neobičnim ludorijama koje su prethodile Čarlsovom braku sa princezom Dajanom.

Prema pisanju Dejli Mejla, tokom sedamdesetih godina, društvo koje je pripadalo visokom staležu bilo je svedok njegovih afera. Navodno je Čarls u jednom trenutku bio sa Kamilom, a zatim sa Kangom, nakon čega je opet bio sa Kamilom.

Da stvar bude još bizarnija, obe su bile udate za njegove bliske prijatelje. Obe su rodile sinove čiji je on postao kum. Obe su svojim sinovima dale ime Čarls (u Kamilinom slučaju Čarls je drugo ime njenog sina).

Njih dve se navodno nisu podnosile, a mržnja koja je postojala između nih graničila se sa patološkom.

Kanga je zapravo bio nadimak ove dame, a rođena je kao Dejl Harper 1947. u dobrostojećoj australijskoj porodici srednje klase. Udala se za kolegu sa Itona, bankara i barona - lorda Tajrona. Zahvaljujući svom suprugu, upoznala je i Čarlsa.

Čarls je navodno pao na njen šarm i lepotu, a takođe ju je obožavala i cela kraljevska porodica.

Ona i lord Trajon često su bili gosti Balmorala, gde je Kanga s vremena na vreme jahala sa kraljicom. Trajon je uzvraćao gostoprimstvo, pa je Čarlsa rado pozivao u svoju ribarsku kućicu na Islandu. Nije mnogo prošlo dok se Čarls nije zaljubio u ženu svog prijatelja.

Kanga
foto: Profimedia

Kanga je bila oduševljena Čarlsom i visokim društvom u kojem se tada kretala.

Bila je veoma sposobna žena, koja je kupovala i preuređivala nekretnine koje je potom prodavala, te tako pravila veliki novac, a pokrenula je i sopstvenu modnu liniju.

Takođe je primenila marketinški trik koji je garantovao uspeh - svom brendu dala je ime Kanga, a svi su znali da je to nadimak koji joj je nadenuo upravo Čarls. Inače, sadašnji kralj ju je jednom prilikom okarakterisao ju je kao "jedinu ženu koja ga je ikada razumela". Znalo se da joj piše pisma, i da je posetio njene roditelje u Melburnu.

Kamila je od rođenja bila deo visokog društva u Velikoj Britaniji, pa i njena prabaka imala je aferu sa drugim princem od Velsa, i dobro je znala pravila igre u ovoj atmosferi, dok je Kanga poticala iz drugačijeg sveta - to što nije mogla glasno da kaže da ju je Čarls jednom voleo, iako je to bila javna tajna, i to što se on vraćao u Kamilin krevet, ju je slomilo.

Vremenom je Kangin život poprimio tužne obrise, dok joj se zdravlje veoma pogoršalo. Došlo je do recidiva bolesti spina bifida, s kojom se već izborila u detinjstvu, ali joj je dijagnostikovan i rak materice. Nakon mučnih tretmana lečenja kancera Kanga se 1996. prijavila u jednu rehabilitacionu kliniku, kako bi se oslobodila zavisnosti od lekova protiv bolova.

Sve što se dalje događalo ostalo je u domenu spekulacija do dana današnjeg. Dok se nalazila u pomenutoj klinici na lečenju, Kanga je pala sa prozora i slomila kičmu. Tokom oporavka, tvrdila je da je gurnuta, ali su svi ostali verovali da je sama skočila usled narušenog mentalnog zdravlja.

Nekoliko nedelja posle pada, suprug joj je saopštio da želi razvod, nakon čega se preselila u hotel Ric, gde je živela pred smrt. Kanga je umrla tri meseca posle smrti princeze Dajane.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs