saznajte više

POSTUPAK KRALJA ČARLSA DOVEO MEGAN I HARIJA DO LUDILA: Šta je razlog nove drame zbog koje je par POBESNEO?

Iako su se odrekli svih obaveza i dalje potražuju sve one pojedinosti koje zaslužuju samo angažovani plemići

Vip roditelji
12:56h Autor:
POSTUPAK KRALJA ČARLSA DOVEO MEGAN I HARIJA DO LUDILA: Šta je razlog nove drame zbog koje je par POBESNEO?
Princ Hari i Megan Markl, Foto: Profimedia

Kako mediji pišu, deca princa Harija i Megan Markl navodno neće biti dodeljen status NJ.K.V. kada ih kralj Čarls III bude imenovao za princa i princezu.

Naime, očekuje se da će naslednici Vojvotkinje i Vojvode od Saseksa, Arči i Lilibet u bliskoj budućnosti zvanično postati princ i princeza, pošto je Čarls pristao da im dodeli titule. Ali nakon napetih razgovora sa novim kraljem poslednjih dana, Megan i Hari su pobesneli zato što njihova deca neće dobiti i titule njegovo kraljevsko visočanstvo.

Poznati par je istakao da ćerke princa Endrua imaju status NJ.K.V iako nisu članovi kraljevske porodice.

„Hari i Megan su bili zabrinuti zbog bezbednosnog pitanja jer osobe sa titulom princa ili princeze imaju određen nivo garantovane bezbednosti. Bilo je mnogo razgovora o tome tokom protekle nedelje. Oni su insistirali da su Arči i Lilibet princ i princeza. Bili su neumoljivi otkako je kraljica umrla. Ali pobesneli su što Arči i Lilibet ne mogu da dobiju titulu NJ.K.V.. Ipak, to je dogovor — oni mogu da budu princ i princeza, ali ne i NJ.K.V jer nisu članovi kraljevske porodice“, piše Dejli mejl.

Arči i Lilibet imaju pravo na titule nakon smrti kraljice Elizabete u skladu sa pravilima koja je postavio kralj Džordž V 1917. godine – a koja su ograničila broj kraljevskih članova koji koriste zvanje NJ.K.V.

Princ Vilijam, Princ Hari
foto: Profimedia

Megan je ranije tvrdila da je Arčiju prethodno uskraćena titula NJ.K.V. zbog njegove rase.

U međuvremenu, Megan i Hari su prestali da koriste sopstvene titule NJ.K.V. nakon što su se povukli sa mesta starijih članova kraljevske porodice da bi živeli "slobodno" u Los Anđelesu iako i dalje koriste svoj status ne bili napravili novac, što preko humantarne organizacije koje su osnovali, što preko unosnih ugovora sa producentskom kućom Netfliks, sa kojom su potpisali ugovor za snimanje raznih emisija, dokumenataraca i igranog programa.

1 / 17 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs