saznajte više

BIZARAN ODNOS PRINCA ENDRJUA I SARE FERGUSON: Razveli se, a žive zajedno, dok ga se svi plaše - ONA GA PODRŽAVA U SVEMU

Sara Ferguson i princ Endru i dalje žive zajedno, decenijama nakon razvoda

Vip priča
Autor:
BIZARAN ODNOS PRINCA ENDRJUA I SARE FERGUSON: Razveli se, a žive zajedno, dok ga se svi plaše - ONA GA PODRŽAVA U SVEMU
Princ Endru i Sara Ferguson, Foto: Profimedia

Decenijama nakon razvoda, princ Endru i njegova bivša supruga Sara Ferguson i dalje žive zajedno, a uskoro će im se pridružiti korgi pokojne kraljice Elizabete II kojeg im je ostavila u testamentu.

Vojvoda i vojvotkinja od Jorka poklonili su kraljici Elizabeti dve njene omiljene rase pasa 2021. godine nakon što je njen suprug, princ Filip, umro u aprilu.

Ali iza ove činjenice leži mnogo čudnija situacija: činjenica da bivši par još uvek živi zajedno, čak i kada je Fergi bila primorana da se nosi sa posledicama slučaja seksualnog zlostavljanja maloletnica i povezivanja bivšeg muža sa ozloglašenim pokojnim biznismenom, Džefrijem Epstajnom ali i pokrenute tužbe koja se navodno rešila milionskom nagodbom.

Sara Ferguson
foto: Profimedia

„Još uvek žive zajedno u Rojal Lodžu i ona (Fergi) sa oduševljenjem govori o njemu“, rekla je za Foks Njuz, bivši britanski službenik za javne odnose i kraljevski stručnjak. "A sada im se pridružio i kraljičin korgi. Ona stalno priča o tome kako je dobila najlepšeg princa. Održali su izuzetno blisku vezu."

Ako pogledamo bolje, Sarina naklonost prema njenom bivšem mužu možda ima veze sa činjenicom da je par uporno nastavio da daje prioritet zajedničkom podizanju svoje dve ćerke još od njihovog razvoda 1996. godine: princeze Judžinije, 32, i Biatris, 34.

Sara Ferguson
foto: Profimedia

Sara Ferguson je bila udata za princa Endrua, kraljičinog drugog sina, od 1986. do 1996. godine.

„Po svemu sudeći, Jorkovi su veoma bliska porodica“, objasnio je Spens. „Prava porodica. Epstajn skandal je bio veoma težak, posebno za njegove ćerke, princeze Judžiniju i Biatris, i to u vreme kada su osnivale svoje porodice. Pretpostavljam da su vojvotkinjine prve brige bile njene ćerke i unuci kroz sve to. ."

Princ Endrju, Sara Ferguson
foto: Profimedia

Zbog čega su se rastali?

Veza Sare i Endrua je okončana 1992. godine, a karijera princa u Kraljevskoj mornarici bila je pokretački faktor. Princ je bio odsutan veći deo njihovog braka, par se retko viđao i to je uzrokovalo odvajanje.

Nakon razdvajanja, Fergusonova je napravila skandal kada su se u Dejli Miroru pojavile njene fotografije u toplesu sa američkim biznismenom Džonom Brajanom.

Princ Endru, Sara Ferguson
foto: Profimedia

Govoreći o razvodu u intervjuu za Harper's Bazaar 2007. godine, Sara je rekla: „Celu svoju prvu trudnoću provela sam sama. Kada se Biatris rodila, Endru je dobio 10 dana odsustva. Takođe je govorila o razdvajanju, nazvavši to „najbolnijim periodom u mom životu“ i razmišljala o svom susretu sa kraljicom. Ferguson je rekla: „Kada sam se sastala sa Njenim Veličanstvom u vezi svega toga, ona me je pitala: ’Šta ti je potrebno, Sara?‘ Ja sam rekla: ’Vaše prijateljstvo‘, što ju je začudilo, jer su svi milsili da ću tražiti veliku nagodbu. „Ali želela sam da mogu da kažem: ’Njeno Veličanstvo je moj prijatelj‘ – Niko nije mogao da kaže: „Vidi, ona je pohlepna“.

Princ Endrju, Sara Ferguson
foto: Reuters/Toby Melville

"Napustila sam svoj brak znajući da ću morati da radim."

Njihov razvod je stupio na snagu tek 30. maja 1996. godine, četiri godine nakon što su se zvanično rastali. Godine 2010. Fergusonova je ponovo došla na naslovne strane nakon što je uhvaćena u skandalu sa podmićivanjem i uhvaćena na snimlku na kojem nudi pristup princu Endrjuu u zamenu za 500.000 funti.

Uprkos tome što su razvedeni, Sara Ferguson i dalje živi u kući princa Endrua u Vindzoru. Imovina Kraljevske lože pripada princu Endru od kada je kraljica majka preminula 2002. godine.l Rezidencija na listi II razreda ima 30 soba i 21 hektar bašte. U razgovoru za The Sandej Tajms, Ferguson je rekla da su ona i princ „veoma dobri roditelji“ i da je imala „sreću“ što je imala neobičan životni aranžman."

Dodala je: „Kada sam u Velikoj Britaniji, imam sreće da mogu da odsednem u Kraljevskoj loži. Ne bih ga nazvala svojim domom jer bi to bilo drsko."

Izopštavanje princa Endrua iz kraljevske porodice

Žena po imenu Virdžinija Džufre tužila je Endrua 2021. godine, navodeći da ju je vojvoda od Jorka seksualno zlostavljao u tri navrata kada je imala manje od 18 godina po nalogu pokojnog finansijera Džefrija Epstajna i osramoćene partnerke pokojnog biznismena, Gilejn Maksvel. Obe strane su najavile sporazum o nagodbi u februaru 2022. godine, mesec dana pre nego što je Endru trebalo da bude svrgnut u slučaju.

Samo nekoliko nedelja kasnije, u martu 2022 godine., Endru i Džufre su potpisali sporazum o zvaničnom odbacivanja slučaja seksualnog zlostavljanja koji je pokrenula protiv kraljevske porodice nakon što joj je on navodno platio više od 16 miliona dolara za rešavanje sramotne tužbe. Iako stranke nisu otkrile sumu poravnanja u sudskim dokumentima, Dejli telegraf je objavio iznos od 16,3 miliona dolara. Kroz svu dramu i skandal, Endru je negirao optužbe, što ga je na kraju primoralo da odustane od svojih javnih dužnosti i kraljevskog pokroviteljstva.

Princ Endru, Sara Ferguson
foto: Profimedia

Sara nikada nije komentarisala te optužbe na račun svog bivšeg muža. I dalje stoji čvrsto pored njega, da li zbog dece ili statusa u kojem i dalje uživa ili možda pak veruje da je princ - nevin.

Sara Ferguson
foto: Profimedia

U međuvremenu, u ponedeljak, demonstrant je uhapšen nakon što je iznervirao Endrua tokom kraljičine pogrebne povorke u Edinburgu, u Škotskoj.

Sara Ferguson se još uvek nije pojavila u javnosti nakon što je objavljeno da je kraljica Elizabeta II preminula ali veruje se da će se pojaviti 19. septembra na sahrani iako su neki mediji pisali da joj dolazak još uvek nije odobren.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs