"Uvuko bi me u sobu i terao da ga masiram, bilo mi je jasno šta želi": Jezivo kako je slavni glumac mučio žrtve

Žrtve seksualnog uznemiravanja otkrivaju jezivu i mračnu stranu slavnog glumca.

Lifestyle
Autor:
"Uvuko bi me u sobu i terao da ga masiram, bilo mi je jasno šta želi": Jezivo kako je slavni glumac mučio žrtve
Foto: CALM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Dаstin Hofman (86) dugo je bio jedan od omiljenih holivudskih glumaca, a onda se sve preko noći promenilo.

Žrtve seksualnog zlostavljanja Hofmana su progovorile o tome što su preživele sa njim.

Pre nego što je Holivud potresao ovaj skandal, Hofman je bio glumac koji je radio punom parom. Ovako je sve počelo:

Dastin Hofman
foto: Profimedia

Rođen 8. avgusta 1937. godine u Los Anđelesu u jevrejskoj porodici.

Majka Lilijan Gold bila je glumica i džez-pijanistkinja, a otac Hari radio je kao rekviziter u filmskom studiju u kojem je tačno na dan Dastinovog rođenja dobio otkaz. Pokrenuo je sopstveni posao, ali je ubrzo bankrotirao i zbog toga morao da proda svo pokućstvo.

Skandal koji ga je koštao krijere

Pad ovog legendarnog glumca dogodio se 2017. godine. Nakon hapšenja Harvija Vajnstina, nekoliko žena se oglasilo i optužilo Hofmana za seksualno uznemiravanje. Najviše je šokiralo to što se među njima našla i njegova 17-godišnja asistentkinja.

Dastin Hofman
foto: Profimedia

Hofman se izvinio, a potom je porastao broj žrtvi. Među njima je i Ketrin Roseter koja je sa njim glumila u predstavi "Smrt prodavca". Kako je ispričala, prvo je primetila njegove poglede na audiciji, a kad je dobila ulogu, pozvao ju je u hotelsku sobu nakon jednog poslovnog ručka.

'Zašto mu je trebala soba kada je živeo kilometar daleko od mesta snimanja? Pitala sam se, ali mi je ubrzo bilo sve jasno nakon što je skinuo majicu i tražio da mu masiram leđa", ispričala je Ketrin, kojoj je on pre toga bio glumački idol.

Ana Hanter, koja je sa 17 godina radila kao asistentkinja produkcije na snimanju filma "Smrt prodavca' iz 1985. rekla je da je Dastin govorio o seksu pred njom i neprimereno ju dirao. 'Pitao me je: 'Jesi li imala seks preko vikenda kao što sam ti rekao'. Bio je predator, bila sam dete i to je seksualno uznemiravanje', rekla je Anna.

Dastin Hofman
foto: Reuters / Stephane Mahe

"Imam visoko poštovanje za žene i osećam se užasno zbog bilo koga ko se oseća neprijtno pored mene. Žao mi je. To ne pokazuje ko sam", oglasio se Hofman nakon optužbi.

Žrtve dalje nisu želele da iznesu sve detalje zbog uznemirenosti na pomen da se tako nešto dogodilo i da su morale da prežive pakao. Ovim činom, ostavio im je traume za ceo život.

Priča se da njegova deca iz prvog braka, biološka ćerka Karina i usvojena Džejn nisu u dobrim odnosim od kako je ovaj skandal potresao svet.

Incident sa Meril Strip

Takođe, javnost je bila u šoku kada se pročulo za incident na setu filma 'Kramer protiv Kramera' u kojem je glumio sa Meril Strip. Naime, Dastin je, kako su ispričali očevici, bio nepristojan prema Meril i ošamario je bez ikakvog razloga.

Dastin Hofman
foto: Reuters / Luke MacGregor

"Kad ju je Dustin pitao šta misli o filmskoj priči, odgovorila je iskreno bez ikakvih ublažavanja. Rekla im je da su napravili potpuno pogrešno njen lik. Istakla je da će morati da preradi neke delove ako žele da prihvati ulogu", otkrili su očevici.

"A kada su krenuli da snimaju, u prvoj sceni je ošamario Meril tako jako da su joj ostali njegovi otisci prstiju na licu. I to nije bila gluma, to je bio njegov izliv besa koji je pravdao ulogom. Takođe je konstantno provocirao glumicu "Meril, kako bi bilo da jednostavno odigraš tu scenu umesto što ovde izigravaš borca za ženska prava?", tvrdili su prisutni na setu.

Niko sa seta filma 'Kramer protiv Kramera' nije imao lepe reči za glumca.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs