Nije mogla suspregnuti suze: Kada god im spomenu smrt, nastane kuknjava jer znaju šta može uslediti

Kralj Čarls Treći i kraljica Kamila, nisu mogli da zadrže suze tokom proslave 80 godina od Dana D, a izgleda da je sve to zbog činjenice da kralj ima rak.

Celebrities
13:27h Autor:
Nije mogla suspregnuti suze: Kada god im spomenu smrt, nastane kuknjava jer znaju šta može uslediti
Foto: Various/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kralj Čarls (75) otkrio je početkom februara da boluje od raka. Od tada retko izlazi u javnost, viđamo ga u automobilu kada odlazi na terapije, a s vremena na vreme se pojavi na nekoj važnoj manifestaciji. Tako je u sredu održao prvi govor nakon teške dijagnoze. Bilo je to u Portsmautu povodom obeležavanja 80. godišnjice Dana D.

"Priče o hrabrosti, otpornosti i solidarnosti koje ste slušali danas i kroz naše živote ne mogu da nas ne dirnu, nadahnu i podsetite na ono što dugujemo toj ratnoj generaciji koja se sada tragično smanjuje.

Kralj Čarls III
foto: Various/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Naša je privilegija čuti to svedočanstvo, ali naša uloga nikako nije pasivna. Naša je dužnost osigurati da mi buduće generacije ne zaboravimo njihovu službu i njihovu žrtvu u zameni tiranije slobodom', rekao je kralj, prenosi "Dejli Mejl"

Dok je kralj na pozornici kraj svoje supruge, kraljice Kamile držao govor, ona ga je gledala s velikim poštovanjem. Pre njega okupljenima se obratio princ Vilijam, koji je podsetio na brojne porodice koje su u tom periodu gledale svoje voljene kako idu u bitku.

'Uvek ćemo se sećati onih koji su služili i onih koji su im mahnuli. Majke i očevi, braća i sestre, sinovi i kćeri koji su gledali svoje voljene kako odlaze u bitku, nesigurni hoće li se ikada vratiti.

Kralj Čarls III
foto: Mark Large / dmg media / Profimedia

Danas se sećamo hrabrosti onih koji su prešli ovo more da oslobode Evropu. Oni koji su osigurali uspeh operacije Overlord. I oni koji su čekali njihov siguran povratak", kazao je princ Vilijam u svom govoru.

Prisećanje bivšeg pripadnika Kraljevske mornarice Erika Bejtmena rasplakalo je kraljicu Kamilu i ganulo kralja Čarlsa koji nisu mogli da suspregnu suze.

"Nije ni njoj lako slušati sve to i znajući da je njen suprug teško bolestan", "Čarls umire, a Kamila to nema s kime podeliti", ističu pratioci na društvenim mrežama.

Stil/Story.hr

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs