Poslednji dani slavnog glumca bili su pakao na zemlji: Imao je 40 kg, ležao je u sopstvenim fekalijama a ona ga je tukla

Poslednje fotografije na kojima je Patrik Svejzi ostavile su njegove obožavaoce šokiranim - tada je svima bilo jasno da je kraj

Vip priča
14:25h
Poslednji dani slavnog glumca bili su pakao na zemlji: Imao je 40 kg, ležao je u sopstvenim fekalijama a ona ga je tukla
Foto: FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia

U januaru 2008. godine nakon što je duže vreme bio bolestan, Patrik Svejzi odlazi na preglede gde otkrivaju da ima rak pankreasa. Nažalost, loš stil života u kojem je dosta pušio i lečio se nekoliko puta od alkoholizma doveli su do toga da glumac na kraju oboli od teškog oblika raka.

Patrik Svejzi
foto: Profimedia

Kada mu je ustanovljena bolest izjavio je: “Uplašen sam i ljut zbog dijagnoze. Možete se kladiti da ću proći kroz pakao. Verujem da su svi mislili da sam skrenuo i da su očekivali da ću se povući iz posla … Da li umirem? Odustajem li? Jesam li na samrtnoj postelji? Opraštam li se od prijatelja i porodice? Ni slučajno! Sanjam o budućnosti, o dugom i zdravom životu, ne u senci raka, već u svetlu!”

Patrik Svejzi
foto: FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia

Odmah je krenuo na hemoterapije koje su ga prilično iscrpljivale, a pored njih išao je i na radio terapije. Nije želeo da se prepusti bolesti i borio se svim sredstvima. Iako ga je bolest dosta iscrpljivala, dok je išao na terapije, on je prihvatio glavnu ulogu u TV seriji „Zver“ i odlazio je na snimanje na kojem je davao sve od sebe da se ne primeti u koliko se lošem stanju nalazi.

U isto vreme dolazeći kući sa posla, pisao je memoare sa svojom surpugom Lisom.

Partik je umro 14. septembra 2009. godine. On se se hrabro borio sa bolesti punih 20 meseci, ali nažalost bolest je bila uznapredovala i upkos velkoj borbi i naporima doktora leka nije bilo.

U vreme smrti imao je samo 40 kilograma što pokazuje koliko ga je ova bolest iscrpela.

Pogledajte kako je izgledao tih dana:

1 / 6 Foto: FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia

Mnogi pričaju da je tokom bolesti Patrik bio u nekoj vrsti kućnog pritvora. Njegova supruga Lisa, je navodno prema njemu bila izuzetno nasilna i varala ga, tokom njegove bolesti bila je još gora. Priča se da ga je pustila da umre u najgorim mukama, prljavštini i bolovima.

Ove šokantne optužbe izneo je jedan od najbliskijih prijatelja zvezde "Prljavog plesa".

Svejzi je preminuo 2009. godine u 57. godini. Situaciju mu je u zadnjim mesecima života otežala njegova žena Lisa, koja je dozvolila da glumac spadne na samo oko 40 kilograma, a čak je branila njegovoj majci i prijateljima da ga posete.

"Voleo ju je svim srcem, ali to je stvarno bila veza ljubavi i mržnje. Ona bi ga tukla, a on bi tukao zidove i nameštaj. Svađali su se, a znali su da unište hotelske sobe, automobile… Bila je to nasilna veza", rekao je prijatelj koji optužuje Patrikovu udovicu za zanemarivanje supruga.

Patrik Svejzi
foto: Profimedia

Inače se za Patrika, kad god je mogao, brinuo i njegov brat Don, ali kada ga nije bilo, sve je bilo prepušteno Lisi.

"Lise ne bi bilo satima, a kada bi Don došao, našao bi brata kako leži u mokraći i fekalijama jer nije mogao sam da ustane", dodaje prijatelj.

Patrikova prijateljica iz detinjstva Šarlota Stivens rekla je da je nagovarala glumca da ostavi suprugu s kojom se oženio 1975, ako ni zbog čega drugog, onda zbog silnih afera za koje je znala i porodica i prijatelji.

Lisa je ostavila porodicu bez teksta kad je svima zabranila da viđaju i posećuju glumca, uključujući i njegovu majku Petsi.

U tom periodu Svejzi je potpisao testament kojim je celo svoje bogatstvo od 40 miliona dolara ostavio Niemi. Četiri godine nakon njegove smrti, Lisa se ponovo udala.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs