KAKO SU IZGLEDALI POSLEDNJI SATI KRALJICE ELIZABETE: Samo njih dvoje su bili uz njenu samrtnu postelju

Saopštenje kraljevske porodice je da je kraljica preminula mirno u svom domu sa članovima najuže porodice

Vesti
Autor:
KAKO SU IZGLEDALI POSLEDNJI SATI KRALJICE ELIZABETE: Samo njih dvoje su bili uz njenu samrtnu postelju
Foto: Profimedia

Danima pre nego je preminula, ceo svet je spekulisao o zdravstvenom stanju kraljice Elizabete II. Iako su mediji naveli da je kraljica kritično i pod budnim okom lekara, već se tada sumnjalo da je preminula.

Onaj momenat kada su svi članovi porodice pohrlili na imanje u Škotskoj bilo je jasno da se nešto vrlo ozbiljno dešava. A onda smo, tačno u 18.30, saznali sve.

„Kraljica je preminula mirno, danas u popodnevnim časovima, u svom zamku u Balmoralu“, saopštila je Bakingemska palata.

Kako navode britanski mediji, novoizabrana premijerka Liz Tras još u 16.30 dobila je vest o kraljičinoj smrti. Pojavio se i snimak sa sastanka Donjeg doma Parlamenta na kome se vidi kako joj kancelar vojvodstva Lankaster Nadim Zahavi dotura ceduljicu sa informacijom.

Hitni pozivi su se ređali, svi su se spremali za operaciju „Londonski most“ i onu koja sledi, „Jednorog“, a podrazumeva plan sahrane. Protokol je ispoštovan. Ali, javnost je tražila odgovor iako ga je možda već znala.

Pretpostavke su da u ovim momentima kraljica više nije bila živa i da je izdahnula još oko 12 časova. Uz nju su bili najstariji sin Čarls i ćerka Ana. Oni su prethodnih dana boravili u Škotskoj i redovno su je posećivali. Ostali članovi porodice došli su nekoliko časova kasnije i nisu stigli da se oproste.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs