ČEGA SU SE SVE ODREKLE ŽENE UDATE U KRALJEVSKU PORODICU: Kejt, Megan, Kamila i Sara - sudbina teška kao crna zemlja

Žene koje su se udale u kraljevsku porodicu, svoju sreću "plaćaju" visokom cenom

Ljubav
12:34h Autor:
ČEGA SU SE SVE ODREKLE ŽENE UDATE U KRALJEVSKU PORODICU: Kejt, Megan, Kamila i Sara - sudbina teška kao crna zemlja
Foto: Profimedia

Žene udate u kraljevsku porodicu su surovo, na vlastitoj koži, osetili onu narodnu izreku koja kaže: "Kad se udaješ, ne udaješ se samo za voljenog čoveka, već i za njegovu porodicu."

U ovom slučaju pitamo se "Da li su znale koja je cena njihove udaje za princa?"

Smrt kraljice Elizabete u fokus je i ovaj put pogurala celu kraljevsku porodicu. Međutim, najviše se analizira svaki pokret žena iz kraljevske porodice. Javnosti su posebno zanimljive njih četiri: Megan Markl, Kejt Midlton, Kamila Parker i Sara Ferguson.

Nakon što su postale "snajke kraljevske porodice" ovim ženama se život promenio iz korena - za neke od njih život se nije promenio na bolje.

Megan Markl
foto: Profimedia

Kamila Parker

Sve što je Kamila htela još od svoje dvadeset i pete godine je da bude sa Čarlsom. Iako ju je prosio, svesna da neće biti prihvaćena, Kamila tri puta odbija tadašnjeg princa. Udaje se za drugog, rađa mu decu, ali tiha patnja za Čarlsom ostaje. Nakon što nije mogla da se odupre ljubavi, nosi težak teret ljubavnice princa Čarlsa. Nakon smrti princeze Dajane, glavni krivac postaje upravo Kamila Parker.

Godinama je ovaj žig bio urezan pored njenog imena, da bi tek danas, u poznim godinama Kamila bila priznata i poštovana, tek kada joj je nakon godina "testiranja" i pomnog posmatranja odobreno da nosi titulu "kraljice supruge".

Kamila Parker
foto: Profimedia

Kejt Midlton

Studentkinja umetnosti, žena iz naroda, žena bez kraljevske krvi dobila je ne tako laskav nadimak "Čekajuća Kejt". Naime, Kejt je godinama čekala da princ Vilijam dobije dopuštenje da je veri. Ona je godinama stajala uz njega, cela njena porodica pažljivo je promatrana dok nisu prošli test. Test pod naslovom: "Da li ste dostojni da budete povezani sa kraljevskom porodicom?" je uspešno položen, i Kejt je dobila Dajanin prsten. Kakav teret! Naslediti ženu kao što je princeza Dajana.

Ceo svet je očekivao da Kejt bude prihvaćena i od naroda i od kraljevske porodice. Svaki put kad se pojavi u javnosti, pomno se analizira svaki njen korak, svaki njen pokret, reč, gest, mimika, a o odeći da i ne govorimo. S obzirom da je njen suprug sledeći u naslednom redu za tron, pritisak je sada još veći.

Kejt Midlton, Princ Vilijam
foto: Profimedia

Megan Markl

Glumica kojoj Britanija ne može oprostiti intervju sa Oprom. Od tog momenta pa na dalje, šta god je uradila u svetu je okarakterisano kao licemerstvo.

Šta god da uradi princ Hari - bilo da kaže nešto protiv oca ili brata, ili da sklopi novi posao -"kriva" je Megan. Njeni govori su burno propraćeni i pomno analizirani širom sveta. Svaka njena reč se vaga. Svaka njena reč za mnoge ima dvostruko značenje.

To da će njena deca verovatno biti lišena titule, dovoljan je pokazatelj šta o njoj misli KRUNA.

Megan Markl, Princ Hari
foto: Profimedia

Sara Ferguson

Ako mislite da Megan prolazi kroz "pakao" , treba da čujete za sudbinu Sare Ferguson, vojvotkinje od Jorka. Žena posrnulog princa Endrua već punih 30 godina "okajava svoje grehe". Naime, Sara je javno prevarila princa Endrua, a onda se upetljala u finansijske probleme koje je sama kraljica morala da rešava.

Iako je njen suprug napravio daleko veći prestup, on ovih dana stoji uz brata Čarlsa, dok je Sari zabranjeno se pojavljuje na sahrani?!

Biti žena u kraljveskoj porodici ima svojih prednosti, ali i mana. Teret je ogroman, a po tome kako se koja od navedenih dama "snašla" govori nam samo o tome koliko je bila upoznata sa time šta je čeka kad jednom uđe u kraljevsku porodicu.

Princ Endru, Sara Ferguson
foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs