PRIČA SE DA JE ČARLS REKAO SINU: "Ne dovodi Megan da vidi kraljicu!" Ono što je Hari potom uradio, najavljuje DRAMU

Smrt kraljice dovela je još jednom u fokus kraljevsku porodicu. Ovaj put u najavi je pravi skandal oko Megan i Hari, s obzirom da je kralj sinu zabranio da dovede u dvor svoju suprugu

Šuška se
Autor:
PRIČA SE DA JE ČARLS REKAO SINU: "Ne dovodi Megan da vidi kraljicu!" Ono što je Hari potom uradio, najavljuje DRAMU
Foto: Profimedia

Britanski mediji bruje o tome kako je kralj Čarls "rekao" princu Hariju da ne dovodi suprugu Megan Markl u zamak Balmoral dok su on i drugi članovi kraljevske porodice žurili da budu uz umiruću kraljice, objavljeno je sinoć.

Usred lične porodične tragedije u četvrtak, kada je kraljica umrla u 96. godini, odigravala se prava mala drama u kojoj su učestvovali vojvoda i vojvotkinja od Saseksa.

Bila je to neka vrsta slučajnosti da su Hari i Megan bili u zemlji kada je prinčeva baka preminula. Kraljica kao da je poštedela svog unuka emotivnog i nesumnjivo traumatičnog transatlantskog leta.

Megan Markl
foto: Profimedia

Dok je kraljevska porodica bila obuzeta brigom za bolesnu kraljicu, Hari i Megan su izazvali neviđenu buru iza kulisa najavljujući da će oboje doći u Balmoral.

Kako piše The Sun, princ Hari je bio u kolibi Frogmor kada ga je otac pozvao da ne dovodi Megan.

"Čarls je rekao Hariju da nije u redu ili prikladno da Megan bude u Balmoralu u tako tužno vreme", rekao je izvor za novine.

"Rečeno mu je da ni Kejt neće biti prisutna te da bi uz kraljicu trebalo da budu najuži članovi porodice".

"Čarls je vrlo, vrlo jasno rekao da Megan neće biti dobrodošla."

Kralj Čarls III
foto: Profimedia

U međuvremenu, Telegraf je izvestio da Hari uopšte i nije bio pozvan na vreme u Balmoral.

Kraljevski insajder je takođe rekao da je "prilično teško pozvati nekoga u tako važnom momentu kad znaš da će objaviti knjigu o tom događaju čim se bura slegne".

Drugi je dodao: „Mislim da je opšta reakcija na Harijevo i Meganino ponašanje bila neverica da budem iskren.

Vest o njihovim planovima stigla je preko male grupe medija sa kojima Saseksi smatraju da je prikladno da komuniciraju i koju su novinari objavili na Tviteru u 13.53. Saopštenje je glasilo: "Od portparola: Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa će putovati u Škotsku.""

Ovo je, naravno, bila vest za Palatu i nije dobro prošla. Mnogi iza kraljevskih zidina, iskreno, bili su nepoverljivi.

Princ Hari, Megan Markl, Princ
foto: Profimedia

Još uvek je nejasno koliki je pritisak izvršila sama palata – ili da li su viši kraljevski članovi bili umešani – ali je portparol para mahnito počeo da „razjašnjava“ njihov stav, obaveštavajući te iste novinare da "samo vojvoda putuje tog momenta".

Harije odmah sam krenuo na put, ostavljajući Megan da ga čeka.

Princ Hari, Megan Markl, Princ
foto: Profimedia

Hari se nije dugo zadržao u Balmoralu i među prvima je napustio to mesto. Prilikom obraćanja javnosti nakon smrti kraljice, kralj Čarls jeh rekao kako "želi svu sreću Hariju i Megan koji su odlučili da život grade u Americi".

Da li je to prva velika odluka kralja Čarlsa III? Da li to znači da ne želi vojvodu i vojvotkinju od Saseksa u Britaniji?

S obzirom da svako malo vojvoda i vojvotkinja od Saseksa objavljuju "ispovest" pred kamerama, verujemo da ćemo uskoro znati šta se sve dešavalo u kritičnim momentima kraljičine smrti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs