pogledajte

NA POSLEDNJIM FOTOGRAFIJAMA KRALJICA ELIZABETA BILA JE VESELA: Ipak, jedan detalj na slici bio je krajnje ZABRINJAVAJUĆ

Kraljica Elizabeta u poslednjim danima svog života bila je vesela i nasmejana, a tome svedoče i njene poslednje fotografije.

Star look
21:08h Autor:
NA POSLEDNJIM FOTOGRAFIJAMA KRALJICA ELIZABETA BILA JE VESELA: Ipak, jedan detalj na slici bio je krajnje ZABRINJAVAJUĆ
Poslednje fotografije Kraljice Elizabete II, Foto: Profimedia

Nakon odustajanja kraljice Elizabete II da se pojavi na Braemar Gatheringu, veoma bitnom događaju u Škotskoj, javnost je mogla da nasluti da se nešto čudno dešava sa kraljicom.

Inače, Elizabeta je po tradiciji uvek prisustvovala pomenutom događaju, međutim, ovog puta zatražila je od svog sina Čarlsa da je zameni.

"Odluka je donesena kako bi Kraljica bila zaštićena od suvišnih napora" poručeno je iz Bakingamske palate tom prilikom.

Kraljica Elizabeta II
foto: Profimedia

Poslednje fotografije kraljice Elizabete nastale su prilikom imenovanja nove britanske premijerke, Liz Tras. Novu premijerku, krljica je primila u dvorcu u Balmoralu, dok je to ujedno i prvi put da je kraljica imenovala premijera u Škotskoj.

Prilikom susreta sa premijerkom, kraljica je bila veoma vedra i nasmejana, dok je u ruci pridržavala štap na koji se oslanjala. Ipak, jedan detalj na fotografijama uznemirio je njene podanike.

Kraljica Elizabeta II
foto: Profimedia

Naime, dok je pružala ruku premijerki, mogla se uočiti velika modrica na njenoj nadlanici, te se pokrenula polemika o njenom zdravstvenom stanju. Mnogi su već tada naslućivali da nešto i te kako nije u redu, imajući u vidu da je kraljica u dubokoj starosti.

Kraljica Elizabeta II
foto: Profimedia

Pre samo dan objavljeno je da je kraljica u lošem zdravstvenom stanju i da je pod lekarskim nadzorom.

"Nakon daljnje procene jutros, kraljičini lekari zabrinuti su za zdravlje Njenog Veličanstva i preporučili su joj da ostane pod lekarskim nadzorom", saopštili su iz palate.

Ipak, samo nekoliko sati kasnije javljeno je da je kraljica Elizabeta II, nažalost izgubila životnu bitku, te da je preminula u 96. godini. Njenu krunu, nasledio je njen sin, princ Čarls.

1 / 5 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs