reazlog je zanimljiv

KRALJICA ELIZABETA JEDNE STVARI SE NIKADA NIJE ODRICALA: Ovo je čak nosila i na Filipovoj sahrani

Kraljica Elizabeta II uvek je nosila biserne ogrlice, koje su postale njen zaštitni znak. Razlog zbog kojeg je preferirala upravo ovu vrstu nakita je zanimljiv.

Zanimljivosti
18:05h Autor:
KRALJICA ELIZABETA JEDNE STVARI SE NIKADA NIJE ODRICALA: Ovo je čak nosila i na Filipovoj sahrani
Kraljica Elizabeta II uvek je nosila bisere, Foto: Profimedia

Pozanto je da je kraljica Elizabeta II imala poseban protokol kada je oblačenje u pitanju. Sve njene modne kombinacije bile su paživo isplanirane, a isticala se po tome što je nosila jarke boje.

Međutim, kada je nakit u pitanju, kraljica je uvek nosila bisere koji su bili njen omiljeni modni detalj, dok su se savršeno uklapali uz kraljevski autfit.

Kraljica Elizabeta II
foto: Profimedia

Ipak, postoji razlog zbog kojeg je kraljica preferirala nošenje ove posebne vrste nakita.

"Biseri su tradicionalni nakit za kraljice u Britaniji više od hiljadu godina unazad – nikada nije postojala kraljica koja nije nosila bisere. U prošlosti, oni su smatrani retkim, lepim, sjajnim i što ih više nosite - postaju sjajniji", objasnila je autorka knjige Kraljičini dragulji, Lesli Fild.

Kraljica Elizabeta II
foto: Shutterstock

Čukunbaka kraljice Elizabete II, takođe je nosila bisere, te ne čudi što je kraljica nastavila tu tradiciju.

"Ona je sve svoje ćerke i unuke darivala sa po jednim biserom svake godine na njihov rođendan kako bi do 18 godina imali dovoljno bisera za ogrlicu" - objasnila je Fild.

Kraljica Elizabeta II, Kraljica, Elizabeta II, Krunisanje
foto: Profimedia

Zanimljivo je i da su kraljica Elizabeta II i njena sestra Margaret od svog dede, kralja Džordža V dobile biserne ogrlice, prilikom proslave njegovog srebrnog jubileja, 1935. godine. Iste te ogrlice nosile su na krunisanju svog oca, kralja Džordža VI, 1937. godine.

Kraljica Elizabeta II biserne ogrilice nosila je u najvažnijim svečanim prilikama, kao što je njeno venčanje 1947. godine. Zanimljivo je da je bisere nosila i na Filipovoj sahrani, 2021. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs