saznajte više

ZBOG LJUBAVI SE ODREKLA KRALJEVSKE TITULE: Japanska princeza se udaje za običnog čoveka i gubi SVE PRIVILEGIJE!(FOTO)

Agencije carskog dvora obavila je da je datum venčanja - 26. oktobar.

Vip priča
Autor:
ZBOG LJUBAVI SE ODREKLA KRALJEVSKE TITULE: Japanska princeza se udaje za običnog čoveka i gubi SVE PRIVILEGIJE!(FOTO)
Princeza Mako i Kei Komuro, Foto: Profimedia

Japanska princeza Mako odrekla se jednokratne isplate od milion dolara zbog odustajanja od kraljevskog statusa kako bi se udala za kolegu sa fakulteta, objavili su japanski mediji, a prenosi Si En. Princeza Mako, 29-godišnja unuka nekadašnjeg cara Akihita i njen bivši kolega sa fakulteta, Kei Komuro verili su se 2017. godine.

ISPLIVALE MRAČNE TAJNE PRINCA FILIPA: Kraljevska porodica je OVO godinama vešto skrivala od javnosti!

Princeza Mako
foto: Profimedia

Venčanje je u više navrata odlagano, a sada je konačno potvrđen datum - 26. oktobar. Očekuje se da će se par nakon venčanja preseliti u SAD, gde Komuro radi kao advokat. Lokalni mediji često izveštavaju oko dešavanja vezanih za njih, javlja BBC. Medijsko izveštavanje o njoj i Komurovoj porodici tokom godina uzrokovalo je da princeza počne da pati od posttraumatskog stresnog poremećaja, objavila je Agencije carskog dvora.

Mislili ste da je njihov život med i mleko?! Varate se: Ovo je 60 pravila kojih se slepo pridržava kraljevska porodica!

Princeza Mako
foto: Profimedia

Podsetimo, japanska monarhija smatra se za najstariju na svetu i drži se strogih pravila i zakona koji nalažu da princeza, u slučaju braka sa običnim građaninom, mora da se odrekne carskog statusa. U zamenu za odricanje od carskog statusa, članovi japanske carske porodice imaju pravo na jednokratnu novčanu isplatu. Princeza Mako je trebalo da dobije do 150 miliona jena (1,35 miliona dolara) na konto napuštanja vladarske porodice, čega se ona sada odrekla.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs