KRALJEVSKI ŽIVOT

MISLILI STE DA JE NJIHOV ŽIVOT MED I MLEKO?! Varate se: Ovih 60 pravila kraljevska porodica mora SLEPO DA SE PRIDRŽAVA!

Kako li su samo sve ovo zapamtili?!

Celebrities
Autor:
MISLILI STE DA JE NJIHOV ŽIVOT MED I MLEKO?! Varate se: Ovih 60 pravila kraljevska porodica mora SLEPO DA SE PRIDRŽAVA!
Foto: Profimedia

Iako zvuči kao da žive uzbudljiv život, nije baš ni toliko jednostavno biti deo kraljevske porodice. Oni imaju mnogo pravila kojih treba da se pridržavaju, a verujemo da je ovih 60 koje vam predstavljamo, samo deo velikih zahteva.

Koje od ovih pravila vam zvuče najčudnije?

1. Kada kraljica stoji, to je protokol koji svi treba da slede.

2. Kada porodično večeraju, nakon što je kraljica pojela poslednji zalogaj, svi treba da prestanu da jedu.

3. Nakloni su obavezni, a dok se muškarci klanjaju povijajući vrat, žene to čine savijanjem kolena i laganim naklonom.

4. Članovi kraljevske porodice uzimaju novo ime kada se venčaju.

5. Na pokazivanje emocija se gleda s prezirom, posebno tokom putovanja.

6. Kraljevska porodica se čak uzdržava i od držanja za ruke.

7. Prema Zakonu o kraljevskim brakovima iz 1772. godine, kraljevski potomci moraju tražiti odobrenje monarha pre nego što se odluče za veridbu.

8. To što ste buduća princeza ne znači da možete nositi tijaru koju želite.

9. Kraljica na kraju odlučuje koju će tijaru kraljevska nevesta nositi iz svoje kolekcije na dan venčanja.

10. Svaka kraljevska nevesta nosi biljku mirtu u venčanom buketu.

11. Kraljevske svatove obično čine mlađa deca iz porodice.

12. Sve do 2011. pripadnicima kraljevske porodice bilo je zabranjeno da se venčavaju sa rimokatolicima, ali to je kraljica promenila 2011. i od tada mogu da se venčaju sa osobom bilo koje vere.

13. Porodica ima političke stavove. Njima nije dozvoljeno da glasaju ili javno govore o politici.

14. Članovima kraljevske porodice nije dozvoljeno da obavljaju bilo koju vrstu političke funkcije.

15. Verovatno najčudnije pravilo, kraljevska porodica ne može da igra Monopol. (Iako pretpostavljamo da je ovo "pravilo" koje se može prekršiti.)

16. Na večernjim zabavama kraljica započinje razgovor sa osobom koja sedi s njene desne strane. Tokom drugog dela obroka prebacuje se na gosta s leve strane.

17. Kada neko iz kraljevske porodice putuje u inostranstvo, za njih se mora spakovati potpuno crna odeća. Svaki član porodice mora biti pripremljen i imati odeću u slučaju iznenadnog smrtnog slučaja.

18. Dvoje naslednika ne smeju putovati zajedno. Kada princ Džordž napuni 12 godina, on i Vilijam moraće da lete odvojeno (da kraljevstvo, nesrećnim slučajem, ne bi ostalo bez dva naslednika prestola u redu).

19. Porodici nije dozvoljeno da daje autograme i pravi selfije. Nemojte ni pomisliti da im priđete selfi štapom.

20. Školjke su zabranjene za porodicu, zato što je veća verovatnoća da će izazvati trovanje od druge hrane.

21. Šuška se da kraljevsku porodicu ne smeju dodirnuti ne-kraljevski pripadnici, a nezgodna reakcija Kejt na dodirivanje LeBrona Džejmsa, pravi je dokaz.

22. Ne mogu nositi krzno - U 12. veku kralj Edvard III zabranio je kraljevstvu nošenje krzna - ali ovo pravilo je više puta kršeno.

23. Sedišta su raspoređena po prioritetu na svim kraljevskim događajima, ali faktori poput starosti, jezika i interesa takođe se uzimaju u obzir.

24. Kraljica mora da se pozdravi sa svima i logično je da Njeno Kraljevsko Visočanstvo tokom javnih poseta uvek nosi rukavice - ne želi da se razboli!

25. Postoji cela kancelarija koja organizuje kraljevska druženja i večere i pravi raspored sedenja po interesovanjima, godinama, jezicima koje govore i slično. Oni sebe nazivaju "mini domaćini".

26. Kodeks oblačenja je skroman i nijedan član se ne sme pojavljivati u svakodnevnoj odeći. Čak i princ Džordž ima pravila oblačenja. Uvek nosi šorts po meri, nikad pantalone.

27. Žene moraju da nose šešire u svim formalnim društvenim prilikama. Što je šešir otmeniji, to bolje. Posle 18 sati skidaju se šeširi i stavljaju dijademe. Ako se događaj održi u zatvorenom prostoru posle 18 sati, žene zamenjuju šešire dijademama.

28. Tijare su rezervisane za udate žene. Dijademe moraju biti pod određenim uglom. Iako su se dijademe tradicionalno nosile na prednjem delu glave, sada se nose na glavi pod uglom od 45 stepeni.

29. Porodica mora prihvatiti poklone. Od porodice se zahteva da ljubazno prihvati brojne (i bizarne) poklone koje redovno dobija.

30. Svako jutro kraljica pije engleski čaj i jede kornfleks.

31. Kaputi se ne skidaju u javnosti. Javno skidanje kaputa smatra se neukusnim. Dakle, ako član kraljevske porodice nosi kaput, mora ostati stalno na ramenima.

32. Porodica ne otvara poklone na Božić. Umesto da na Božić otvori poklone, kraljevska porodica razmenjuje poklone u Crvenoj sali tokom čaja na Badnje veče.

33. Porodično božićno slavlje održava se na imanju kraljice Sandringham u Norfolku, a ona dolazi nedelju dana ranije da se pripremi.

34. Beli luk nije dozvoljen u Bakingemskoj palati. Priča se da kraljica mrzi beli luk, pa se u Bakingamskoj palati ne priprema nijedno jelo sa tim sastojkom.

35. Dok su na porodičnom imanju Sandringham, kraljevski narod na Božić prisustvuje službi u crkvi Svete Marije Magdalene.

36. Članovi kraljevske porodice moraju da govore više jezika. Princ Džordž je već naučio da broji na španskom.

37. Kraljica ima stroga pravila i zabranjeno je konzumiranje jela od krompira, pirinča ili testenina za večeru.

38. Čista kosa i uredna frizura su obavezni. Možda zato frizer tri puta nedeljno fenira Kejt.

39. Ne smete okrenuti leđa kraljici. Po završetku razgovora sa kraljicom, ona prva odlazi - niko joj ne sme okrenuti leđa.

40. Kraljica ne voli cipele sa platformom. Iako su jako udobne, pogotovo espadrile sa platformom, kraljica ih ne voli, pa žene u porodici dobijaju uputstva da ih ne nose kad su u njenom društvu.

41. Čak se i od dece očekuje da budu graciozna. Čim se deca rode u kraljevskoj porodici, odmah ih uče da mašu graciozno.

42. Kraljičina odeća mora biti u svetlim bojama. Kraljica je poznata po svetloj odeći u neonskoj boji, jer voli da bude sigurna da je lako mogu uočiti u velikim gužvama.

43. Poželjna je prirodna šminka.

44. Od žena se očekuje da sede na određeni način. Opcije su noge ukrštene u kolenu ili zglobu.

45. Nećete videti dame kraljevske porodice sa "smokey eye" ili tamnim karminom. Palata više voli da žene imaju prirodnu kosu i šminku za javne nastupe.

46. Ako kraljica pomeri torbicu na desnu ruku, njeno osoblje mora da prekine razgovor. Ako kraljica stavi torbicu na desnu ruku to je suptilni signal da je spremna da završi razgovor sa trenutnim sagovornikom.

47. Vojne uniforme se nose na svečanim događajima. Otuda su i princ Hari i princ Vilijam u dane venčanja nosili vojnu odeću.

48. Ako kraljica stavi tašnu na sto, večera mora da se završi u roku od pet minuta.

49. A, kada odloži torbicu na sto, večera je zvanično gotova.

50. Dekolte nije deo kraljevskog kodeksa oblačenja. Dajana je koristila svoje klač torbe kao način da sakrije dekolte pri izlasku iz automobila.

51. Nadimci su potpuno zabranjeni. Iako se u štampi još uvek koristi nadimak Kejt.

52. Torbica je obavezna, čak iako je prazna. Kraljica veruje da svi izgledaju lepše kad nose torbicu, iako postoji tim ljudi koji je zadužen za pakovanje stvari.

53. Postavljanje pribora je veoma važno. Ako kraljevski članovi porodice moraju da izađu iz sobe tokom večere, a nisu pojeli hranu, ukrste pribor kako osoblje ne bi uklonilo tanjire.

54. Pravilno držanje šoljice za čaj. Članovi kraljevske porodice kažiprstom i palcem drže dršku šoljice za čaj, dok srednji prst osigurava dno.

55. Držanje brade nije zanemareno. Kraljevske žene treba da poziraju bradom paralelno sa zemljom.

56. Žene moraju da nose najlonke. Očigledno su gole noge veoma nepristojne i od žena u kraljevskoj porodici se očekuje da nose čarape na sve svečane događaje.

57. Kraljica ne mora da poseduje vozačku dozvolu. Kraljica je jedina osoba u Velikoj Britaniji koja može voziti bez dozvole ili tablica.

58. Kraljičini psi uvek dobijaju gurmanske obroke. Nije tajna da kraljica voli svoje korgije, ali za razliku od vaših kućnih ljubimaca, njeni su obavezni da jedu gurmanske obroke, koje svakodnevno priprema kućni kuvar. I nikad im ništa ne zamera. Kraljica pušta svoje korgije da rade kako im je volja.

59. Princ Filip je dužan da hoda iza kraljice. Od početka njihovog braka, Filip mora stalno da korača nekoliko koraka iza kraljice.

60. Diplomatsko oblačenje je neophodno. Prilikom zvaničnih poseta inostranim zemljama, važno je da u svoj ormar uvrste odeću koja poštuje lokalnu kulturu.

(Stil.kurir.rs/Srbijadanas)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs