Lepotice

Arapski šeici za sebe biraju samo najlepše žene: Ove slike to i dokazuju! (FOTO)

Iako je opšte mišljenje kako su žene u arapskim zemljama samo pod burkama, da su neobrazovane i samo se bave decom, to ipak nije tačno

Zanimljivosti
Autor:
Foto: Printscreen/ Instagram/ Ameerahaltaweel0, Mayyaonline, Mozabintnasser

Istočne lepotice koje su u 21. veku se više ne pojavljuju samo u burkama, završavaju fakultete i neverovatne su aktivistkinje. One očaravaju stilom ali i neverovatnom spoljašnjošću.

Kraljica Rania

Kraljica Jordana, Rania, žena je kralja Abdulaha II i majka naslednika prestola, princa Huseina. Rania aktivno vodi svoj Instagram nalog, bori se za prava žena na Bliskom istoku i pristalica je ukidanja tradicionalnog stila odeće. Sama kraljica obožava Džordžo Armani odeću, čak se i fotografiše za modne časopise.

Princeza Amera Al-Tavel

Princeza Sudijske Arabije otvoreno zastupa reforme u svojoj zemlji, i na svom primeru dokazuje da može da se živi onako kako srce diktira, a ne zakoni i stereotipi. Amera je visoko obrazovanje stekla u SAD-u, vozi automobil, i čak se razvela od muža. Sada je ova princeza na čelu dobrotvornog fonda „Alwaleed Philanthropies“

.

Moza bint Naser

Druga žena bivšeg emira Katra i majka novog vladara zemlje. Moza je na čelu Katarskog fonda za obrazovanje, nauku i društveni razvoj, takođe je predstavnik UNESCO-a. Zastupa razvoj slobodnih medija i mašta da pretvori Katar u konkurenta Silikonske doline. Moza je majka sedmoro dece koja očarava, ne samo stilom, već i idealnom figurom.

Haja bint el Husein

Sestra sadašnjeg kralja Jordana i žena šeika Dubaija, Muhameda Ibn Rašida el Maktuma. Princeza je obrazovanje stekla na Oksfordu. Haja se bavi dobrotvornim radom i predstavnik je mira UN. Bavi se konjičkim sportom. Veliku buru je digla nakon što je krajem prošle godine pobegla od svog supruga u London gde se na njihovom sudu bori za starateljstvo nad decom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs