Veliki borci

Moćne, nestvarno lepe i neopisivo hrabre: One su gospodarice arapskih zemalja! (FOTO)

Njihov život sanjaju mnoge žene rođene u arapskim zemljama

Vip priča 24.08.2018. - 14:11h Autor: express.hr
Dina Abdulaziz al Saud, Foto: Profimedia

Nisu sve lepe žene s Bliskog istoka sakrivene iza slojeva verske odeće - veliki broj njih zadivljuje stilom, izgledom i aktivnim pozicijama u društvu!

 

Najčešće ih zamišljamo kao zatvorene, ali one su svoje poreklo, znanje i sposobnosti iskoristile za mnogo važnih stvari!

 

1. Ranija Al-Abdulah

 

Ona je kraljica Jordana, supruga kralja Abdulaha II i majka naslednika prestola, njihovog sina Huseina. Ranija je aktivna korisnica Instagrama, neprestano se bori za povećanje prava žena na Bliskom istoku i favorizuje zamenu tradicionalne odeće modernom i praktičnijom. Sama kraljica obožava kreatore poput Đorđa Armanija i često se fotografiše za modne magazine.

 

Jeziva pravila koja Saudijke moraju da poštuju: Vrediš duplo manje od muškarca, bič je najblaža kazna!

 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania) on

2. Amira Al-Tavel

 

Ova saudijska princeza otvoreno govori i zalaže se za reforme u svojoj zemlji, a odlučna je da svojim primerom dokaže da bi svako trebalo da živi po željama svog srca. Amira je studirala u Americi, vozi automobil i razvedena je, a nalazi se na čelu humanitarne organizacije Alwaleed Philanthropies.

3. Dina Abdulaziz al Saud
 

Princeza s najviše stila u islamskom svetu koja poseduje moderne butike u Kataru i Saudijskoj Arabiji. Ona je 2017. godine kratko radila kao glavna urednica arapskog Voga, a osim što obožava modu, posvećena je svojoj porodici i odgajanju troje dece.

 

Ko je najbolje obučena političarka Srbije: Ženstvene, moćne, dominantne žene! (FOTO, ANKETA)

 

A post shared by @nevergoesoutofstyle2017 on

4. Moza bin Naser
 

Ona je druga žena nekadašnjeg katarskog emira i majka novog vladara te zemlje. Osim toga, na čelu je Udruženja za obrazovanje, nauku i društveni razvoj i ambasador UNESKA. Zalaže se slobodu medija i sanja o tome da Katar postane razvijen kao Silicijumska dolina.

 

A post shared by Moza bint Nasser (@mozabintnasser) on

5.Haja bin Husein

 

Sestra trenutnog kralja Jordana, takođe je supruga šeika Muhameda bin Rašida Al Maktouma, vladara Dubaija. Ona je studirala na Oksfordu i bavi se humanitarnim radom, a za UNESKO je ambasador mira.

 

Obukao žene u smoking, napravio haos: Iv San Loran je dokazao da je stil važniji od mode! (FOTO)

6. Lala Salma

Supruga kralja Muhameda VI od Maroka, ova dama je prva žena marokanskog vladara koja je javno pokazala kako izgleda. Osim toga, može se pohvaliti činjenicom da ima diplomu inženjera informatičkih sistema.

7. Maita bin Muhamed bin Rašid Al Maktoum

 

Ćerka Muhameda bin Rašida Al Maktouma, vladara Dubaija, ova mlada žena obožava sportove i kapetan je nacionalnog karate tima Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

Od devojke iz skromne porodice do prve dame pakla: Pustinjska ruža u rukama Bašara el Asada! (FOTO)

 

A post shared by mmm8 fans (@al_maktoum_world) on

8. Dana Al Kalifa

 

Ova princeza je opsednuta modom. Piše vrlo popularni blog The Overdressed, a osim toga je i prava Instagram zvezda. Njen život je inspiracija brojnim devojkama iz arapskih zemalja.

 

A post shared by theoverdressed (@theoverdressed) on

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs