Da li verujete?

Svetlana Bojković živi od 30.000, Stevo Žigon primao bednih 17.000 dinara: Kolike su penzije istaknutih umetnika u Srbiji!

Uživa status istaknutog umetnika, a Goca Stojićević ima penziju oko 28.000 dinara

Celebrities
Autor:
Foto: Kurir / Marina Lopičić

Penzije su u Srbiji oduvek goruća tema, a i među glumcima i pevačima ima onih kojima su penzije male, ali i onih koji žele da vrate svoje nacionalno priznanje, prenosi Glossy.

 

Penzija Svetlane Bojković je 30.000 dinara, a glumica je svojevremeno pokrenula incijativu rešavanja položaja penzinisanih glumaca.

 

"Šta da vam kažem o toj temi ako se zna da je recimo Stevo Žigon umro s penzijom od 17.000 dinara, rekla je Svetlana Bojković u jednom intervjuu.

 

Uživa status istaknutog umetnika, a Goca Stojićević ima penziju oko 28.000. Pevačica i njen suprug bave se i ugostiteljstvom u kojem Goca ponekada i zapeva.

 

"Penzija mi je mala, ali redovna. Ne žalim se. Odlično se osećam kao penzionerka jer za moju generaciju pevača posla nema. U ovom ludilu, ispade da je najbolje biti penzioner. S obzirom na kompletnu situaciju, meni je odlično, ne zato što mnogo imam, već zato što mnogo ne tražim.

 

Sa druge strane, Ljiljana Blagojević se pobunila što njena penzija iznosi 49.000 dinara. Zbog mukotrpnog rada i zalaganja za koja je dobila brojne nagrade, glumica smatra da zaslužuje više.

 

Bio je svoj i drugačiji: Težak životni put večitog buntovnika - Steva Žigona! (FOTO)

foto: Kurir / Dragana Udovičić

Lepa Lukić pored redovne, prima nacionalnu penziju od 50.000 dinara, ali i kanadsku penziju. Pevačica smatra da je nacionalna penzija kruna njene karijere.

 

"Nacionalna penzija je kruna moje karijere. Da se ne lažemo, ja sam i ranije imala penziju, i to dobru, a ovo je potvrda da vredite i da je država priznala vaš rad. To mi znači više od bilo kog novca, mada je i on uvek dobrodošao. Bila sam obezbeđena i pre toga i ne zavisim od te penzije. Ali, radim i dalje, jer me ljudi zovu", rekla je Lepa Lukić u jednom intervjuu.

 

Kada je odlučila da prestane da peva, Maja Odžaklijevska nastavila je život sa 33.000 mesečno. Pevačica ističe da radije živi od tog novca nego što će se prilagoditi masi, iako unuku ne može mnogo toga da priušti.

 

"Primila sam prvu penziju i rekla kako ću radije da živim sa 33.000 dinara mesečno nego da se maltretiram za deset puta više uz osećaj ništavnosti. Ne iz nekog kompleksa veličine, već zato što sam se osećala kao čovek prema kome se ne odnose čovečno", rekla je Maja u jednom intervjuu. Inače, ona je objasnila da joj se "više ne peva".

 

Najveća plata u Srbiji: Ko zarađuje 28 miliona dinara mesečno?!

foto: Kurir / Dragana Udovičić

"Iako sam prestala da pevam pre 15 godina, i danas me sporadično zovu na neke televizije da gostujem i obavezno traže da otpevam nešto. Nedavno sam bila u Skoplju gde mi je uručena nagrada za trajne muzičke vrednosti, namenjena muzičarima koji su na sceni duže od 40 godina, a ja sam tu 47, i morala sam da izvedem dve pesme. Nije mi se pevalo. Pevam od svoje četvrte godine, što znači da nastupam šezdeset godina. I kad sedim u nekom finom restoranu s prijateljima, pa neko od njih poželi da otpevam nešto, ustanem, otpevam i odem kući. Ukoliko me zamolite da kopam na njivi, ja ću doći, ali ako mi zatražite da pevam, otići ću kući", rekla je Maja Odžaklijevska u jednom intervjuu.

 

Budući da je bio na udaru negativnih komentara zbog dobijanja nacionalne penzije od 50.000 dinara, Miroslav Ilić želeo je da se odrekne iste jer ističe da mu ona ništa ne znači.

 

"Ja sam ovu penziju doživeo kao statusnu stvar, ali se pretvorila u socijalnu. Ako mislite da je meni pre deset godina, ili čak u ovom trenutku, značilo nešto tih 50.000 dinara, grdno se varate. Hteo sam da odem i pitam kako mogu da se odreknem nacionalne penzije, jer mi je preko glave razglabanje o tome. U tome me je sprečio kompozitor Zoran Hristić", pričao je Miroslav Ilić.

 

Obrazovanje na domaćoj estradi: Severina završila osnovnu školu, Adil je diplomirani kriminolog!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs