SKANDAL TRESE ENGLESKU

ISPLIVALE MRAČNE TAJNE PRINCA FILIPA: Kraljevska porodica je OVO godinama vešto skrivala od javnosti!

Novinar "Dejli mejla" je serijom tekstova o princu Filipu izazvao pravu buru u Engleskoj

Vip priča
Autor:
Foto: Profimedia

Suprug britanske kraljica Elizabete II, pokojni princ Filip, nije lako izborio svoje mesto u kraljevskoj porodici, a u nekoliko navrata im je doneo velike nevolje.

Skandaloznih detalja iz njegovog života ponovo se prisetio novinar portala "Dejli mejl", u seriji tekstova koji ovih dana izazivaju veliku buru u Velikoj Britaniji. Autor se posebno osvrnuo na vezu kraljevske porodice sa službama bezbednosti.

Kada je zgodni princ Filip od Danske i Grčke postao udvarač mlade princeze Elizabete II, njen otac, angažiovao je špijune da saznaju sve o njemu i njegovoj prošlosti.

Proveden je diskretan nadzor u kojem je kralj dobio uvid u privatan život svog budućeg zeta pa je, između ostalog, saznao da nije preterano uredan i da uživa u večernjim izlascima uz alkohol.

U međuvremenu je privatni detektiv princeze Elizabete upozorio princ Filip neće biti veran njegovoj ćerki, a sa tim se složio i kraljev lični detektiv Tomi Laskeles koji ga je smatrao grubim i neobrazovanim.

MRAČNE TAJNE SKRIVENE IZA ZIDINA BAKINGEMSKE PALATE: Margo je skupo platila kraljevski život - tuga, samoća i skandali!

Princ Filip
foto: Profimedia

Puno ozbiljniju prepreku za započinjanje ove veze imali su navodi da je princ Filip simpatizer nacističke partije, a postojale čak i fotografije koje to i dokazuju, zbog čega otac kraljice Elizabete više nije bio spreman da ga primi u soju porodicu. I njegova supruga, kraljica majka, pokušala je Elizabetu da spoji sa drugim puno primerenijim neženjama, po njihovom mišljenju.

A iako je Filipova navodna povezanost sa nacistima delovala poprilično alarmantno, kraljevsku porodicu više su mučile njegove socijalističke težnje u mladosti, što se zapravo kosi jedno s drugim.

S vremenom je kraljevske porodica ipak prihvatila Filipa i dobio je njihov blagoslov da oženi Elizabetu. Venčanje je zakazano za novembar 1947. godine.

ŽENA STENA: Životna priča kraljice Elizabete II! Svet se menja, ratovi počinju i prestaju, ali ona ostaje na tronu!

Kraljica Elizabeta, Princ Filip
foto: Profimedia

Kad je već bio deset godina u braku sa Elizabetom, pojavile su se nove zabrinjavajuće sumnje oko Filipovog ponašanja. Palata je 1956. godine bila prisiljena da izda saopštenje u kojem su porekli da je njihov brak na klimavim nogama nakon što je Filip bio na podužoj i samostalnoj turneji u Melburnu gde je otvorio i Olimpijske igre.

Pričalo se i kako sa svojim konjušarom Majkom Parkerom obilazi Londonske klubove čime je, osim sramoćenja svoje supruge i kraljevske porodice, rizikovao da postane meta ucene Sovjeta.

Naime, Filip je bio član Tuesday Cluba koji se svake nedelje sastajao na raskalašnim večerama u londonskom Sohu koje su znala da potraju do ranih jutarnjih časova. Sve to je bilo čuvano u strogoj tajnosti, dok je Filip za javnost bio uzoran muž i otac.

Umetnik po imenu Vard tvrdio je da ima fotografije princa na kojima pozira okružen devojkama. Informacije i materijali koje je imao, između ostalog i Filipove fotografije, trebale su da budu sredstvo za ucenu, ali do toga na kraju ipak nije došlo.

U junu 1963. godine FBI je objavio kako je Filip bio umešan u aferu Profumo, međutim nisu otkrili na koji način tačno, a šuška se da je kraljica Elizabeta u tajnosti otkupila njegov portret koji je naslikao Vard i fotografije kako bi postojalo što manje dokaza o njegovom raskalašnom životu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...