skrivalo se od javnosti

ISPLIVAO IZBAČEN DEO INTERVJUA KOJI SU LEJDI DI I ČARLS DALI UOČI VENČANJA: Iraz njenog lica govori više od reči!


Stručnjaci koji već godinama prate živote britanske kraljevske porodice saglasni su da je izbačeni deo iz intervjua šokantan, ali i neverovatan uprkos tome što od toga prošlo 40 godina

Vip priča
15:26h Autor:
ISPLIVAO IZBAČEN DEO INTERVJUA KOJI SU LEJDI DI I ČARLS DALI UOČI VENČANJA: Iraz njenog lica govori više od reči!
Foto: Profimedia

Dokumentarni film 'Kada su se Spenseri upoznali sa monarhijom" uzburkao je kako britansku, tako i svetsku javnost.

U njemu je objavljeno niz zanimljivosti iz života uglednih članova porodice Spenser, ali i kraljevske porodice, a javnosti je posebno zapao za oko detalj prikazan u 15:37 minuti filma.

Reč je o komentaru princa Čarlsa na pitanje novinara da li je zaljubljen u princezu Dajanu, a koji je isečen iz zajedničkog intervjua koji su tada su tada novopečeni verenici dali u Bakingemskoj palati uoči velikog kraljevskog venčanja.

Iako je Lejdi Di odgovorila da su zaljubljeni, Čarls se nadovezao i dodao 'šta god ljubav značila'.

Reakcija najvoljenije britanske princeze je tada otkrila sve.

Bilo je to uoči venčanja 24. februara 1981. godine, koje je održano nakon višemesečnih nagađanja hoće li tada 32-godišnji princ Čarls pred oltar odvesti 19-godišnju Lejdi Dajanu Spenser.

Naime, na snimku se jasno vidi koliko je Lejdi Di tužna i nezadovoljna zbog cele situacije.

Pretpostavlja se da je verovatno već tada bila svesna kako će Kamila Parker Bouls, sadašnja supruga princa Čarlsa, a tadašanja ljubavnica, sve vreme njihovog zajedničkog života biti s njima.

"Nikada nisam video da tako jasno pokazuje svoje nezadovoljstvo njim pred kamerama, to je zaista neverovatan trenutak, jedna od najznačajnijih snimaka', rekao je istoričar Pier Brendon, dok je književnik Ričard Kej dodao:

"Gledam i ne verujem. Nisam to nikada ranije video. Ćutanje koja vlada među njima je strašno.

Sa njima je saglasna i kraljevska biografkinja Angela Levin koja je rekla kako je intervju jedan od ranih znakova problema koji su zatim usledili između Spensera i Vindsora.

"Dajana nije mogla biti Spenser i ponašati se kao Vindsor. Čarls je bio zbunjen i nije znao da odgovara na pitanje o svojim osećanjima. Ne smemo zaboraviti da su ga odgajili kraljica Elizabeta II i vojvovda od Edinburga i naučili da mora da potiskuje emocije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs