ISPLIVALO

NOVINAR TVRDI DA JE LEJDI DI ŠIRILA TRAČEVE O KRALJEVSKOJ PORODICI: Intervju koji je drmao svet i danas privlači pažnju!

Čuveni razgovor iz 1995. godine postao je ponovo aktuelan nakon što se saznalo da je Bašir falsifikovao dokumente, kojima je uveravao princezu Dajanu da ga pusti u Kensingtonsku palatu i da mu intervju

Celebrities
14:25h Autor:
NOVINAR TVRDI DA JE LEJDI DI ŠIRILA TRAČEVE O KRALJEVSKOJ PORODICI: Intervju koji je drmao svet i danas privlači pažnju!
Foto: Profimedia

Britanski novinar Martin Bašir (58) navodno tvrdi da je najvoljenija britanska princeza Dajana širila laži o kraljevskoj porodici.

Čuveni intervju koji je Bašir radio sa Lejdi Di koji je prikazan javnosti na BBC-u 1995. godine i danas intrigira, jer je u tom razgovoru princeza razotkrila problematičan život u kraljevskoj porodici.

Princeza Dajana i martin Bašir
foto: Profimedia

Ona je tada njemu ispričala kako ju je princ Čarls od prvog dana braka varao s Kamilom Parker Bouls. Protiv Bašira je kasnije BBC pokrenuo istragu zbog korišćenja nedozovljenih taktika, pa i obmanama članova kraljevske porodice u cilju senzacionalizma i nagovaranja princeze da otvori dušu pred kamerama.

Navodno, po pisanju britanskih portala ovih dana u medije su iscurili dokumenti u kojima se Bašir brani da je sve te informacije širila Dajana.

Navodno su to dokumenti iz interne istrage koju ovih dana provodi BBC nad Baširom kog optužuju da se koristio nedozvoljenim metodama i obmanama članova kraljevske porodice, da bi nagovorio princezu na intervju.

Iako se pričalo da će istragu provesti i Skotland Jard, njihov portparol je to opovrgnuo, a Bašir nije želeo ovih dana da se oglasi i potvrdi da li je optužio pokojnu princezu za laži kojima se služio.

Oglasio se i Dajanin brat, grof Spenser, pokazujući beleške koje je pisao tokom sastanka s Baširom i Dajanom, pre tog intervjua, a prenosi Mirror.

Prema rečima Spensera, Bašir je došao s nizom lažnih informacija o kraljevskoj porodici. Između ostalog i da kraljica Elizabeta II ima srčane tegobe, te da se njen sin Edvard leči od AIDS-a.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

Takođe, Bašir je imao i sulude informacije o tome kako Čarls vara Dajanu s dadiljom, i da je, tad 13-godišnjem Vilijamu, poklonio ručni sat u koji je bila montirana skrivena kamera.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs