vudi alen

Ono što smo uradili je velika izdaja: Životna priča kontroverznog genija koji se zaljubio u svoju ćerku! (FOTO)

Samotnjak. Mizantrop. Obožavan i osporavan.

Vip priča 06.02.2021. - 14:50h Autor: Stil
Vudi Alen, Foto: Profimedia

– Svoj sledeći život želeo bih da proživim unazad. Počneš mrtav, a onda izađeš na put… Zatim se probudiš u staračkom domu osećajući se bolje svakim danom. Izbace te odatle zato što si previše zdrav; odeš i podigneš svoju penziju, a kada počneš da radiš dobiješ zlatni sat i žurku za svoj prvi radni dan. Radiš 40 godina dok ne postaneš dovoljno mlad da se povučeš s posla. Nakon toga počneš da izlaziš, piješ, postaješ generalno promiskuitetan i onda si spreman za srednju školu. Onda polaziš u osnovnu školu, postaješ dete, igraš se… Nemaš odgovornost, postaješ beba sve do rođenja. A onda, svojih poslednjih 9 meseci provedeš plivajući u luksuznom spa centru, sa uslovima kao što su centralno grejanje i sobna usluga na točenje. više prostora svakim danom i onda, gle čuda… Skončaš kao orgazam, samo je jedna od brilijantnih misli Vudija Alena.

 

Samotnjak. Mizantrop. Obožavan i osporavan. Genije opterećen prolaznošću. Još kao petogodišnji dečak bio je svestan da ništa ne traje večno i da se težak i tragičan život završava uvek na isti način. Svest o tome da vreme neumitno prolazi uticala je na njegov rad i životne odluke.

 

Kada je upoznala ljubav svog života, on se pretvorio u pakao: Tragična životna priča Karoline Beset-Kenedi! (FOTO)

Vudi Alen, Woody Allen

Kroz život ga je vodila i sreća koja mu je bila naklonjena od početka karijere.

 

-Ljudi često nisu iskreni po tom pitanju, ali istina je da u našem životu mnogo toga veoma zavisi od sreće. Svi bi voleli da veruju kako će sve biti u redu ako vežbaju, jedu zdravu hranu, ne puše… Ipak, to uglavnom nije tako. Znate, kada sam počinjao karijeru, bilo je momaka talentovanih kao ja, ili čak i više, ali jedan od njih poginuo je u avionskoj nesreći. Šta da se radi, potrebna vam je sreća – rekao je jednom prilikom.

 

Samoće se oduvek panično plašio i zato je uvek morao da ima partnerku za kojom je po pravilu gubio glavu.

 

Iako ne spada u klasične zavodnike, njegov ljubavni život bio je više nego buran. Prvi put se oženio kada je imao samo 19. sa dve godine mlađom studentkinjom Harlen Rosen. Nakon pet zajedničkih godina svako je odlučio da krene svojim putem. Ubrzo se zaljubio ponovo u glumicu Luis Laser sa kojom je u emotivnoj vezi bio čak jedanaest godina. Obožavao je, ali su se ipak razišli nakon više od decenije ljubavi.

 

Dok joj se ceo svet divio, ona je proživljavala pravi pakao: Potresna životna priča fatalne francuskinje! (FOTO)

 

Vudi Alen, Annie Hall, Eni Hol

Svu ljubav i pažnju usmerio je na fatalnu Dajanu Kiton koju je upoznao 1972. godine. Bio je potpuno očaran glumicom, pa je tokom četiri godine veze ona glumila u svim njegovim filmovima.

 

Njegovu sreću je prekinuo Voren Biti u koga se glumuca iznenadno zaljubila. Od tada je ljut i razočan Vudi Alen svoju ljubav paranoično izbegavao. Smišljao je neobične načine kako da izbegne susret sa njom, pa je tako njegova sekretarica njenoj sekretarici slala popis mesta na kojima će on biti, kako se slučajno negde ne bi sreli.

 

Onda je u njegov život ušla nova žena, unuka slavnog pisca Ernesta Hemingveja. Već po pravilu, i za njom je izgubio glavu. Kada se ova kratka romansa završila Vudi Alen je počeo da posećuje psihijatra svakog dana.

 

Onda se dogodilo ponovo. Zaljubio se u deset godina mlađu glumicu Miju Farou. Bili su u vezi 13 godina a Vudi nikada nije pristao da žive pod zajedničkim krovom.

 

On je bio Kazanova rok scene: Životna priča čoveka koji je osvajao najlepše žene i pisao najlepše pesme! (FOTO)

Vudi Alen
foto: Profimedia

– Veza je uvek bolja kada s osobom ne moraš da živiš. Preko dana bili smo zajedno, ali uveče bi svako odlazio u svoj stan. Tako smo uvek imali prostora samo za sebe..

 

A onda je 1992. godine nastao potpuni haos u životu slavnog režisera. Naime, on je tada ostavio suprugu Miju jer se zaljubio u usvojenu i tada maloletnu ćerku –Ji Previn koja je živela sa njima.

 

Mija je to saznala kada je otkrila njihove intimne fotografije. Bila je potpuno slomljena ali se svim silama trudila da dobije starateljstvo nad njihovo troje dece, usvojenim Mozesom i Dilan i biološkim sinom Ronanom. Prekinula je svaki kontakt sa bivšim suprugom i otpužila ga da je seksualno zlostavljao Dilan kada je imala sedam godina.

 

Dovoljno je bilo da pogleda muškarca i on bi bio njen: Neverovatna životna priča najlepše glumice 70-ih! (FOTO)

Sun Ji, Vudi Alen
foto: Profimedia

Dilan je podržala priču svoje majke, tako što je javno optužila Vudija Alena ali i ceo Holivud koji “žmuri pred istinom i staje na stranu nasilnika”.

Ronan se takođe odrekao oca. Kada je Vudi 2014. godine nagrađen “Zlatnim globusom ” njegov sin je na Tviteru objavio poruku koja je ponovo uzdrmala planetu.

 

– Propustio sam odavanje počasti Vudiju Alenu. Da li su tvrdnje o seksualnom zlostavljanju sedmogodišnjakinje pomenuli pre ili posle njegovog filma “Eni Hol”? Optužnica nikada nije podignuta, jer nisu pronađeni dokazi ali svet mu ovo nikada nije oprostio.

 

To što Vudi Alen nije zvanično bio očuh Sun-Ji Previn nije umanjilo njegovu krivicu kod javnosti. Ova veza nikada nije prihvaćena, a par koji se venčao 1997. godine i usvojio dvoje dece, ne prestaje da intrigira.

 

Oženio princezu, zaveo Džeki Kenedi, porodična tragedija ga odvela u smrt: Životna priča kontroverznog Italijana!

Sun Ji, Vudi Alen
foto: Profimedia

-Moja supruga je imala teško odrastanje u Koreji. Drago mi je što sam uspeo da njen život učinim boljim. Ona je divna žena koja je umela da me podrži tokom svih ovih godina. U braku smo 20, a bili smo i nekoliko godina pre toga zajedno. Ne znam da li me je promenila. Možda sam ista osoba kao kada sam ima dvadeset godina. Imam iste strahove, iste fobije, iste navike. Nisam siguran da li se uopšte menjamo kroz život. Godine mi nisu donele nikakvu mudrost, rekao je u intervjuju za jedan ugledni američki list.

 

Supruga optuženog reditelja Vudija Alena progovorila nakon 25 godina ćutanja:

 

Sun Ji Previn, supruga reditelja Vudija Alena, dala je svoj prvi veliki intervju za Njujork magazin u kojem je ispričala kako je izgledalo odrastanje u domu Mije Farou i kako je završila u vezi s Alenom, kojem je bila usvojena ćerka.

 

Životna priča Endi Garsije: Na rođenju ga razdvojili od brata, pobegao od užasa rata, proveo život uz jednu ženu!

Sun Ji, Vudi Alen
foto: Profimedia

Rođena u Seulu, Sun Ji je došla u porodicu Farou kao petogodišnjakinja. Glumica Mia Farou ima sedmoro usvojene (troje je preminulo) i četvoro biološke dece, a u vreme kad je usvojilaSun Ji bila je u braku s Andreom Previnom.

 

Dok je bila u vezi s Vudi Alenom, Farou je pronašla fotografije gole Sun Ji koje je napravio reditelj. Njena je ćerka tada imala 21 godinu. Sve je izašlo u javnost, a Mia ju je tada nazvala "pomalo retardiranom i sporom".

 

Do sada je Sun Ji ćutela i nikad nije komentarisala svoj život s Alenom, ali ni s Farou, kao ni prošlogodišnje optužbe Dilan Farou, Mijine ćerke, koja tvrdi da ju je reditelj seksualno zlostavljao kad je imala sedam godina. Iza Dilan stali su njen brat Ronan (Mijin i Vudijev sin) kao u sama Farou.

 

"Nikad nisam htela da se osvetim Miji. Ali, ovo što se događa Vudiju je nepravedno. Mia je iskoristila pokret "Me Too" i paradira Dilan kao žrtvu. I sad cela generacija sluša o tome, a ne bi trebala", rekla jeSun Ji u odbranu svog supruga.

 

Ona u vezi je s Alenom 25 godina, a venčali su se 1997. godine.

 

Njena je majka počela da se zabavlja s rediteljem kad je njoj bilo 11 godina, a ona se seća da ga je mrzela.

 

Ceo život nosio traume iz detinjstva, postao marioneta žene, ubijen na kućnom pragu: Zamršena životna priča Džona Lenona

Sun Ji, Vudi Alen
foto: Profimedia

"Nije hteo da upozna nas decu, to ga nije zanimalo, ali ni mi njega. Mrzela sam ga jer je bio u vezi s mojom majkom, nisam razumela kako može da bude s tako zlobnom i užasnom osobom. Mislila sam da je sigurno i on takav", rekla je Sun Ji, koja je optužila Farou da ju je zanemarivala, vređala i podcenjivala. Navodno joj je govorila da je glupa i maloumna jer je imala problema s čitanjem. Tvrdi da nema ni jednu lepu uspomenu na svoje detinjstvo s Mijom.

 

S Alenom se zbližila nakon što je slomila gležanj u školi. Došla je kući, ali nije zvala majku jer "nije imala naviku da je zove kada bi trebala bilo kakvu pomoć". U stanu je bio Alen i odveo ju je doktoru. Nakon toga, Farou je predložila da je odvede na košarkašku utakmicu i njih dvoje su počeli često da se druže. Ona i Alen tvrde kako je njegova veza s glumicom tada već bila na kraju.

 

Važio je za najfatalnijeg muškarca 90-tih: Životna priča Kevina Kostnera! (FOTO)

Sun Ji, Vudi Alen
foto: Profimedia

"To nije opravdanje, ono što smo napravili je velika izdaja. Ali, Mija nikad nije bila draga prema meni. A ovde je bila šansa da budem s nekim ko me ceni, drag je prema meni i poklanjao mi je pažnju. Naravno da sam prihvatila. Bila bih glupa da sam ostala s njom. Ja nisam ništa pokrenula - on je mene zaveo. Zato je naša veza uspela - osećala sam se da me ceni", rekla je Sun Ji.

 

Na celi intervju reagovali su Dilan i Ronan Farou, koji su istakli da je nepravedno i neetički što je takav jednostrani članak napisala osoba koja je više od 40 godina prijateljica Vudija Alena - što je i sama novinarka Dafne Merkin, autorka teksta u Njujork magazinu, spomenula u tekstu.

 

Večiti neženja sa pogledom ubice: Životna priča Al Paćina! (FOTO)

Vudi Alen
foto: Profimedia

"Kao novinar, šokiran sam nedostatkom brige o činjenicama, odbijanjem svedočanstava očevidaca koja bi pobila neistine u ovom članku te neobjavljivanjem odgovora moje sestre", napisao je Ronan Farou.

 

Legendarni režiser ne veruje u Ničeovu tvrdnju da nas ojača ono što nas ne ubije i tvrdi da ga razne strelice koje je život usmerio prema njemu, nisu ojačale.

(Stil.Kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs