neprijatnost na tviteru

Fanovi kraljevske porodice zbog ovog princa Vilijama nazvali licemerom: Gde ti je bila ta energija kad su vređali Megan?

Vojvoda od Kembridža osudio govor mržnje prema fudbaleru, ali obožavatelj britanske kraljevske porodice se se obrušili na princa

Celebrities
17:46h Autor:
Fanovi kraljevske porodice zbog ovog princa Vilijama nazvali licemerom: Gde ti je bila ta energija kad su vređali Megan?
Foto: Profimedia

Princ Vilijam (38) veliki je ljubitelj fudbala i malo ko zna da je ujedno i predsednik Britanskog fudbalskog udruženja. Vojvoda od Kembridža stao je u odbranu britanskog fudbalera Markusa Rašvorda koji je postao žrtva rasizma na društvenim mrežama.

Princ je osudio govor mržnje usmeren prema igraču, ali svim ostalim ljudima koji su na meti rasizma.

Međutim, nije ni slutio da će se zbog tog poteza na njega obrušiti fanovi britanske kraljevske porodice, proglasivši ga licemerom jer nije tako čvrsto branio Megan Markl kada su je kritikovali britanski mediji i javnost, prenosi New Idea.

"Rasističko zlostavljanje, u stvarnom životu ili na društvenim mrežama, gnusno je i odbojno, i mora prestati istog trena.

Svi imamo odgovornost da stvorimo sigurno okruženje u kojem se takvo zlostavljanje neće tolerisati, a oni koji žele da šire mržnju i podele biće za to odgovorni. Ta odgovornost posebno se odnosi na društvene mreže, na kojima se najčešće dešavaju takva zlostavljanja, napisao je vojvoda od Kembridža i nastavio:

"Podržavam sve igrače, navijače, članove fudbalskih organizacija koje prozivaju zlostavljače i strogo osuđuju takve postupke.

Međutim, dok su se neki složili s njim, drugima je to delovalo licemerno.

"Gde ti je bila takva energija kad su Megan vređali svakodnevno?', glasio je jedan komentar na društvenim mrežama.

Fanovima je naročito zasmetalo to što je tek sada progovorio protiv rasizma, a nije rekao ni reč kada su svakodnevno napadali njegovu snajku pre nego što se sa princom Harijem preselila u Ameriku.

"Jako, jako sam tužan kad vidim ljude kako stavljaju materijalne stvari ispred dobrobiti svoje porodice. Pretužno mi je kad vidim da osoba koristi sve kako bi se promovisala, umesto da štiti svoju porodicu', samo su neki od komentara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs