omiljeni glumac 90tih

Važio je za najfatalnijeg muškarca 90-tih: Životna priča Kevina Kostnera! (FOTO)

Saznajte više o glumcu koji je slamao srca žena širom sveta.

Vip priča
09:37h Autor:
Kevin Kostner, Foto: Profimedia

Kevin Majkl Kostner je američki glumac, režiser, producent i muzičar. Rođen je 18. januara 1955. godine u Linvudu u Kaliforniji. Važi za jednu od najpopularnijih ličnosti Holivuda današnjice zahvaljujući dugoj i uspešnoj karijeri, piše Biografija.org.

 

Ovaj šezdesetpetogodišnji glumac osvojio je brojne nagrade i priznanja za svoj rad. Dva puta je bio dobitnik prestižne nagrade Oskar, osvojio je tri Zlatna Globusa, jednog Emija i tri nagrade Screen Actors Guild. Publika ga pamti po ulogama Eliota Nesa u Nedodirljivima , Robina Huda u filmu Robin Hud: Princ lopova poručnika Džona u filmu Ples sa vukovima, kao i mnogim drugim likovima iz popularnih filmova. Ipak, film Ples sa vukovima posebno se izdvaja jer je Kostner osvojio dva Oskara za ovo filmsko ostvarenje, i to Oskara za najboljeg režisera i Oskara za najbolje slike.

 

Večiti neženja sa pogledom ubice: Životna priča Al Paćina! (FOTO)

foto: Profimedia

Detinjstvo i obrazovanje

 

Iako je rođen u Linvudu, Kostner je odrastao u Komptonu u Kaliforniji. Potiče iz radničke američke porodice. Njegova majka zove se Šeron Rae, a otac Viliam Kostner. Kevin Kostner je najmlađi je od tri dečaka iz porodice Kostner, od kojih je, nažalost, srednje dete umrlo po rođenju. Šeron Rae Kostner radila je kao socijalni radnik, a otac Viliam kao električar. Kasnije, otac mu je napredovao i postao izvršni rukovodilac u Južnoj Kaliforniji Edison. Upravo zbog posla, i napredovanja glave porodice, oca Viliama, Kostnerovi se se često selili sa jednog na drugi kraj Kalifornije. Zanimljivo je da poreklo Kostnerovog oca potiče od nemačkih imigranata koji su u Severnu Karolini doselili 1700-ih godina. Takođe, Kevin Kostner pored nemačkih ima i engleske, irske, te škotske korene.

 

Brus Vilis, opasan momak mekog srca: Imao sam devojke i pre nje, ali nijedna joj nije bila ni do kolena! (FOTO)

foto: Profimedia

Roditelji su ga odgajili u duhu baptističke crkve i vere. Kao dečak, a kasnije tinejdžer, Kevin Kostner nije bio sklon akademskom obrazovanju. Umesto toga uživao je u sportu, uzimao časove klavira, a pisao je i poeziju te pevao u Prvom baptističkom horu. S obzirom da se u detinjstvu vrlo često selio bio je prinuđen da konstantno sklapa nova prijateljstva, pohađa nove škole, te gradi međuljudske odnose iz početka. To nije bilo lako. Kostnerovi su živeli u Venturi, zatim u Visaliji, pa su preselili u Orandž Kantri.

 

U srednjoj školi Kostner je aktivno igrao fudbal, bejzbol i košarku. Upravo ovo sportsko iskustvo, nešto kasnije će mu mnogo značiti u glumačkoj karijeri koju tada mladi Kostner nije mogao ni da nasluti. Diplomirao je 1978. Godine na marketingu i finansijama na Kalifornijskom državnom univerzitetu Fullerton . Za vreme studiranja, Kevin je postao i brat u Delta Či bratstvu. Tek na poslednjoj godini fakulteta, Kostner je postao veoma zainteresovan za glumu.

 

Životna priča Roberta Daunija Džuniora: Otac ga uveo u svet droge, kada su svi digli ruke od njega - pojavila se ona! (FOTO)

foto: Profimedia

Prva ženidba i snovi o Holivudu

 

Ljubav Kevina Kostnera i Sindi Silve krunisana je brakom 1978. godine. Par se upoznao još na fakultetu, te su se posle tri godine zabavljanja, odlučili na sledeći korak. Nije jenjavala ni Kevinova ljubav prema glumi i umetnosti.

 

Prekretnica u ovoj priči bilo je slučajno poznatstvo sa glumcem Ričardom Bartonom. Upravo mu je Barton dao vetar u leđa, te ga posavetovao, da ukoliko želi da se bavi glumom, jednostavno postane glumac. Duboko dirnut Bartonovim rečima, Kevin Kostner, dao je otkaz na poslu, te sa suprugom Sindi krenuo put Holivuda.

 

Njegovi počeci nisu bili nimalo laki. Prvi posao koji je Kevin Kostner pronašao u Holivudu bio je posao vozač kamiona i autobusa. Kostner je prevozio filmske zvezde, a sanjao o njihovom uspehu i slavi. Ovaj posao omogućavao mu je da plaća časove glume i razvija svoj glumački talenat. Redovno je išao na kastinge i audicije, međutim, uloge se nisu nazirale. Bio je uporan. Iako je šest godina proveo u Holivudu, bez prave prilike, u svom glumačkom naumu, nije odustao.

 

Životni brodolomi Silvestera Stalonea: Svaki šampion je nekada bio borac koji je odbijao da odustane! (FOTO)

foto: Profimedia

Kada je šesta godina bila na izmaku, stigla je i prva velika glumačka uloga. Za Kostnera to je bilo konačno ostvarenje dečačkog sna.

 

Filmska karijera

 

Kostner je prvi put nastupio u filmu Sizzle Beach,USA, koji je u početku bio poznat i kao “Hot Malibu Summer”. Iako je snimljen tokom zime 1978. i 1979. godine, film nije objavljen sve do 1981. Onda je i ponovo objavljen 1986. godine. Zbog komplikacija pri objavljivanju i nedostatka dokumentacije, mnogi veruju da je Kevinov debi na velikom platnu ustvari u filmu „The Touch“ 1983. godine.

 

Kostner se nakratko pojavio u Ron Hovardovom filmu „Night Shift“ iz 1982. godine. Pripisane su mu zasluge za nastup u filmu „Frat Boy No.1“ gde se pojavljuje na vrhuncu završne žurke bratstva u Njujorškoj mrtvačnici. Kada mahniti Henri Vinkler  neočekivano zaustavi muziku, možemo videti Kostnera kako u ruci drži pivo i izgleda iznenađeno zbog naglog zaustavljanja proslave.

 

Divlji život Mela Gibsona: Devetoro dece, razvod od 400 miliona, zbog jezika umalo platio glavom! (FOTO)

foto: Profimedia

Status filmske zvezde dobija 1987. godine kada glumi kao federalni agent Eliot Nes u „Nedodirljivim“ i kao glavni glumac u trileru „Bez izlaza“. Potvrđuje svoj status velike zvezde u filmovima sa bejzbol tematikom „Bull Durham“ iz 1988. i „Field of Dreams“ iz 1989. godine. Godine 1990. Dolazi njegov  sledeći uspeh sa kultnim „Plesom sa vukovima“. U ovom filmu je glumio, režirao i bio producent pod zastavom njegove produkcijske kuće „Tig Productions“.

 

Ples sa vukovima” je dobio 12 nominacija za Oskara i 7 nagrada, od kojih je 2 osvojio on lično (za najbolji film i najboljeg režisera). Iste godine izlazi film „Osveta“, u kojem glumi zajedno sa Entonijem Kvinom i Medlin Stouv , koji je režirao Toni Skot, iako je Kostner hteo da bude režiser.

 

Slede „Robin Hood: Prince of Thieves“ (1991), „JFK“ (1991), „Bodyguard“ (1992) i Klint Istvudov „A Perfect World“ (1993) koji su dobili priznanja filmskih kritičara i napunili blagajne u bioskopima.

 

Zatim dobija ulogu u „Wyatt Earp“ (1994), koji je režirao Kasdan, „The War“ (1994), koji nije dobio mnogo pažnje, te naučno-fantastični post-apokaliptični „Vodeni svet“  i „Poštar“, od kojih je drugi Kostner režirao, a oba su bila komercijalna razočarenja i uveliko označeni kao umetnički neuspesi od strane filmskih kritičara.

 

„Poštar“ je, ipak, imao lošije rezultate, pa je „osvojio“ pet „Zlatnih malina“.

 

Godine 1999. glumio je u filmu „Message in the Bottle“ sa Robin Rajt, koji je snimljen po istoimenom romanu koji je napisao Nikolas Sparks ).

 

Ljubavni život i porodica

 

Kevin Kostner ženio se dva puta. Ima sedmoro dece iz dva braka, te jedno vanbračno dete. Kostnerovu ljubav još u studentskim danima osvojila je Sindi Silva. Ona i Kostner zabavljali su se od marta 1975., godine, a tri godine kasnije, par se venčao. Kostner i Sindi imaju troje dece. Najstarija kćerka je Ani Klajton Kostner i rođena je 15. aprila 1984. godine. Dve godine kasnije, par je dobio još jednu kćerku. Lili Mekol Kostner rođena je 4. avgusta 1986. godine.

 

Kostnerov sin Džozep Tedrik Kostner na svet je došao 31. januara 1988. godine. Bio je to prvi sin Kevina Kostnera, a treće dete u porodici. Ipak, posle 16 godina braka, Sindi i Kevin, razvelili su se 1994. godine. Sindi je po razvodu dobila 80 miliona američkih dolara. Zašto se raspala ljubav Sindi i Kevina, javnost nikad nije saznala. Nagađalo se da glumac ima isuviše poslovnih obaveza, što je Sindi smetalo. Želela je da njen muž više vremena provodi sa njom i decom. Odmah poslije razvoda, Kevin Kostner utehu je pronašao u zagrljaju Bridžet Runej. Iz ove kratke veze Kevin je dobio sina. Liam je rođen 15. novembra 1996. godine. Potom je započeo vezu sa Birgit Kuningam koja nije dugo potrajala. Holivud je uskoro počeo brujati o novoj ljubavi Kevina Kostnera. Već 1996. godine poznati “vuk” živeo je sa supermodelom El Mekfirson, međutim ni to nije dugo potrajalo.


Nikada nije preboleo smrt supruge: Porodična tragedija slavnog glumca! (FOTO)

foto: Profimedia

Zatim je započeo vezu sa Kristin Baumgartner, nemačkom dizajnerkom i modelom. Par je odlučio da se venča 25. septembra 2004. godine. Venčali su se na Kevinom ranču u Aspenu u Koloradu. Već 6. maja 2007. godine Kristin i Kevin dobili su dete. Reč je o Kajden, a Kristin se porodila u Los Anđelesu. Sin Hejes rođen je 12. februara 2009. godine. Par je 2. juna 2010. godine dobio i kćerku po imenu Grejs. Od republikanaca do demokrata Kevin Kostner bio je politički aktivan. Od rane mladosti zalagao se za republikance. Zagovarao je politiku Ronalda Regana, 40. predsednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

 

Regan je bio Kostnerov dobar prijatelj, a često su zajedno igrali golf na terenima. Kostneri i Regan imali su mnogo toga zajedničkog, s obzirom da je američki predsednik pre ulaska u politiku, radio kao sportski komentator, filmski glumac, sa uspešnom holivudskom karijerom. Međutim, nešto kasnije, Kostner je bio razočaran pravcem u kojem idu republikanci u SAD. Zbog toga se početkom devedesetih okrenuo ka demokratama. Tako je od 1992. godine Kostner javno podržavao i finansijski pomagao razne demokratske političare, uključujući Al Gora i Toma Dašla ali je i doprinosio Republikancu Filu Gramu krajem 1995. godine. Zanimljivo je da, ipak, nikada nije bio zainteresovan da se lično kandiduje na bilo koju političku funkciju. To je javno rekao i 2008. godine. Iste godine vodio je kampanju za Baraka Obamu, koji je kasnije i postao američki predsednik. Kostner je sa Obamom obilazio mnoga mesta u Kaliforniji, gde je kao dečak živeo. U svom govoru, Kostner je ukazivao na potrebu da mladi birači izađu na izbore, rano i sa entuzijazmom. Smatrao je da mladi treba da menjaju svet. U oktobru 2014. godine Kostner je poslao priznanje britanskim vojnicima, koji služe širom sveta, te im se zahvalio za njihov rad i požrtvovanje.

 

Nesrećna Odri Hepbern: Muževi je varali, a ona je samo želela ljubav! (FOTO)

foto: Profimedia

Interesovanja

 

U srednjoj školi Kostner je, između ostalog, trenirao i bejzbol koji je bio njegova velika ljubav. To iskustvo bilo mu je od velike pomoći kako bi uspešno igrao likove u filmovima koji su se bavili ovom tematikom. Tako je publika imala priliku da ga vidi u filmovima o bejzbolu kao što su “Chasing Dreams“, „Bull Durham“,“ Field of Dreams“, “For Love of Game“ i „The Upside of Anger“. 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...