25 godina razlike

Ljubavna priča Ketrin Zite Džouns i Majkla Daglasa: Čim su se upoznali glumac joj je rekao da će biti otac njene dece!

Tokom svoje karijere duge nekoliko decenije redovno je bila na listama najlepših žena sveta. 1998. magazin Pipl ju je "zakucao" na prvo mesto, a 2003. Esquire je proglasio najlepšom ženom na planeti

Vip priča
11:10h Autor:
Ljubavna priča Ketrin Zite Džouns i Majkla Daglasa: Čim su se upoznali glumac joj je rekao da će biti otac njene dece!
Foto: Profimedia

Ketrin Zita Džouns rođena je u Svonziju 25. septembra u porodici vlasnika prodavnice slatkiša Dejvida Džounsa i krojačice Patricije. U ovom velškom gradu je i odrasla, a san da postane glumica sanjala je od malih nogu.

Njen otac je rođeni Velšanin, dok je majka vukla korene iz irske katoličke porodice. Ketrin je ime dobila po svojim bakama Ziti Džouns i Ketrin Fair.

Porodica je živela u predgrađu Mamblesa, a s obzirom na to da je Ketrin bila hiperaktivno dete, majka je odlučila da je upiše u plesnu školu kada je Ketrin imala četiri godine. Iako su bili porodica srednjeg staleža, sve se promenilo kada su na igri na sreću Bingo dobili 100.000 funti i tako dobili priliku da nastave sa plaćanjem časova plesa i baleta svojoj naslednici.

Predstave i nastupi odmalena su bili nešto sasvim normalno za nju, a interes lokalnih medija privukla je kada je s 10 godina pobedila u šou talenata s pesmom Shirley Bassey. Sa svojom plesnom grupom redovno je odlazila na nastupe u London, te na audicije za pozorišne predstave.

Žene su uzdisale za njih 80-ih i 90-ih: Nekadašnji holivudski zavodnik se izobličio od operacija! (FOTO)

foto: Profimedia

Upravo jedna takva audicija bila je prekretnica za nju - s devet godina odabrana je da glumi jednu od djvojčica iz sirotišta u legendarnom mjuziklu ‘Annie’, a u ranim tinejdžerskim godinama postala je prvakinja države u plesu.

A onda se seli su London sa željom da postane glumica. Svoje tinejdžerske godine u Londonu opisala je rečima:

‘Pojavila bih se na audiciji i potom se na brzinu presvukla ili obukla drugi triko, pa ponovo pristupila audiciji. Možda mi je trebalo dva puta, ali uvek sam dobila posao. Jednostavno bih shvatila šta žele od mene".

Upisala je glumu na Arts Educational Schools u Londonu i dobila glavnu ulogu u pozorišnoj predstavi u produkciji ’42nd Street’ 1987. godine.

Debi na filmskom platnu imala je 1990. u francusko-italijanskom filmu "Hiljadu i jedna noć’, a koji je nažalost doživeo fijasko kod kritičara, ali i publike.

Ali Ketrin to nije obeshrabrilo! Nastavila je da traga za ulogom koja će je proslaviti. Uspeh je usledio godinu dana kasnije u seriji britanske televizije ‘Dragi pupljci maja’, koja je ubrzo postala veliki hit.

Dve godine provela je s odabranom ekipom, a onda se odlučila na veliki preokret u karijeri, preselivši se u Los Anđeles.

Kada je imala 17, odabrana je za drugu rezervu glavne uloge u produkciji West Enda ‘42nd Street’.

Zbog njenog atraktivnog izgleda dobijala je mahom uloge lepotica, a kako bi tome stala na kraj, odlučila je da okuša sreću u Holivudu. I nije pogrešila.

Stalno se pisalo o tome s kim sam ili nisam u vezi. Bila sam lepo lice s velikim grudima i ništa više. Ljudi u mom poslu verovali su onome šta pročitaju o meni, zato sam odlučila da odem i počnem sve ispočetka.’

Uverena je kako joj je anonimnost koju je doživela u Americi pomogla da dobije uloge, a ne njen javni imidž. Godine 1996. dobila je ulogu u filmu ‘Fantom, za koji je dobila brojne pozitivne kritike.

Zatim je dobila ulogu u televizijskoj mini seriji ‘Titanik’. Tada ju je spazio Stiven Spilberg, koji ju je preporučio Martinu Kampbelu koji se spremao da režira ‘Zorro: Maskirani osvetnik’ s Antonijom Banderasom u glavnoj ulozi.

Oduševila je pripremama za film, među kojima su bili časovi plesa, jahanja, ali i mačevanja, kao i sati na kojima je učila kako da pravilno izgovara španski jezik.

Uloge su se nizale, a onda je stigla ponuda se ne odbija u mjuziklu ‘Čikago’, za koju je dobila Oskara, a najprestižniju statuu je preuzela u poodmakloj trudnoći, samo deset dana uoči rođenja ćerke Keris.

Privatan život

Uporedo s filmskom karijerom radila je na svom privatnom životu. Interes javnosti za nju započeo je već 90-ih u Velikoj Britaniji, a tada je dovođena u vezu sa televizijskim voditeljom Džonom Lesliejem, te pevačem Dejvidom Eseksom i pop zvezdom Mikom Haknalom.

Sredinom 90-ih bila je verena za škotskog glumca Angusa Mekfadjena, ali ljubav je bila kratkog daha, verovatno i zato što se pridržavala stvari koje je i javno potvrdila - ‘pijem, psujem i volim seks'.

A onda je usledio sudbonosno putovanje u Francusku na filmski festival 1998. godine gde je upoznala holivudskog glumca 25 godi na starijeg holivudskog glumca Majkla Daglasa. Legendarni glumac je tada bio oženjen sa Diandrom Luker.

Automobilska nesreća, unakaženo lice, biseksualizam: Skandalozan život Montgomerija Klifta! (FOTO)

foto: Profimedia

'Rekli su mi da Majkl želi da me upozna. Bila sam poprilično nervozna jer nisam znala zašto", psiseća se Ketrin.

Kada je stigla u hotel, prvo je ugledala upravo Douglasa, ali on je samo prošetao pored nje, noseći palice za golf.

'Rekla sam bratu, koji je bio sa mnom: Kako mi se čini on i ne želi toliko jako da me upozna čim je samo tako prošao pored mene, nije me ni primetio".

Ipak, Majkl ju je i te kako spazio, a uz pomoć prijatelja, tada bračnog para Melani Grifit i Antonija Banderasa, sudbonosni susret dogodio se na večeri.

Poput pravog kavaljera, zamolio ju je da sedne pored nje. Budući da je to bila večera organizovana povodom premijere 'Zorroa', Ketrin je imala mnogo obaveza, pa ju je Daglas zamolio da mu se kasnije pridruži na piću u hotelskom baru.

'Nakon pola sata razgovora iskreno sam joj rekao - znaš, ja sam otac tvoje buduće dece. Zvučalo mi je to sasvim normalno, a onda je ona rekla - znaš, čula sam puno stvari o tebi i videla puno toga, stoga mislim da je vreme da ti kažem laku noć', otkrio je u jednom televizijskom intervjuu glumac.

Narednog dana, Ketrin je otputovala, ali Daglas nije odustajao.

Poslao joj je cveće i izvinjenje, te su počeli sa druženjem. Prvi poljubac pao je devet meseci kasnije. Vezu su javno priznali tek 1999. godine, na premijeri trilera 'Klopka' u Edinburgu u kojem je Ketrin igrala.

Tada je jasno i glasno rekla okupljenim novinarima:

'Majkl je ovde večeras iz jednog jedinog razloga - želimo javno da kažemo da smo zajedno.'

Intimna ispovest Mišel Obame o braku: Bilo je trenutaka kada sam htela da gurnem Baraka kroz prozor!

foto: Profimedia

Majkl je još uvek bio zvanično u braku s Diandrom, s kojom je dobio sina Kamerona, a iako su se razišli 1995. godine, papiri za razvod još uvek nisu bili gotovi. Diandra je tada medijima rekla kako se, pre nego što oženi Ketrin mora razvesti od nje ili preći u Islam kako bi mogao da ima dve žene.

Usledila je proslava Nove godine koja im je ostala u pamćenju. Par je zajedno bio u Aspenu, a umesto da uživaju u snežnim radostima, bili su osuđeni na krevet jer ih je oboje zakačio grip.

U jednom trenutku Majkl je kleknuo ispred nje i verio je, a na njenoj ruci zasijao je prsten Freda Leightona s 10-karatnim dijamantom, okružen s 28 manjih dijamanata, koji se procenjuje na milion dolara.

foto: Profimedia

U to vreme Ketrin je bila trudna s njihovim prvim detetom, sinom Dilanom.

Njega je rodila u avgustu 2000. godine, a 18. novembra par je izgovorio sudbonosno "da"' u slavnom hotelu Plaza u Njujorku.

Ceremonija je koštala oko milion i po dolara, od čega je 250.000 dolara otišlo na venčanicu s potpisom Dejvida Emanuela, dok je među zvanicama bilo mnoštvo poznatnih ličnosti.

"Šta god Ketrin želi, ona će to i dobiti', izjavio je uoči venčanja.

U braku su dobili dvoje dece, danas 20-godišnjeg Dilana i 17-godišnju Keris, a porodica je do 2009. godine živela na egzotičnom ostrvu Bermuda kako bi im pružili normalno detinjstvo i odrastanje, nakon čega su odlučili da se presele u Njujork.

Idila na poslovnom i privatnom planu prekinuta je 2010. godine kada je Majklu dijagnostifikovan rak grla, što se odrazilo i na njeno zdravlje. Bila je pod stalnim stresom, a sve je kulminiralo i depresijom. Iako je bila u strahu, na kraju je ipak javno progovorila da boluje od bipolarnog poremećaja, ali da ga uspešno drži pod kontrolom.

Zbog svega toga supružnici su 2013. godine odlučili da žive razdvojeno, ali razvod nisu potpisali. Godinu dana kasnije, odlučili su da svom braku daju još jednu šansu, pa su tako nedavno proslavili 20 godina zajedno.

Ona je bila najslavnija džez pevačica SFRJ: Svoju karijeru je završila rečima - To je bilo sve od Nade Knežević! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs