jelena maćić

ZBOG NJENOG JEZIKA DRUŠTVENE MREŽE GORE, O TOME KAKO JE OSTAVILA MUŽA JOŠ SE PRIČA: Život naše poznate šminkerke! (FOTO)

Jelena Maćić je stilista, make up artist i televizijska voditeljka.

Vip priča
Autor:
ZBOG NJENOG JEZIKA DRUŠTVENE MREŽE GORE, O TOME KAKO JE OSTAVILA MUŽA JOŠ SE PRIČA: Život naše poznate šminkerke! (FOTO)
Jelena Maćić, Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Jelena Maćić je rođena je 26. aprila 1968. godine u Beogradu.

Jedna je od pionira srpske make up scene na kojoj je više od tri decenije. Pokrenula je svoju Školu šminkanja 2005. godine i svoje znanje prenela na mnoge danas uspešne šminkerke. U javnosti je postala prepoznatljiva po svojim oštrim kritičkim stavovima o društveno-političkim temama u Srbiji i okruženju, piše Biografija.org. Iako je bila veliki kritičar i protivnik rijaliti šou programa u Srbiji, gledaoci je od 2019. godine gledaju kao voditeljku u rijalitiju „Parovi“ na „Hepi“ televiziji. Za magazin „Gloria“ pisala je kolumnu „Trend report“.

Stilista i make up artist

Beograđanka Jelena Maćić više od tri decenije je na javnoj srpskoj sceni. Počela je kao stilista, a kasnije je otkrila svoj talenat za umetničko šminkanje. Za sebe kaže da je klasično žensko beogradsko dete koje nije planiralo ništa da radi kada odraste, ali da je bila predodređena za umetnost. Kada je imala dvadeset godina, sasvim slučajno, počela je da radi kao stilista. Kasnije je otkrila i ljubav prema šminkanju. Posao make up umetnika tada još nije ni postojao na ovim prostorima i javne ličnosti su se uglavnom same šminkale. Kada je Jelena počela time profesionalno da se bavi, imala je mnogo posla i sarađivala je sa pevačicama, glumicama, kreatorima i svima koji su bili na javnoj sceni.

Od 2005. godine ima svoju Školu šminkanja kojoj se u potpunosti posvetila i povukla se sa modne scene. Njeni đaci danas rade širom Beograda u raznim kompanijama, modnim, medijskim i drugim kućama.

Voditeljka u rijaliti šou programu

Jelena Maćić bila je prepoznatljiva kao kritičar svega negativnog u društvu, a u te negativne pojave ubrajala je i rijaliti programe. Izjašnjavala se kao žestoki protivnik takvih formata. Zatim je 2018. godine dobila poziv od „Happy“ televizije da radi kao voditeljka rijaliti šou programa „Parovi“ koji je prihvatila.

Svi tablodi prozivali su Jelenu da je pogazila svoje reči i sama postala deo rijalitija protiv kojeg je tako žustro govorila. Maćićka je na to odgovorila da je ona rekla da nikada ne bi bila rijaliti učesnik, ali da je voditelj nešto sasvim drugo. U jednom intervjuu je izjavila da je to prvi put u poslednjih sedam godina da ju je neko nazvao i ponudio joj posao. Na otvaranju osme sezone „Parova“ prvi put se pojavila na malim ekranima. Priznala je da je imala veliku tremu. U ulozi voditeljke se odlično snašla. U devetoj sezoni „Parova“ imala je emisiju „Noćni razgovori sa Jelenom Maćić“ koja se emitovala od dva pa do pet časova ujutro. Sa učesnicima rijalitija razgovarala je na opušten način o raznim životnim temama, a često i o onim seksualne prirode to je gledaocima i takmičarima bila jedna od omiljenih emisija. U toj emisiji iznosila je otvoreno svoje stavove i vrlo vešto podizala atmosferu, te gradila međuljudske odnose između takmičara rijalitija.

Jelenini „tvitovi“ i statusi na društvenim mrežama

Od kada je napravila profil na „Tviteru“ Jelena Maćić svakodnevno kroz svoje „tvitove“ šalje oštre kritičke poruke društvenoj zajednici koje deli sa svojim pratiocima. Jelena kaže da ima pravo da misli.

Privatni život

Jelena je bila u braku sa fotografom Nenadom Marjanovićem od kojeg se i razvela zbog njegove prevare. Imaju ćerku Jovanu koja živi sa njom. Sa bivšim suprugom je ostala u prijateljskim odnosima, a komentarisala je da čak sa njim priča o svom ljubavnom životu i da joj on zna dati dobar savet. Ćerka Jelena je krenula njenim stopama i ona je šminkerka. Jelena smata da ju je kćerka već odavno nadmašila u tom poslu.

Šminkerka tvrdi da je njena majka 1965, tri godine pre njenog rođenja, donela na svet zdravog dečaka, za koga joj je potom rečeno da je mrtav.

Jelena Maćić tvrdi da su njenog brata ukrali po rođenju, a njenoj majci rekli da je mrtav rođen.

Poznata po britkom jeziku, šminkerka je šokirala javnost objavom na Fejsbuku, otkrivši porodičnu tajnu.

- Moje ime je... Jelena Maćić. Rođena sam 26. 4. 1968. Moja majka je tri godine pre (1965, prim. aut.) rodila zdravo muško dete. Rekli su joj da je mrtvo rođeno... Čula ga je da plače. Kao majka, majci verujem. Ja ću brata naći... kad-tad - napisala je Maćićeva na svom profilu, gde su joj mnogi uputili podršku, a među njima je bilo i onih koji tvrde da i sami prolaze kroz sličnu situaciju.

O razvodu i odnosu sa bivšim mužem

Ne znam šta je sa ljudima. Odakle izvire taj ziherizam, pa im nije jasno. Davno sam se jedno jutro probudila i krenula da se pakujem.

Muž: "Šta to radiš, Jelena?" Ja: "Ostavljam te. Nastavi da spavaš."

Brak sam prekinula u sekundi, a neću otkaz da dam, pa mora da se šalite - napisala je Maćićeva u jednom tvitu.

Jelena je svojevremeno pozirala za časopis "Plejboj" delimično obnažena, a fotografisao ju je bivši suprug.

- Bolje da njemu sredim da zaradi pare, jer ih stalno daje našem detetu, nego nekome drugom. Jedino se kajem zbog toga što se nisam slikala skroz gola, nego samo dopola. Sledeći put idem do kraja - istakla je nekada voditeljka za domaće medije.

Poznato TV lice, u više navrata je istaklo, kako razvod nije promenio njen odnos sa bivšim partnerom.

- Bivši muž je prijatelj je za ceo život. Uostalom, ako dete imam sa njim svaka ideja nekakvog pametovanja je smešna - istakla je voditeljka jednom prilikom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs