otkrila i recept za mršavljenje

Aleksandra Radović za Stil o životu, izgledu i liniji u 40-im: Svaka žena je jaka i samosvesna ako ovako razmišlja!

Popularna pevačica, tekstopisac i kompozitor priznaje da se kaje zbog nekih svojih odluka i otkriva da ne voli šoping i ne koristi puder

Vip priča
10:24h Autor:
Aleksandra Radović za Stil o životu, izgledu i liniji u 40-im: Svaka žena je jaka i samosvesna ako ovako razmišlja!
Foto: Andreja Damnjanović

Aleksandra Radović (44) samouvereno korača muzičkom scenom punih 16 godina, a njen raskošan glas svrstao ju je među najcenjenije pop vokale u Srbiji i regionu.

Njene note su protkane najdubljim emocijama, a pored toga što svakoj svojoj pesmi daje dušu, muzičko znanje i nadahnuće prenosi i polaznicima svoje škole pevanja.

Zahvaljujući istančanom i odmerenom modnom stilu, po mišljenju mnogih važi za jednu od najbolje odevenih dama na našem muzičkom nebu.

Iako retko daje intervjue i prema medijima je generalno "zatvorena", te odaje utisak hladne osobe, Aleksandra nas je pustila da zavirimo u njen život van scene i otkrila tajne svog dobrog izgleda u petoj deceniji.

Kroz pesme iskazujete najiskrenije emocije, a u odnosu sa novinarima ste uzdržani. Kakvi ste privatno?

"Privatno sam opuštena, nežna, prijemčiva, emotivna, brižna, najpre sa svojim detetom, a i sa svojim bližnjima. Ne volim da širim mnogo krug prijatelja, tako da sam privatno prema ljudima koje ne poznajem veoma uzdržana, ali to je delom zbog toga što sam po prirodi malo zatvorena i stidljiva".

Marija Kilibarda otvoreno za Stil o povratku na TV, životnom putu i izgledu: Lepše bi bilo da sam kao mlađa postala majka!

foto: Andreja Damnjanović

U numeri kažete: Ne dam ovo carstvo tuge. Kako se u životu nosite sa tugom i verujete li da ona oplemenjuje?

"Davno sam u duhovnim knjigama pročitala kako tuga nije dobra za ljude i da svaki čovek treba da se trudi da što pre izađe iz tog stanja kako ga ne bi odvelo u još dublju tugu i očajanje.

Vodim se time u životu da kada god me zadesi neka nesreća, što pre nastavim dalje, ne osvrćući se previše na to jer preterana tuga nikom nije ništa dobro donela".

Koji su Vaši najveći strahovi?

"Nemam iskreno nekih velikih strahova, ne treba svoj um toliko opterećivati, sve će biti onako kako treba da bude. Moj najvažniji zadatak u životu je roditeljski zadatak, razmišljanje na temu da li ću uspeti da vaspitam Ninu da izraste u dobrog čoveka, s obzirom na vreme u kojem živimo".

Maja Nikolić za Stil o lepoti, deci i životu u 40-im: Ne možete živeti na ćevapima i tortama i izgledati lepo!

foto: Andreja Damnjanović

Koliko Vas boli nepravda u životu i borite li se da je ispravite ili ipak progutate?

"Moram da priznam da sam kao mlađa baš imala problem sa kanalisanjem nezadovoljstva ili ogorčenosti kada vidim da se nekome dešava nepravda, pa sam uvek imala burne reakcije.

Međutim, kako je čovek stariji nauči da filtrira sve te vrste nepravde. Kada je u pitanju odnos ljudi prema meni uvek sam spremna da progutam, ali kada su u pitanju neki viši ciljevi nepravde koji su usmereni ka narodu, slabijima i ugroženijima, ne volim da odćutim.

Iako znam da ne mogu da je ispravim, želim da se moj glas čuje kada već imam taj veliki krst javnog života da iskoristim to na dobro".

Kajete li se zbog neke svoje odluke?

"Mislim da čovek koji živi bez pokajanja, bez svesti da je ikada doneo neku lošu odluku u životu je na veoma lošem putu. Donosila sam pogrešne odluke i kajem se zbog njih. Ali trudim se da me ne opterećuju previše, već da postoje kao podsetnik za nešto što ne bih trebalo ponovo da uradim ili situacije koje bi trebalo da izbegnem".

Nina Badrić za Stil o ishrani, modi i životu u 40-im: Ovako se odjednom rešim stresa, ljutnje i potrošim kalorije!

foto: Kurir/Aleksandar Jovanović

Koje su po Vašem mišljenju osobine jake i samosvesne žene?

"Mislim da svaka žena može da bude i jaka i samosvesna, stvar je okolnosti u kojima se nađe. Žene koje su prinuđene da se kroz život bore same su nužno jake, možda su one u suštini krhke, nežne i emotivne, ali nemaju opciju.

Mislim da je to velikim delom stvar izbora kada je u pitanju jedan veliki stepenik kojim treba zakoračiti, da se nema strah od promašaja. Treba rizikovati, ići hrabro i ne razmišljati o tome koliko je nešto teško, već koliko je zapravo vredno".

Šta su Vas naučile četrdesete i koliko ste se promenili u odnosu na tridesete?

"U četrdesetim već sad znam da ne reagujem na prvu, da više promislim, da ne uzimam sve k srcu, da budem opuštenija i rasterećenija, da ne trošim previše energije na neke ljude, već da se usmerim na porodicu i suštinu života, a to je da imam mir u srcu".

U čemu je tajna Vašeg dobrog izgleda, pravite li maske za lice ili idete kod kozmetičara?

"Što se tiče izgleda u pitanju je genetika jer žene u mojoj porodici imaju sreće sa izgledom kože u poznim godinama. Ali svakako se s vremena na vreme prepuštam svojoj kozmetičarki već 20 godina, ne radim ništa sama".

Jelena Gavrilović za Stil o glumi, nezi i ishrani: Ako pokušate ove 3 stvari da primenite, smršaćete u startu 6 kilograma!

foto: Andreja Damnjanović

Koji deo šminke najviše koristite kada se kamere ugase?

"Privatno se veoma malo šminkam, to su uvek neke lajt varijante. Ne koristim pudere ni profesiononalno, ni privatno godinama, već lagane teksture, BB tonirane kreme, maskaru, rumenilo i sjaj za usne".

Jeste li pokupili neke trikove od profesionalnih šminkera?

"Jesam, a to su trikovi koji mi više koriste za profesionalne nastupe jer se vrlo često i sama šminkam ako putujem u neke krajeve gde ne mogu da pronađem dobrog šminkera. Zato mi je važno da znam sebe pristojno da našminkam".

Iris Apfel je rekla: Ako vam je kosa zdrava, negovana i nosite kvalitan par cipela, nema potrebe da brinete. Da li je tako i u Vašem slučaju?

"Mislim da jeste. Imam u cipelarniku komade koji su uvek najednostavniji, a najbolji izbor. Sa druge strane, mogu biti savršeno sređena ako mi kosa nije dobra, ceo autfit mi propada. Kosa treba da bude zdrava i negovana, a žena uredna, sve ostalo je manje bitno".

Koliko vodite računa o ishrani i na koji način trošite kalorije?

"Imam balansiranu ishranu i dosta se trudim da pazim na unos hleba, brašna, testa i ostalih namirnica koje goje.

Svako jutro idem na trening, što preporučujem svim ženama. Za dobru formu i da bi se gubilo na kilaži važna je svakodnevna fizička aktivnost. Žene se obično vade na to da nemaju vremena, najvažnije je da u blizini imate teretanu i da svako jutro 45 minuta brzo hodate na traci. Meni je to dokazano kao najbolji saveznik u borbi protiv suvišnih kilograma. Kad imam vremena odradim duži trening ili plivam na bazenu. Ako je lepše vreme volim i brzi hod u prirodi".

Koliko Vam je moda bitna i u kojim odevnim komadima najviše uživate?

"Nisam neki zaljubljenik u modu, dok sam bila mlađa više sam mislila o tome šta ću i kako kupovati. Sada više volim klasične komade, dobre pantalone, farmerke, košulju, sako, torbu i cipele. Pratim trendove i koristim detalje koji su aktuleni te sezone ili eventualno boje, ali se držim onoga što mi dobro stoji ili spada u domen klasike".

Nosite li van scene visoke potpetice i koji je Vaš modni fetiš?

"Veoma volim štikle i nisam ih i javno i privatno. Preko dana više nosim ravnu obuću, neki elegantan par patika koji je uvek prigodan i za sportsku i elegantniju kombinaciju. Svojevremeno sam imala mnogo pari obuće, a volim i naočare za sunce i torbe".

Aleksandra Radović: Nosim isključivo potpetice od dvanaest centimetara!

foto: Kurir/Dragana Udovičić

Čiji modni stil Vam se najviše dopada?

" Stil Džulije Roberts i svih onih žena koje dostojanstveno stare, znaju šta je prigodna odeća za koje godine, kako dama treba da izgleda i u 40- im, 50-im i u 80- im...Takođe, Sofija Loren je dama od stila".

Postoji li odevni komad koji nikada ne biste poneli?

"Sve što ima veze sa balonima, nedefinisanim formama. Volim kada garderoba odražava siluetu, a ne da podseća na džak".

Idete li namenski u šoping ili više volite neplaniranu kupovinu?

"Šoping ne volim uopšte i to je za mene pravo mučenje. Zato kada putujem koristim priliku da da kupim potrebne stvari kojih nema u Srbiji i sve je na jednom mestu. Neplaniranu kupovinu nikad ne praktikujem".

Aleksandra Radović: Često se osecam kao na brodu budala

(Razgovarala: Aleksandra Isailović)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs