Jedna od naših najlepših voditeljki

Maja Nikolić za Stil o lepoti, deci i životu u 40-im: Ne možete živeti na ćevapima i tortama i izgledati lepo!

Jedno od najlepših tv lica otkriva da li se zbog neke odluke pokajala i priznaje koju bi naviku volela da promeni kod svoje dece

Vip priča
09:02h Autor:
Maja Nikolić za Stil o lepoti, deci i životu u 40-im: Ne možete živeti na ćevapima i tortama i izgledati lepo!
Foto: Miloš Nadaždin

Maja Nikolić je na medijskom nebu Srbije prisutna više od dve decenije, a njen osmeh je osvojio srca svih gledalaca.

Mnogi ne mogu da veruju da ima 44 godine i troje dece s obzirom na to da pleni izgledom kao na početku karijere.

Harizmatična voditeljka je pravi primer kako se posao i privatan život mogu odlično izbalansirati. 20 godina plovi u skladnoj i harmoničnoj bračnoj luci sa suprugom Aleksandrom, sa kojim ima sina Darka (12) i ćerke Teu (15) i Tiu (10).

Maja za Stil priča o majčinstvu i prednostima 40-ih, otkriva kakav stil odevanja privatno preferira i šta joj je pasija.

Važite za jednu od najlepših voditeljki. U čemu je ključ Vaše lepote i negovanog lica?

"Hvala na komplimentu. Negujem se posvećeno i redovno još od osnovne škole, kada me je mama zbog prvih problema sa licem odvela kod kozmetičarke. Od tada znam da je obavezno da se uveče umijem blagim sredstvom i da nanosim kremu koja je prilagođena i tipu lica i godinama. Nema u nezi neke velike tajne. Ako ste redovni i posvećeni to se i vidi.

Maja Nikolić nakon 10 godina progovorila o najtežem periodu: Bog nije hteo da to bude moj kraj!

foto: Kurir/Dragan Kadić

Imate li neke jutarnje rituale za dobro raspoloženje i uspešan radni dan?

"Moji rituali su lepa kafa ujutru i što više maženja za decom. Jedini problem je što rastu, prebrzo. Ali kada mi dan tako počne, ima sve šanse da bude dobar".

Postoji izreka da život počinje u 40-im. Slažete li se i koliko ste se Vi promenili u odnosu na 30- te?

"Ne bih rekla da počinje, ali bih rekla da je dobar u 40 -im. Mnogo toga vas tada ne dodiruje. Znate ko ste, šta želite, ne zanima vas to kako vas neko drugi vidi, već jedino da sebi budete dobri, da se ne opterećujete glupostima. Fine su ovo godine. Rasterećena sam.

Sanja Kužet za Stil o odevanju, majčinstvu i lepoti: Ovo je ključ moje vitke linije! (FOTO)

foto: Kurir/Damir Dervišagić

Na koju svoju poslovnu odluku ste najponosniji, a da li ste se zbog neke pokajali?

"Danas mislim da su sve odluke u stvari dobre. I neke koje ste pogrešno doneli vas u stvari nauče i obogate za iskustvo koje inače ne biste imali. Nisam preteran ziheraš u poslu, imala sam i sreću da na televizijama budem u njihovom zenitu, i da imam priliku da kada nisam zadovoljna pronađem nove izazove".

Postoji uverenje da uveče ne treba jesti posle 19h kako se ne bismo ugojili. Verujete li u to i koliko vodite računa o ishrani?

"Ne verujem. Moja ishrana ne funkcioniše ni po kakvoj satnici već po principima zdrave ishrane koji su dobro poznati svima, ali ljudi stalno traže instant rešenja i neke nove teorije. Zna se šta je dobro za nas, a šta nije. Ne možete živeti na ćevapima i tortama i izgledati lepo. Odnosno, možete, ako imate 20 godina. Povrće i meso i zdravi ugljeni hidrati su osnova svakog dobrog jelovnika, pa tako i mog".

Kakav stil odevanja negujete?

"Svoj! Nikada nisam bila zaluđena onim što je trend u datom momentu. Biram komade koji mi se dopadaju, u kojima mi se sviđa kako izgledam i koji su kvalitetni. Volim garderobu i asesoare, uživam u cipelama i tašnama i zaista se radujem kada sebi kupim nešto lepo. Sa druge strane, volim i da te lepe stvari nosim i da se ne opterećujem time da mi budu samo za jedan izlazak".

Marija Kilibarda otvoreno za Stil o povratku na TV, životnom putu i izgledu: Lepše bi bilo da sam kao mlađa postala majka!

foto: Miloš Nadaždin

Koji odevni komad preovladava u Vašem garderoberu, a šta nikada ne biste obukli?

"Ne bih obukla nešto što mi se ne dopada i u čemu ne vidim sebe i to mi je jedino ograničenje. Mislim da imam najviše haljina, sa njima ste nekako kompletni".

Jeste li nekada imali modni peh pred kamerama?

"Ko zna?! Verovatno ih je bilo u ovom tipu emisija koje radim, jer se emituju često. Ne opterećujem se previše time. Ako vidim da se nešto ne slika lepo, jednostavno ću to izbeći sledeći put".

Iza sebe imate uspešnu karijeru, dve decenije harmoničan brak i troje dece. Otkrijte nam recept za životni sklad i uspeh na svim poljima?

"Posvećenost. To da nijedan segment svog života ne odrađujete. Kada vam je nešto važno onda ćete naći način da funkcioniše. I to važi za sve oblasti života".

Ovo je suprug Maje Nikolić: Njen lični vitez! (FOTO)

foto: Kurir/Dragan Kadić

Kojim životnim vrednostima učite Teu, Tiu i Darka?

"Istim kojima su učili mene moji roditelji, da budem dobra prema ljudima, da ne zavidim, da gledam sebe i svakome želim što i sebi. Da se ne opterećuju time šta ko misli, jer čaršiji nikada nećete udovoljiti. Da treba da sami znaju ko su, i da budu oprezni čiji savet i mišljenje će uzeti u obzir".

Koje svoje osobine prepoznajete kod njih?

"Mnoge, i dobre i manje dobre. Ali najpre ih posmatram kao individue, kao tri potpuno različita bića i svakome i prilazim na različit način. Svakoga od njih troje će motivisati nešto drugo".

Ko je stroži roditelj, Vi ili suprug?

"Nismo preterano strogi ni on i ja. Više smo orijentisani na to da im budemo bliski i da nam veruju".

Monika Seleš posle mnogo vremena ponovo na crvenom tepihu: Procvetala u četrdesetim! (FOTO)

foto: Miloš Nadaždin

Postoje li neke navike koje ne biste voleli da pokupe od Vas?

"Postoje, ali postoje i mnoge za koje bih jako volela da ih pokupe. U ovoj fazi čeznem da budu malo uredniji".

Da li ćerke pokazuju interesovanje za šminku i pozajmljuju li krišom vašu odeću i kozmetiku?

"Pomalo, baš onako kako je normalno u njihovim godinama".

(Razgovarala: Aleksandra Isailović)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs