SANKCIJE

ČARLSU "PREKIPELO" - SPREMA DRASTIČE SANKCIJE ZA MEGAN I HARIJA: Čak ni Elizabeta nije pribegavala ovako OŠTRIM merama

Šuška se da kralj Čarls planira da oduzme titule princu Hariju i Megan Markl i na taj način ih kazni zbog iznošenja negativnih komentara o kraljevskoj porodici.

Šuška se
10:54h Autor:
ČARLSU "PREKIPELO" - SPREMA DRASTIČE SANKCIJE ZA MEGAN I HARIJA: Čak ni Elizabeta nije pribegavala ovako OŠTRIM merama
Kralj Čarls III, Foto: Profimedia/editorial images

Emintovanje nastavka serije "Kruna" podiglo je veliku prašinu u britanskoj kraljevskoj porodici, te su se opet našli u žiži interesovanja. Šuška se da bi princ Hari i Megan Markl mogli snositi ozbiljne posledice, odnosno sankije od kralja Čarlsa III.

Naime, pisac kraljevskih biografija, Tom Bover tvrdi da kralj Čarls III ozbiljno razmišlja da Hariju i Megan oduzme titule ukoliko dokumentarac koji su snimili za Netfliks ne bude u skladu sa kraljevskim pravilima i ukoliko na bilo koji način bude štetio monarhiji.

Princ Hari i Megan Markl
Princ Hari i Megan Marklfoto: Profimedia

Ukoliko nastave sa optužbama i negativnim komentarima, sankcije će se odnositi i na njihovu decu koja takođe neće biti pošteđena, uprkos činjenici da kraljica Elizabeta II nikada nije pribegavala ovakvim merama, odnosno nije kažnjavala decu za postupke njihovih roditelja.

Prema rečima autora biografije, Megan neće odustati od napada na kraljevsku porodicu uprkos opasnosti da će im biti oduzete titule vojvotkinje i vojvode od Saseksa.

Kralj Čarls III
Kralj Čarls IIIfoto: Profimedia

"Čarls je upućivao različite pretnje Megan i Hariju i upozorio ih da će, ako nastave, biti izopšteni na način koji ne mogu verovati. I zato su zabrinuti. Pre svega, ne mislim da će njihova deca dobiti titule ako krenu klevetati kraljevsku porodicu", objasnio je biograf Tom.

U javnosti se već uveliko pokrenula polemika zbog čega paru još uvek nisu oduzete titule, budući da iznose oštre komentare na račun kraljevske porodice.

Strani mediji u poslednje vreme prenose da su Hari i Megam imali sukob sa producentima dokumentarca jer su hetli drastično izmeniti sadržaj, dok su se na taj korak navodno odlučili jer se boje reakcija kralja Čarlsa.

Princ Hari i Megan Markl
Princ Hari i Megan Marklfoto: Profimedia

Inače, memoari princa Harija nose naziv "Rezerva" i otkrivaju sve o njihovom životu i odnosu sa kraljevskom porodicom. Memorari su navodno dobili ime po uzoru na to što je Hari uvek bio nazivan rezervnim princem u odnosu na njegovog brata Vilijama.

Memoari će takođe nositi posvetu u kojoj će Hari odati počast svojoj preminuloj baki. Ipak, mnogi su zabrinuti za posledice koje mogu da nastanu nakon što memoari ugledaju svetlost dana. Zaposleni u kraljevskoj palati takođe imaju strah da bi knjiga mogla naneti "neopozivu štetu ugledu i odnosima".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs