3 SKANDALA KOJA NAROD NE MOŽE DA OPROSTI KRALJEVSKOJ PORODICI: Dvor strepi od 1 važnog momenta - da li sledi SUNOVRAT

Britanska monarhija strepi od momenta kada će u javnost izaći novi serijal Krune jer su u njoj prikazani "bez pardona"

Lifestyle
11:18h Autor:
3 SKANDALA KOJA NAROD NE MOŽE DA OPROSTI KRALJEVSKOJ PORODICI: Dvor strepi od 1 važnog momenta - da li sledi SUNOVRAT
Kraljevska porodica, Foto: Profimedia

Veliku Britaniju trese skandal povodom novih epizoda serije Kruna. Dok se s nestrpljenjem očekuju prvi minuti ovog serijala, s druge strane vlada velika bojazan: Da li Kruna može da sruši kraljvesku porodicu?

Priča se da su u ovoj seriji kao negativci prikazaniprinc Filip, kraljica Elizabeta, pa i sam Vilijam koji je u to vreme bio tinejdžer okarakterisan je kao mrzovoljan lik.

Međutim, najviša je strepnja zbog načina na koji je prikazan kralj Čarls. Naime, on je iz scene u scenu okarakterisan kao podmukao, nestrpljiv, ogorčen čovek, lišem samosveti u očajanju da bude kralj, piše Dejli mejl.

Britanija se sada pita: Koliko ova serija može da utiče na javno mnenje?

Britanska kraljevska porodica, Kraljevska porodica
foto: Profimedia

Tri skandala iz prošlosti koja najviše mogu da naštete kraljevskoj porodici:

1. Kad je umrla princeza Dajana kraljevska porodica je danima ćutala

Dok se more ljudi slivalo ka palati noseći cveće, paleći sveće i žaleći sa princezom Dajanom, porodica je bila u Balmoralu, u lovu, na odmoru...

U trenutku nacionalne tuge, svi su bili ogorčeni zato što kraljica Elizabeta nije naredila da se spusti zastava na pola koplja u znak žalosti. Međutim, malo je poznato šta se zapravo dešavalo iza zatvorenih vrata Balmorala, omiljenog kraljičinog imanja u Škotskoj, gde je ona i boravila sa mladim prinčevima Vilijamom i Harijem u trenutku kobnog udesa.

Kraljica Elizabeta, Princeza Dajana
foto: Profimedia

Kasnije do javnosti stiglo pismo koje je u to vreme pisao princ Filip, a u kojem otkriva frustraciju sa kojom je kraljevska porodica bila suočena nakon Dajanine pogibije.

U pismu koje je Filip, vojvoda od Edinburga, napisao svojoj sestričini, princezi Margariti od Badena samo 5 dana nakon nesreće navodi se koliko je negativan naboj oko Dajanine smrti odmogao da se od svega toga zaštite prinčevi Vilijam i Hari.

"Čak smo kritikovani što smo "primorali" dečake da idu u crkvu u nedelju, na dan nesreće", piše u pismu, u kojem je vojvoda istakao da crkva upravo i služi za molitvu. Međutim, porodici je trebalo 4 dana da na škotskom imanju pogledaju cveće koje je ožalošćeni narod ostavio u Dajaninu čast.

1 / 6 Foto: Profimedia

2. Dajanine reči koje skandalozno zvuče i dan danas: "U braku nas je bilo troje pa je pomalo bila gužva."

Uprkos želji princa Vilijama da se famozni intervju princeze Dajane iz 1995. godine ne emituje, Kruna je upravo obradila momenat u kojem ona kaže da ih je u braku bilo troje, te da ne veruje da će ikad biti kraljica i da bi volela da bude "kraljica u srcu ljudi".

S obzirom da je nekadašnja ljubavnica princa Čarlsa upravo postala kraljica supruga, te da je zbog nje princeza Dajana patila - s razlogom se kraljevska porodica plaši kako će javnost reagovati na prve minute ove serije.

3. Javne preljube u kraljevskoj porodici

Poznato je da je princ Filip varao kraljicu Elizabetu sa nekoliko žena. Do kraja njihovog života ovo je ostala javna tajna.

S druge strane tu je Čarls koji je javno priznao pred svima da je varao svoju ženu, princezu Dajanu sa Kamilom Parker.

Tada je do naroda došao i njihov intimni razgovor:

Čarls: O, Bože. Želim živeti u tvojim pantalonama ili tako nešto. Bilo bi puno lakše!

Kamila: (smeh) U šta ćeš se pretvoriti, u gaćice? (Oboje se smeju). Oh, vratićeš se kao gaćice.

Čarls: Ili, ne daj Bože, tampon. Takve sam sreće!

Kamila: Ti si potpuni idiot! Oh, kakva divna ideja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs