30 GODINA MLAĐA BILA JE STALNO UZ NJEGA: Zašto je kraljica pristala da joj FILIPOVA ljubavnica priđe toliko blizu

Svi su se čudili i pomalo divili kraljici Elizabeti i njenoj sklonosti da zažmuri na sve prevare princa Filipa

Ljubav
10:53h Autor:
30 GODINA MLAĐA BILA JE STALNO UZ NJEGA: Zašto je kraljica pristala da joj FILIPOVA ljubavnica priđe toliko blizu
Foto: Profimedia

Serija "Kruna" naišla je na bes kraljevske prodice nakon što planira da u novembru "pusti" nove epizode u kojima će prikazati "ljubavnu vezu" između princa Filipa i njegove bliske prijateljice Peni Knečbul.

Serija će prikazati "intimne momente" između vojvode od Edinburga i grofice Mountbaten od Burme, koja je od njega bila mlađa 30 godina.

Bivši sekretar za štampu pokojne kraljice rekao je da je ova serija "okrutno smeće" te da se nada kako kraljevska porodica ovo neće gledati.

"Samo nekoliko nedelja je prošlo od smrti Njenog Veličanstva, ovo je neukusno i iskreno, okrutno smeće," rekao je on.

"Istina je da je Peni bila dugogodišnja prijateljica cele porodice."

Kraljica Elizabeta, Peni Knečbul
foto: Profimedia

A kako je došlo do toga da Netfliks pomisli da je Peni bila ljubavnica Filipu?

Princ Filip je Peni često nazivao "drugom najvažinojom ženom" u svom životu, a sve je počelo jer je par imao zajedničku ljubav prema vožnji kočijom. Njihovo prijateljstvo je trajalo godinama, a princ Filip je bio uz Peni i kada je ona izgubila ćerku zbog raka bubrega.

Peni je bila redovan gost Vud farme, na kojoj je princ Filip najčešće boravio nakon što se povukao iz javnog života 2017. godine.

Toliko je bila bliska sa Filipom da ju je osoblje nazvalo "gospođica takođe", jer je ona "takođe" pozivana na sve događaje porodice.

Peni je bila jedna od 30 osoba koje su prisustvovale sahrani princa Filipa, ali bila je prisutna i na kraljičinoj sahrani.

Sporna scena u seriji prikazaće princa Filipa koji uči Peni da vozi kočiju, a tom prilikom će joj ispričati kako njegov brak ima "problema."

Sve nevere princa Filipa

Pričalo se kako je princ Filip varao kraljicu Elizabetu sa preko 12 žena. Sve te afere bile su pažljivo zataškane, ali i tolerisane od kraljice koja je ceo svoj život posvetila službi. Međutim, znala je da princ Filip ima problem da prihvati to što je njegova žena kraljica, te što deca nose njeno prezime.

Žene koje su spajali sa Filipom mahom su bile aristokratkinje, glumice, kao i dalje članice porodice. Jedna od upečatljivih bila je najplaćenija scenska plesačica, Pat Krikvud. U to vreme ona se zabavljala sa prijateljem princa Filipa, Sterlingom Nahumom.

Nakon što je jedne večeri Sterling pozvao Filipa i još nekoliko prijatelja da odu u svlačionicu njegove devojke, koja je tada završila svoj nastup, završili su u njegovom stanu.

Ubrzo se saznalo za to, a Pat je dobila titulu Filipove ljubavnice. Pat je jednom prilikom izjavila da bi imala mnogo lepši i srećniji život da je princ te noći otišao kod trudne supruge.

Filipa su povezivali i sa jednom od najvećih balerina 20. veka Galinom Ulanovom o čemu je bilo reči i u Netfliksovoj seriji "Kruna" u kojoj su gledaoci mogli da vide kako kraljica pronalazi fotografiju plesačice kod svog supruga.

Princ Filip važio je za velikog zavodnika, dok je uvek bio u društvu lepih i mladih žena. Spajali su ga i sa 15 godina mlađom princezom Aleksandrom, koja je bila deveruša na njegovom venčanju sa kraljicom.

Još jedan skandal potresao je javnost, kada je princ povezan sa vojvotkinjom od Aberkrona, Sašom koju su uslikali pored Filipa dok je na sebi imala kupaći kostim, a on peškir oko struka. Saša je bila dve i po decenije mlađa od njega.

Princ je navodno bio i sa glumicama, među kojima su Sali En Haus, Merle Oberon i Ana Masi.

Poseban odnos imao je i sa Peni Romzi koja je od 1994. bila njegov partner u trkama kočijama i koja ga je nagovorila da 2019. odustane od vozačke dozvole.

Prijateljica iz detinjstva Helen Kordet koja je nakon razvoda dobila dvoje vanbračne dece, takođe se našla na spisku njegovih ljubavnica. Spekulisao se da je otac princ Filip. Helen je negirala, a princeza Dajana isticala da njen svekar ima naslednike iz vanbračnih veza.

Kraljica je i pored brojnih afera koja su pratile njenog supruga ostala dostojanstvena, te nije pravila skandale, niti je potvrdila nešto od brojnih navoda koji ne idu u prilog princu Filipu.

"Muškarci će uvek biti muškarci", govorila je kraljica.

1 / 8 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs