kultni susret

SUSRET KRALJICE ELIZABETE I MERILIN MONRO UŠAO JE U ISTORIJU: Posle ovih pogleda bilo je jasno šta misle jedna o drugoj

Kraljica Elizabeta i čuvena glumica Merilin Monro upoznale su se 1956. godine, a glumici je upravo to bila jedna od najvećih želja.

Vip priča
21:57h Autor:
SUSRET KRALJICE ELIZABETE I MERILIN MONRO UŠAO JE U ISTORIJU: Posle ovih pogleda bilo je jasno šta misle jedna o drugoj
Upoznavanje kraljice Elizabete i Merilin Monro, Foto: Profimedia

Vest o smrti kraljice Elizabete potresla je svetsku javnost. Tokom svog života kraljica je kroz razne događaje upoznala eminentne ljude iz raznih oblasti kao što su glumci, najviši državni zvaničnici kao i mnogi drugi poslovni ljudi.

Među njima se našla i čuvena glumica Merilin Monro, a zanimljivo je da su ona i Elizabeta zapravo bile vršnjakinje, obe su rođene 1926. godine.

Do susreta je došlo 1956. nakon što je Merilin provela četiri meseca u Velikoj Britaniji snimajući film "The Prince and the Showgirl". Tom prilikom glumici je društvo pravio njen suprug, Artur Miler.

Kraljica Elizabeta i Merilin Monro, Kraljica Elizabeta, Merilin Monro
foto: Profimedia

Trenutak njihovog susreta i upoznavanja opisan je u knjizi "Kad je Merilin upoznala kraljicu", a koja je objavljena 2020. godine.

Glumica je imala veliku želju da se susretne sa kraljicom i uspela je da je ostvari. Inače Merilin je tada boravila nedaleko od dvorca Vindzor, u mestu koje je samo četiri kilometra udaljeno od dvorca.

Merilin Monro
foto: Profimedia

"Njen san je bio popiti čaj u Bakingemskoj palati, a publicista Alan Arnold našao je taj zahtev na svom dnevnom popisu obaveza", napisano je u knjizi.

Želja da ispija čaj sa kraljicom nije se realizovala, ali se glumici ukazala prilika da upozna Elizabetu, na samom kraju njenog putovanja. Naime, Merilin je dobila poziv da prisustvuje predstavi "Royal Command" u pozorištu "Empire" zajedno s nekima od najpoznatijih filmskih zvezda tog vremena.

Glumica je provela sate spremajući se za taj događaj, dok je njena pojava oduševila sve prisutne.

Merilin Monro
foto: Profimedia

Nakon što je došla, Merilin se pridružila ostalim slavnim glumcima koji su stajali u redu za prijem kraljice, u velikoj sali.

"Red je bio dugačak, a Merilin je bila na njegovoj polovini. Glumica je s vremena na vreme zurila ispred sebe, nervozno čekajući svoj red, ali kako se kraljica približavala, videlo se kako Merilin viri, a zatim uzbuđeno čavrlja s glumcem Viktorom Matjurom", napisala je Morgan.

Nakon što je kraljica stigla do Merilin, glumica je uzela kraljičinu ruku i napravila savršen naklon, dok su obe imale širok osmeh na licu.

Kraljica Elizabeta i Merilin Monro
foto: Profimedia

"Njih dve su zatim razgovarale nekoliko minuta o temama kao što su komšije i kraljičin voljeni Vindzor. 'Sviđa nam se', rekla je Merilin. 'Budući da imamo dozvolu, moj suprug i ja idemo na vožnju biciklom u Veliki park'." , napisano je u knjizi.

Merilin je uzbuđeno napustila događaj dok je novinarima dala čak i izjavu povodom poznanstva koje se te večeri dogodilo.

"Kraljica je vrlo srdačna", rekla je glumica, te dodala: "Ona zrači slatkoćom".

Kraljičino mišljenje o Merilin Monro takođe je bilo zabeleženo člankom koji se pojavio u jednom britanskom časopisu 1961. godine.

"U članku je stajalo da je nakon predstave Kraljevskog zapovedništva 1956. kraljica postala fascinirana Marilin i gledala svaki njen film", piše Morgan.

"Navodno je rekla prijateljici: 'Mislila sam da je gospođica Monro vrlo draga osoba. Bilo mi ju je žao jer je bila toliko nervozna da je polizala sav svoj ruž'."

Na snimku koji je tada zabeležen može se videti kako Merilin oblizuje svoje usne nestrpljivo čekajući kraljicu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs