da li će rešiti nesuglasice

NAKON OTKRIVANJA STATUE LEJDI DI, SASTAĆE SE HARI I VILIJAM: Kraljevski istoričar otkriva kolike su šanse za pomirenje!


U vrtu Kensingtonske palate 1. jula, na dan kada je rođena, biće postavljena statua Lejdi Di u prirodnoj veličini.

Celebrities
21:32h Autor:
NAKON OTKRIVANJA STATUE LEJDI DI, SASTAĆE SE HARI I VILIJAM: Kraljevski istoričar otkriva kolike su šanse za pomirenje!
Foto: Profimedia

Dok mediji mesecima javljaju o sve većem razdoru između princa Vilijama (39) i princa Harija (36), izvori tvrde da će braća održati privatni sastanak nakon postavljanja statue njihove pokojne majke.

Vojvoda od Kembridža i vojvoda od Saseksa staće sutra rame uz rame u vrtu Kesingtonske palate kako bi postavili statuu Lejdi Di u prirodnoj veličini.

Iza kulisa tog dirljivog događaja, među braćom još uvek postoji duboki jaz, koji je nastao u martu 2019. godine kada je prema tvrdnjama kraljevskog istoričara princ Vilijam izbacio mlađeg brata i Megan Markl iz Kensingtonske palate zbog navodnog maltretiranja osoblja.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

Prema saznanju Daily Telegrapha, nakon otkrivanja statue pokojne princeze Dajane, princ Vilijam i Hari sastaće se privatno, što ukazuje na moguću spremnost za rešavanje međusobnih nesuglasica.

Princ Hari je u Veliku Britaniju stigao u petak i boravi u svojoj kući Frogmore Cottage zbog samoizolacije, a moći će da je napusti nakon pet dana ako testovi na korona virus budu negativni.

Danas su se pojavile tvrdnje da je stigao nešto ranije kako bi prisustvovao dobrotvornoj akciji kao gost iznenađenja, a The Sun tvrdi da su organizatori 'preokrenuli nebo i zemlju' kako bi se on tamo pojavio.

Veruje se da su braća, koja su se posednji put susrela na sahrani princa Filipa, nedeljama smišljali gde će smestiti statuu u palati, a iako pre otkrivanja spomen-obeležja nisu otkriveni detalji o njegovom izgledu, pretpostavlja se da će prikazivati Dajanin mladoliki i razigran karakter.

Dan uoči otkrivanja statue, kraljevski istoričar komentarisao je premnost aktera razdora za pomirenjem. Te tvrdnje Robert Lacej izneo i u svojoj knjizi 'Bitka braće', objavljenoj pre optužbi koje su Hari i Megan izneli na račun kraljevske porodice u intervjuu kod Opre Vinfri.

Princ Hari, Megan Markl
foto: Profimedia

Govoreći za Newsweek, Lacej je rekao kako veruje da je Hari jedini koji je možda spreman da prizna greške i da se pokaje zbog svog ponašanja u protekle dve godine. Međutim, tvrdi da to možda neće biti uzvraćeno jer Vilijam i Kejt Midlton opravdano mogu imati sumnje u Harijevu vezu.

'S jedne strane imamo Vilijama koji možda nije spreman da prizna, a s druge strane prijatelji tvrde da Hari nema ništa protiv pomirenja. A na kraju tu je i Megan kojoj ovaj razdor odgovara i koja drži prst na obaraču', rekao je Lacej i dodao da bi najbolje bilo kad bi obe strane zaboravile prošlost te da je žalosno što vojvotkinja od Saseksa ne želi da prizna kako je bila pod pritiskom.

Princ Vilijam
foto: Profimedia

'Zašto ne bi mogla da kaže da nije bila navikla na neverovatno komplikovan sistem, da je bila trudna i nije mogla da spava i da joj se možda sve nakupilo i slomilo je?' pita se Lacej, koji sumnja da će braća rešiti svoj razdor ove nedelje, odnosno dok god je Hari pod uticajem svoje supruge.

Međutim, veruje da postoji način da ti odnosi krenu napred.

'Nije da Megan više ima kraljevsko osoblje, živi u drugoj zemlji. Nije to ni emisija uživo pa bi mogla pronaći način da smesti stvari na svoje mesto', kaže Lacej, s čijim se razmišljanjem slaže i biograf Hogo Vickers.

Prema Vickersu, za svaki pokušaj rešavanja nesuglasica Hari bi morao da polaže račune svojoj supruzi kad se vrati u Kaliforniju.

Ne znam što mogu učiniti u sadašnjim okolnostima. Hari mora da se probudi i shvati šta se događa. To je vrlo neugodna situacija i mislim da ove nedelje neće biti pravi trenutak', rekao je za The Express Vickers.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs