da li se sećate ovih parova?

URBANI, HARIZMATIČNI, NEPONOVLJIVI: Ovi legendarni parovi sa početka 2000-ih su večna modna inspiracija! (FOTO)

Džej Lo i Ben su svima na pameti i to nam uopšte ne smeta. Potrebna nam je doza nostalgije - i utiska da nismo luzeri ako ovih dana razmišljamo o bivšim vezama - i zato sigurno nije slučajno što su nam baš sada na pameti poznati parovi iz iste epohe

Vip priča
Autor:
URBANI, HARIZMATIČNI, NEPONOVLJIVI: Ovi legendarni parovi sa početka 2000-ih su večna modna inspiracija! (FOTO)
Gvinet Paltrou i Bred Pit, Foto: Profimedia

Bilo da ih guglamo samo zbog stila ili neke opštije životne nostalgije, vreme je da se podsetimo onih koje smo najviše voleli i zašto. A zatim i da od njih prepišemo poneki outfit.

GVINET PALTROU U BRED PIT

O Gvinet možemo svašta da kažemo ali da je bila zaštitno lice minimalističke estetike devedesetih, ne može joj se poreći niti ukinuti kao (možda ultimativna) zasluga svetu. Ona i Bred bili su zajedno od 1994. pa sve do 1997. kada je ona prešla na - hm - Bena Afleka ali su kao modni dvojac ostali potpuno nenadmašeni do dana današnjeg. Pogotovo kada se uzme u obzir da je Bred bio poput neke vrste njenog stilskog klona. Najbolje stvari dolaze u paru, zar ne?

KAMERON DIJAZ I MET DILON

Ova konkretna fotografija iz 1998. sa premijere filma "Ima nešto u vezi sa Meri" je simbol čitave jedne modne generacije. Njen crni tube top i Kloi pantalone (dok je za brend još uvek radila Stella) postale su look koji je kopirala apsolutno svaka devojka. Baš kao i frizuru. Dilona je bilo malo teže nabaviti da vam bude oko ruke, ali ne znači da ga nismo želeli i tražili kopije.

VANESA PARADI I DŽONI DEP

Vanesa Paradi je bila modna ikona mnogo pre nego što je upoznala Depa, a zajedno su postali onaj "uvrnuti holivudski par" koji igra isključivo u svom ritmu. Kako životnom tako i modnom. Mnogo pre nego što je to postala norma, Vanesa je nosila vintidž komade kako privatno, tako i na crvenom tepihu poput ove bele haute couture Šanel haljine na dodeli Oskara. Njeno sampouzdanje nema granice što je čini apsolutnom ikonom.

DŽEJ LO I PAF DEDI

Džej Lo i Paf bili su u vezi u periodu kada se ona probila kao zvezda, od 1999. to 2001. (dok je on još uvek bio poznat kao Paf Dedi). U "onoj zelenoj haljini" Džej Lo se pojavila upravo ruku pod ruku sa njim na dodeli Gremi nagrada, a zajedno su postali oličenje reči geto glamurozni 2000-ih. Bandane, kratki topovi i plitke farmerke, uz neizbežno svetlucanje sa svih strana. Bez izvinjavanja.

LEONARDO DI KAPRIO I ŽIZEL BUNDŠEN

Supermodel Žizel Bundšen i zvezda filma "Titanik" Leonardo Di Karpio bili su par punih pet godina, od 2000. pa do 2005. i ne znamo da li je ona razlog što se Leo više nikada nije pojavio sa devojkom koja nije manekenka i starija od 25 godina. Iako su fokte sa crvenog tepiha na kojima ona nosi haljinu koju je dizajnirao Džon Galijano verovatno najpoznatije, posebno volimo njihov stil daleko od kamera.

KIRSTEN DANST I DŽEJK DŽILENHOL

U vreme kada su oboje tek postajali zvezde, Kristen i Džejk bili su i it indi par. Upoznali su se preko njegove sestre Megi 2002. i u vezi bili dve godine, a zajedno su usvojili i psa. Kada vas ponese nostalgija za slip vintage haljinama i estetikom ranih filmova Sofije Kopole, skrolujte kroz njihove fotke za inspiraciju.

KAMERON DIJAZ I DŽERED LETO

Da, nije greška, Kameron je na našoj listi dva puta (a mogla bi biti i treći zbog svoje veze sa Timberlejkom ali ona je ipak došla kasnije). Ovog puta govorimo o vezi sa Džeredom Letoom, sa kojim je bila od 1999. pa do 2003. godine. On, doduše još uvek u to vreme nije razvio stil po kome ga danas prepoznajemo ali možda nam se čak i više sviđa u ovom retro izdanju.

DITA VON TIZ I MERILIN MENSON

Merilin i Dita počeli su da se viđaju 2001. godine, a venčali su se 2006. prvo u Los Anđelesu, a zatim i na ceremonji u zamku u Irskoj koju je vodio avangardi režiser Alehandro Jodorovski, a fotografisao američki Vog. U to vreme Merilin je izjavio kako njih dvoje "jedan kod drugog vole one stvari koje bi drugi kod njih mrzeli". Ipak, Dita je zatražila razvod iste godine, a nama su ostale legendarne fotografije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs