veliki ispit i iskušenje

Irina Vukotić za Stil: Samo ovo može da nam pomogne da iz epidemije izađemo kao pobednici!

Šarmantna voditeljka otkriva na koji način jača imunitet u doba korone i kako provodi vreme sa ćerkom u samoizolaciji

Celebrities
21:06h Autor:
Irina Vukotić za Stil: Samo ovo može da nam pomogne da iz epidemije izađemo kao pobednici!
Foto: Promo TV Pink

Dok je u Srbiji vanredno stanje zbog epidemije korona virusa, Irina Vukotić (43) je od onih koja vredno i odgovorno radi kako bi javnost bila pravovremeno obaveštena o teškoj krizi koja je pogodila svet.

Voditeljka tv Pink-a sa svojim kolegama u jutarnjem programu "Novo jutro" budi građane u samoizolaciji.

S obzirom na to da je novinarska profesija jedna od onih koja je udarna u ovim vanrednim okolnostima i nosi društvenu odgovornost, lepo tv lice smo na početku razgovora pitali kako je raditi tokom epidemije.

"Velika je odgovornost i izazov. Svako ko radi ovih dana, medicinsko osoblje, apotekari, pekari, prodavci, novinari i svi koji imaju radnu obavezu i koji daju sve od sebe da budu profesionalci bez obzira kako se osećaju u tom trenutku ili ko ih čeka kod kuće su za mene pravi heroji. Ponosna sam na celu našu informativnu redakciju. Tv Pink i grad Beograd su i pokrenuli akciju Heroj Beograda jer svako od nas ima nekog svog ličnog heroja u ovim danima".

Doktor Hilari: Korona virus vam ne može ništa ako se pridržavate ovih 8 ključnih koraka!

Koliko se vaše radno jutro razlikuje od uobičajenog?

"Na televiziji se maksimalno vodi računa o bezbednosti svakog zaposlenog i gosta. Dezinfekcija prilikom ulaska u zgradu je obavezna, svi imamo maske i vrlo smo brižni jedni prema drugima. Svako se nosi sa novim okolnostima na svoj način ali najbitnije je da radimo kao uigran tim".

Imate li vremena za jutarnje rituale?

"Inače nemam potrebu za jutarnjim ritualima jer mi je uvek draže da odspavam 10 minuta duže. Ekspresno se obučem i lagano pijem kafu na televiziji dok me šminkaju i friziraju. Međutim, u ovim vanrednim okolnostima, samo deo nas radi, tako da ustajem oko 4h da bih se sama našminkala i sredila kosu. Pošto to zna da potraje, onda skuvam kafu. Ko zna, možda otkrijem nove svoje talente". (smeh)

Psihoterapeut Dunja Vesić o preživljavanju samoizolacije: Šta da činimo, a šta ne - da ne poludimo!

foto: Promo TV Pink

Kako se borite sa stresom i strahom u ovom periodu?

"Sasvim je normalno i ako se plašimo, brinemo, ako se ponekad i uspaničimo. Nikada nismo bili ovoliko izolovani pa ćemo možda u sebi prepoznati nešto što i ne znamo da tu "čuči". Naročito kad ste roditelj, onda je to posebna briga. Treba razgovarati i raditi stvari koje nam prijaju da ostanemo vedrog duha i zdravog razuma. Međutim, ovaj period može da nas nauči mnogo čemu. Vidimo ko je tu za nas, ko nas se setio i o kome mi brinemo i mislimo.

Dr Zoran Milivojević, psihoterapeut je gostujući kod mene u emisiji rekao da ćemo sada videti da li će biti više razvoda ili beba. Dodaću da vidim koliko divnih prijatelja imam. Moje drugarice iz osnovne škole svakodnevno nose mojim roditeljima sve što im je potrebno, malo sam mirnija jer sam na početku mnogo mislila o njima pošto su 200 km daleko. Dok nigde nije bilo maski, dobila sam je od prodavačice u lokalnoj radnji i to mi je bilo toliko emotivno i značajno. Mnogo nepoznatih ljudi mi piše putem društvenih mreža da gledaju emisiju, da se čuvamo ali i zamole da neka pitanja postavim gostima, a tiču se trudnica, otpuštenih radnika, hroničnih bolesnika... Mi u Srbiji imamo svojevrsnu empatiju i solidarnost i mislim da će nam to pomoći da izađemo kao pobednici iz svega".

Virusolog Aleksej Potekin: Ovo je najveća laž o korona virusu! Srce mi kaže da smo u gadnom sosu!

foto: Zoran Lončarević/slikano za Auto Bild

Jeste li nekada bili na ivici suza tokom emitovanja programa?

"Često jer sam radila emisije u kojima sam imala priliku da slušam životne intimne ispovesti. Dok sam vodila "Sve za ljubav" kada smo spajali decu i roditelje ili u jutarnjem programu slušajući ispovest devojke koja je ostavljena pored kontejnera kao beba".

Plaši li vas starenje i kako tretirate kožu?

"Da smo zivi i zdravi bar do 100 godina, samo to može da raduje. Život se slavi, a ne treba da nas plaši ". Na čemu se bazira vaša ishrana i kako jačate imunitet tokom pandemije korona virusa?

"Ovo je vreme Vaskršnjeg posta. Posebno je bitno jačanje vere i duha, a onda i tela. Jedem dosta povrća i koštunjavog voća, ribu, pijem čaj od đumbira i unosim cink i vitamin C. Osim toga, mislim da je bitno da uvek kažete šta mislite i osećate ljudima do kojih vam je stalo. Verujem da i to jača imunitet. Ne treba ni da sklapamo neke filmove u svojoj glavi šta bi moglo da se desi. To nije dobro. "Misliću o tome sutra" što bi rekla Skarlet O'Hara. Sve je ovo jedan veliki ispit i iskušenje. Vreme spoznaje sebe, života, prirode, drugih ljudi. Izaćićemo iz ovoga jači i bolji ako naučimo nešto".

Aleksandra Radović za Stil o životu, izgledu i liniji u 40-im: Svaka žena je jaka i samosvesna ako ovako razmišlja!

foto: Promo TV Pink

Kako "izlazite na kraj" sa ćerkom Iskrom u pubertetu, koje su po vašem mišljenju najbolje metode vaspitanja u ovom uzrastu?

"Ljubav i razgovor bez zadrške. Učimo jedna od druge. Trenutno smo fokusirane na pažnju, slikanje, pisanje dnevnika i naše vreme posle 20 h koje zovemo Girls night in pošto ne možemo out".

Koje svoje osobine prepoznajete u njoj, na koju ste najponosiji?

"Ona je svoja. Isijava radost i krasi je neka urođena mudrost i nežnost".

Kako se nosite sa preporučenom samoizolacijom i koju pouku ste izvukli?

"Cilj je da ostanemo zdravi i da ovo što pre prođe, a to može samo ako budemo samodisciplinovani. Čitam, posvećena sam detetu ali i emisijama koje radim i koje zahtevaju maksimalnu pripremljenost i sve aktuelne informacije. Treba da radimo samo ono sto želimo u postojećim uslovima jer je sad jedinstvena prilika da ugodimo sebi. Sad vidimo kako smo možda olako shvatali neka prava prijateljstva ili kako smo precenili neke površne odnose. Shvatamo da se ništa ne mora i da sve može da sačeka. Sve je ovo veliki izazov u kome dolazimo kako do globalnih tako i do ličnih istina".

Šta ćete prvo uraditi kada se završi epidemija?

"Napraviću rođendansku žurku, izgrlliti se i izljubiti sa najdražima koji mi nedostaju".

Napitak od đumbira i kurkume: Vitaminska bomba koja bilduje imunitet! (RECEPT)

(Razgovarala: Aleksandra Isailović)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs