SAVET STRUČNJAKA

Doktor Hilari: Korona virus vam ne može ništa ako se pridržavate ovih 8 ključnih koraka!

Samoizlolacija nije dovoljna, ovi koraci moraju da se ispoštuju kako bismo sačuvali zdravlje i što pre izašli iz ove krize kao pobednici

Saveti stručnjaka
Autor:
Doktor Hilari: Korona virus vam ne može ništa ako se pridržavate ovih 8 ključnih koraka!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ostati kod kuće je prvi korak u zaštiti i možda i najbitniji. Međutim, to nije dovoljno. Postoje istraživanja koja kažu da je moguće zaraziti se i u samoizolaciji. Ukoliko više članova živi u istoj kući, vrlo je važno pridržavati se sledećih pravila.

Doktor Hilari iz Velike Britanije otkriva koji su to ključni koraci u zaštiti od korona virusa. Ukoliko se prodržavate svih saveta, rizik od oboljevanja smanjujete na minimun.

  • Koristite lični pribor za jelo. Svako bi trebao da ima svoju čašu, nož, viljušku, tanjir koji neće deliti sa drugim članovima. Posuđe perite isključivo toplom vodom, a najbolje bi bilo u mašini za posuđe, jer će tako sigurno virusi biti uništeni.
  • Brisanje svih površina, sredstvima za dezinfekciju, koje dodirujete je obavezno i to ako je moguće i nekoliko puta dnevno ili svaki put kada uđete u kuću.
  • Peškire i posteljinu perite na temperaturi od najmanje 60 stepeni. Jedino tako ćete biti sigurni da su virusi nestali.
  • Da biste zaustavili širenje virusa, takođe je neophodno da koristite lične peškire.
  • Đubre izbacujte iz stana što češće, jer se u otpadu mogu zadržati virusi i do nekoliko sati.
  • Obuću i odeću koju ste nosili dok ste išli do prodavnice ili apoteke sknite i operite što pre.

Da bi vam ova situacija lakše pala, doktor preporučuje da održavate kontakte sa dragim ljudima preko telefona što češće. "Podrška je sad najbitnija, ona zaista može da ojača našu psihu i pomogne nam da prebrodimo ovu nelagodnu situaciju", rekao je on.

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs