nasmejani ranoranilac

Irena Jovanović (43) za Stil o odgajanju dva sina i izgledu: Ovo je eliksir moje mladolikosti i put do top forme!

Šarmantna voditeljka otkriva da je čvrsta kod postavljanja granica u vaspitanju dece i priznaje gde trenutno kao majka vodi najveću borbu

Celebrities
Autor:
Irena Jovanović (43) za Stil o odgajanju dva sina i izgledu: Ovo je eliksir moje mladolikosti i put do top forme!
Foto: Stil/Privatna arhiva

Irena Jovanović (43) već dve decenije je prisutna na medijskom nebu, a publiku je osvojila harizmom, prefinjenom lepotom i istančanim stilom odevanja.

Njen novinarski njuh prepoznao je legendarni Đoko Vještica tokom bombardovanja kada se spletom okolnosti obrela u informativnoj redakciji Studia B rame uz rame sa Jugoslavom Pantelićem. Saradnju sa kolegom nastavila je u emisiji "Beograde, dobar dan", za koju je i nagrađena godišnjom nagradom grada Beograda 2012. godine.

Nakon 18 godina rada na gradskoj televiziji 2017. godine prelomila je i prešla na Pink, gde je i danas gledamo u "Svitanju" u ulozi nasmejanog ranoranioca.

Ponosna majka dva sina Luke i Lazara, za Stil priča o izazovima roditeljstva i otkriva kako uspeva da bude u top formi u četrdesetim.

U koliko sati počinje vaš radni dan, da li su jutarnji rituali tajna vaše vedrine? "U pola četiri, otvaram oči, osvešćujem svoju misiju i već nakon pola sata izlazim iz kuće. Istezanje je obavezno, čaša vode sa limunom i selen. Doručkujem posle "Svitanja", jer program počinje u pola pet, mada mi nedostaje odmah po buđenju. Ipak, ne propuštam ga u danima kada ne radim emisiju".

Maja Mandžuka za Stil o Holivudu, Cviji i humoru Srba: Pravi prijatelji se ponašaju ovako!

foto: Stil/Privatna arhiva

Koliko je stresno raditi ranojutarnji program uživo, šta se dešava kada gost otkaže u poslednjem trenutku?

"Posao je lep i izazovan, zahtevan, ali pripremljen, pa kao i u svakom zanatu uvek mora da se nađe rešenje za nepredviđene situacije. Našu ekipu krasi odgovornost i spremnost na brzu reakciju. Emitujemo se u terminu u kome nije jednostavno pronaći zamenu kako za bolesnog voditelja, tako za uspavanog gosta, ali zato sa uredničkim timom promišljamo programski sadržaj koji može da odgovori i po urgentnoj izmeni".

Maja Nikolić za Stil o lepoti, deci i životu u 40-im: Ne možete živeti na ćevapima i tortama i izgledati lepo!

Verujete li u horoskop i koliko uzimate u obzir astrološke prognoze pri donošenju bitnih odluka? "Obožavam astrološke priče i tumačenja. Ne razumem se mnogo, ali imam dobre prijatelje, prave eksperte koji su me naučili da ne čitam dnevni horoskop, ali da ne zaboravim da je naše postojanje kopija kosmičkih prilika. U tom smislu mnogo zabave i svašta za naučiti".

Na koji način uspevate da balansirate posao i roditeljstvo? "Mnogo rada, energije, hodanja i "taksi tanja". Prisutnost u dečijim obavezama je važna i nema alternativu, iako je baka servis i dalje aktuelan. Puno pričamo, ne štedimo ljubav i kritike. Ništa nije idealno, a osećaj za svakodnevicu često nam je važniji od planova za budućnost".

Aleksandra Radović za Stil o životu, izgledu i liniji u 40-im: Svaka žena je jaka i samosvesna ako ovako razmišlja!

foto: Stil/Privatna arhiva

Kako je odgajati dva sina, kojih principa vaspitanja se držite? "Trudim se da budem principijelna i čvrsta kada su ograničenja u pitanju. Ljubav im dajem kao da su devojčice, mislim da im to ne smeta. Naprotiv, obojica su izuzetno osetljivi na ljudskost i imaju snažan osećaj za porodicu, iako su karakterom potpuno različiti".

Koje svoje dobre, a koje loše osobine prepoznajete kod njih? "Deca su uvek ogledalo svojih roditelja, slika i prilika onoga što radimo u životu i u odnosu prema njima. Nepogrešivo se vide postavljene ili pomerene granice, ali i odnosi sa drugima su na testu. I pored toga što su današnja deca pred sasvim drugačijim izazovima, modeli rešavanja problema su uglavnom iz porodičnog miljea. Od svoje dece puno saznajem o sebi".

Kako izlazite na kraj sa pubertetom mlađeg sina Lazara i šta vas kod njega trenutno najviše izluđuje? "Lazar je dete digitalne revolucije. Internet je svet njegove zabave i interesovanja, vloger je, školski influenser i sve je to pomalo zabavno dok ne krade previše vremena od uobičajenih porodičnih i školskih obaveza. Tu se vodi najveća borba".

Ivana Dudić za Stil o novoj seriji, manirima i lepoti: Zbog ovog prirodnog šampona moja kosa raste kao iz vode!

foto: Stil/ Privatna Arhiva

Da li je stariji sin izabrao svoje buduće zanimanje?

"Luka je gimnazijalac, maturant, zanimala ga je sfera bezbednosti do nedavno, a sad je zagrejan za ekonomiju i menadžment preduzeća. Još uvek nemamo konačnu odluku, ali se radujem da to bude njegov izbor i logika".

Koji je eliksir vaše mladolikosti i kako uspevaš da budete u top formi u 40-im? "Hvala na komplimentu. U pitanju je red koji u nekom trenutku svaki čovek mora da uvede u svoj uzbudljivi život. Zdrava i ne tako obilna hrana, uobročenost, dovoljno sna, fizička aktivnost, pravilno disanje i naravno higijena duha i tela. Ne poznajem nikoga kome se rezultat takvog ulaganja ne vidi".

Jelena Gavrilović za Stil o glumi, nezi i ishrani: Ako pokušate ove 3 stvari da primenite, smršaćete u startu 6 kilograma!

Koji su najveći izazovi četrdesetih i pribegavate li nekim modernim načinima nege i podmlađivanja?

Imam svoju kozmetičarku Katarinu, i uz pomoć savremenog tretiranja lepote, najnovijim antiejdžing metodama osećam se mladolikom bez agresivnijeg pristupa".

Ivana Stanković (45) za Stil o lepoti, modelingu i susretu sa Džulijom Roberts: Ovo je moj recept za mladolikost!

Na koji način odmarate lice od šminke i koliko se privatno šminkate? "Bez šminke sam kad god nema reflektora i kamera. Trudim se da koristim proverene prirodne meleme bez agresivnih sastojaka i parfema i kombinujem ih sa brendovima koje sam godinama proverila, a bazirani su na termalnim vodama i obezbeđuju duboku hidrataciju".

Vodite li računa o ishrani i unosu namirnica bitnih za zdrav izgled kože? "Vodim računa o zdravlju i hranim se lako".

Verica Rakočević (71) za Stil o modi, Veljku i tretmanima: 5 razloga zašto je život na selu bolji nego u gradu!

Šta sinovi najviše traže da im skuvate?

"Sve od mlevenog mesa u kombinaciji sa testeninama je rado viđeno na našoj trpezi, razne pite i naravno palačinke.

Na televiziji i javnim dešavanjima ste uvek elegantno odeveni, kako se privatno oblačite?

"Vrlo slično. Jednostavno, u krupnijim odevnim komadima, bez mnogo kombinovanja. Volim jednostavnost kao životni stil i rado ga primenjujem na odevanje. Udobnost mi je važna jer se mnogo krećem".

Pratite li modne trendove i da li ih usvajate? "Da, ali ih asimilujem sa svojim dosadašnjim izborima i već formiranim stilom, tako da je ta igra zabavna i inspirativna. Moda je brza i prepuna iznenađenja, ali i kratkotrajna, pa treba biti mudar i ekonomičan".

(Razgovarala: Aleksandra Isailović)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs