NA KRILIMA GLUME i magije

Ivana Dudić za Stil o novoj seriji, manirima i lepoti: Zbog ovog prirodnog šampona moja kosa raste kao iz vode!

Lepa mlada glumica priznaje da je samokritična i da ne zna da se šminka

Celebrities
18:59h Autor:
Ivana Dudić za Stil o novoj seriji, manirima i lepoti: Zbog ovog prirodnog šampona moja kosa raste kao iz vode!
Foto: Kurir/Vladimir Šporčić

Ivana Dudić (28) je uverljivo dočarala kako hrabre, tako i opasne likove u popularnim tv serijama, koje su je poslednjih godina lansirale među najangažovanije srpske mlade glumice.

Moć scene osetila je još u detinjstvu kada je zakoračila u svet magije i već sa devet godina postala vicešampionka Balkana u juniorskom mađioničarstvu.

Vladanjem trikovima stekla je samouverenost, dok je strast prema glumi spoznala tri meseca pred prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti, koji je položila iz prvog puta.

Proslavila se kao inspektorka Milanka u seriji "Ubice mog oca", a zatim joj je uloga osvetoljubive Une Radović u seriji "Istine i laži" utabala put ka prvoj glavnoj ulozi.

Naime, u istorijsko- ljubavnoj dramskoj seriji "Crveni mesec", reditelja i autora Romana Majetića, smeštenoj u vreme balkanskih ratova i austrougarske okupacije Beograda, Ivana igra Sofiju Baumen, ćerku austrijskog atašea.

"Imala sam tremu i kad smo počinjali snimanje i sad pred emitovanje. Za mene kao i za mog kolegu Miloša Đurovića ovo su prve glavne uloge. Radnja između Sofije i Nikole se vrti oko njihove ljubavne priče. Potpuno su drugačiji maniri, hod, govor i razmišljanje u odnosu na današnje vreme. Sve je otmenije, nežnije i sa više stava. Mislim da danas ljudi nažalost ne pridaju mnogo značaja tome".

Maja Mandžuka za Stil o Holivudu, Cviji i humoru Srba: Pravi prijatelji se ponašaju ovako!

foto: Kurir/Vladimir Šporčić

Dopada li vam se kultura odevanja tog vremena i koliko kostimi zapravo dopunjuju karakter i dočaravaju određenu epohu?

"Kostimograf Nevena Milovanović je za nas uradila pola posla. Glumac kada gradi svoj lik, gradi u teoriji, na papiru ispisuje biografiju, ali tek kada uđe u kostim lika slika je potpuna i spaja se sa tonom. Neverovatno je nositi te kostime, konkretno za nas glavne uloge za sad je urađeno preko 70 promena, a tek smo na pola snimanja. Nemaju svi glumci priliku da tako nešto dožive. Veoma sam zahvalna, trudim se da uživam u svakom trenutku snimanje ove serije jer možda se ovo događa jednom u životu.

Prepoznajete li neke svoje osobine kod Sofije?

"Veoma smo slične. Obe smo temperamentne, svojeglave, bez dlake na jeziku i suprostavljamo se najsnažnijima. Međutim, u dubini duše smo nežna krhka bića koja samo imaju potrebu da budu voljena i da vole."

Da li vas je svojeglavost koštala u životu?

"Jeste, ali što sam starija pokušavam da iznivelišem tu svoju strast da budem temperamentna i uvek izgovorim šta mislim. Sad kad sam malo iskusnija u poslu, učim da ipak treba malo stati i razmisliti pre odluke".

Aleksandra Radović za Stil o životu, izgledu i liniji u 40-im: Svaka žena je jaka i samosvesna ako ovako razmišlja!

foto: Kurir/Vladimir Šporčić

Serija oslikava period kada nisu postojali mobilni telefoni. Smatrate li da u današnje vreme interneta, društvene mreže otuđuju ljude ili zbližavaju?

"Otuđuju definitivno. Ja koristim telefon iz ličnih i poslovnih potreba. Instagram je takođe deo mog posla. Mi kao javne ličnosti imamo dužnost prema gledaocima da komuniciramo s njima na taj način, iako i dalje ne mogu da se naviknem na to. Mislim da mlade generacije danas koriste previše društvene mreže i generalno telefon. Nisam neki ljubitelj društvenih mreža, niti preterano podržavam, ali od njih živimo".

Radujete li se nastavku serije "Istine i laži" koja je doživela veliku popularnost i šta očekujete od četvrte sezone?

"Veoma se radujem kao i većina mojih kolega koji nastavljaju sa snimanjem.

Baš smo komentarisali, postali smo kao porodica, navikli smo jedni na druge, na konstantan rad i saživeli se sa likovima. Snimanje bi trebalo da počne sledeće godine na proleće, jedva čekam".

Jelena Gavrilović za Stil o glumi, nezi i ishrani: Ako pokušate ove 3 stvari da primenite, smršaćete u startu 6 kilograma!

foto: Kurir/Marina Lopičić

Koliko vam je bilo teško da se saživite u ulozi ohole i fatalne zavodnice Une, plašite li se da vas publika nije poistovetila s njom?

"Gledaoci me nisu poistovetili sa Unom jer na društvenim mrežama pokazujem ko sam zapravo. Uverili su se da kao glumica mogu da ponudim opasnu i oholu devojku. Zavoleli su je kao takvu jer ona ipak na kraju sezone pokazuje milo i drago lice".

Koja uloga vam je bila veći izazov, inspektorka Milanka iz "Ubice mog oca" ili Una?

"Svaka uloga je za glumca izazov, zato i prihvatamo ili ne prihvatamo ako nije izazov. Ne mogu da uporedim te dve uloge, obe su velike i važne za moju karijeru. Od uloge Milanke je sve krenulo, dok su "Istine i laži" nastavile da me lansiraju kao glumicu".

Ana Franić o životu u Splitu, sujeti i roditeljstvu: Ako dete ovlada sa ove 2 veštine izrašće u dobrog i srećnog čoveka!

foto: Kurir/Sonja Spasić

U svet glume ušli ste kao uspešni iluzionista. Koliko vam je magija pomogla da se oslobodite straha od scene?

"Veoma mi je pomogla. Kada se takmičite u mađioničarkim kongresima, stanete na scenu pred žiri od 7 članova koji znaju svaki vaš pokret. Ako nešto krene po zlu, oni to vide, dok u pozorištu publika ne primeti kada glumac pogreši tekst. Magija mi je pomogla da imam veštinu da sve okrenem u moju korist i mojih kolega i da sve izgleda prirodno. Nemam tremu, ne plašim se greški i loših poteza".

Dragana Mićalović za Stil o ulogama, strahu i detinjstvu u Leskovcu: Takvo odrastanje bih poželela svom detetu!

foto: Kurir/Vladimir Šporčić

Jeste li samokritični?

"Veoma, nikad nisam zadovoljna i uvek imam gomolu potpitanja".

Da možete da upotrebite mađioničarski čarobni štapić u dobijanju uloge o kojoj maštate, kakva bi ona bila?

"Volela bih samo da se nastavi ovaj lep niz uloga. Za ovih 5 godina koliko radim, sve je išlo svojim tokom i korak po korak".

Lice glumica je zbog prirode posla opterećeno teškom šminkom. Koje bjuti navike svakodnevno primenjujete za lep ten i izgled kože?

"Kvalitetan san mi pomaže kod održavanja lica s obzirom na izloženost scenskoj šminki. Važno mi je da čim završim snimanje i stignem kući skinem šminku, dobro očistim lice tonikom i namažem hidrirajućom kremom".

Šminkate li se privatno i kakvim senkama volite da istaknete svoju lepu boju očiju?

"Hvala na komplimentu, pre svega. Vrlo retko, iskrena da budem ne znam da se šminkam. Znam samo da stavim puder, maskaru i da iskonturišem lice. Moja boja očiju je uvek prirodna, možda zato što i ne znam da stavljam senke, u zavisnosti od svetla i raspoloženja tako se i boja menja".

Verica Rakočević (71) za Stil o modi, Veljku i tretmanima: 5 razloga zašto je život na selu bolji nego u gradu!

foto: Kurir/Vladimir Šporčić

Na koji način održavate kosu negovanom i zdravom?

"Naša šefica šminke na seriji "Crveni mesec", Dragana mi je dala genijalnu mešavinu sa pantenolom, vitaminom B i koprivinim uljem s kojom uspevam da održim kvalitet, jačinu kose i ubrzam rast. Da ne koristim taj prirodni šampon verujem da bi moja kosa bila dosta oštećena s obzirom na često korišćenje prese, pegle i feniranja. Savetujem ženama da koriste prirodne sastojke koji pomažu u obnavljanju i rastu kose, dovoljno je samo da ih sipate u dečiji šampon i izmućkate pre svakog korišćenja".

Kako ste gradili svoj autentičan stil odevanja, čime se vodite kada sklapate odevne dnevne kombinacije?

"Samo sledim svoj osećaj, tako radim sve u životu. Naravno, dok je majka imala uticaj na moj stil odevanja, uvek mi je pomagala i bila je odlična u tome. I danas kad vidi neki dobar odevni komad, kupi mi ili pokaže. Definitivno je mama zaslužna za moj pravac odevanja.

Plesačica Slađana Ivanišević (37) za Stil: Svaka devojka može da izgleda dobro ako se pridržava ovih pravila! (FOTO)

Bez kog odevnog komada ili aksesoara ne možete da zamislite dan?

"Naočare za sunce su moj modni fetiš."

Nina Badrić za Stil o ishrani, modi i životu u 40-im: Ovako se odjednom rešim stresa, ljutnje i potrošim kalorije!

Koji odevni komad treba da ima svaka žena u svom garderoberu ove jeseni?

"Sad su moderni dugački pufnasti prsluci, a možete nositi i tanku perjanu jaknu".

Maja Nikolić za Stil o lepoti, deci i životu u 40-im: Ne možete živeti na ćevapima i tortama i izgledati lepo!

(Razgovarala: Aleksandra Isailović)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs