nije pristalica dijeta

Plesačica Slađana Ivanišević (37) za Stil: Svaka devojka može da izgleda dobro ako se pridržava ovih pravila! (FOTO)

Plesni sudija i koreograf otkriva prirodni recept za zdravu i blistavu kosu i priznaje da joj je čokolada jedini porok

Celebrities
Autor:
Plesačica Slađana Ivanišević (37) za Stil: Svaka devojka može da izgleda dobro ako se pridržava ovih pravila! (FOTO)
Foto: Darko Moraitov

Slađana Ivanišević se plesom bavi od malih nogu, a zahvaljujući talentu, napornim treninzima i radu na sebi tokom svoje igračke karijere ostvarila je nebrojane podvige na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Jedna od najuspešnijih bivših srpskih plesačica u latino i modernom plesu javnosti je poznata i kao pevačica, a ostala je upamćena i po učešću u šou programu "Ples sa zvezdama" 2014. godine kada je plesnim pokretima naučila Aleksandra Šapića.

Zgodna Novosađanka nam je na početku razgovora otkrila tajnu svog uspeha i rada na više frontova - kao profesor na fakultetu, plesni sudija, trener, koreograf i potpredsednica Plesnog saveza Srbije.

"U savezu su mladi, stručni i obrazovani ljudi, najtrofejniji plesači u istoriji, troje na doktorskim studijama iz oblasti sporta, tako da su spojeni i nauka i praksa i ponosna sam na sve što smo do sada uradili. Sa druge strane, rad sa studentima i sa decom me zaista ispunjava. Sjajno je gledati kako oni napreduju, odrastaju i stasavaju u divne i kvalitetne ljude. Ne gledam to kao na odricanje, jer su to sve stvari koje volim da radim, i kada je čovek dobro organizovan ima vremena za sve".

Danijela Buzurović za Stil o deci, mužu i Pavlu iz serije Istine i laži: Ovo je recept za balans između majčinstva i posla!

foto: Darko Moraitov

Koja vrsta plesa je najbolja za gubitak kilograma i oblikovanje tela?

"Ono što verovatno malo ljudi zna, ples spada u bazične sportove, što znači da se pravilno obikuje i razvija kompletna muskulatura".

Koji ples je stvoren za vas: Vaga voli valcer, Škorpija tango (VIDEO)

Naučnici tvrde da je ples odličan protiv stresa i da leči depresiju. Na koji način igra utiče na psihu?

"Doprinosi poboljšanju vaših mentalnih sposobnosti i poboljšava koncentraciju i pamćenje, i zaista je naučno dokazano da je savršen borac protiv stresa, brzo opušta i popravlja raspoloženje. Kroz ples kako odrasli, tako i deca nauče kako da lako i efikasno komuniciraju sa drugima, povećaju svoje socijalne veštine i budu prilagodljiviji i vedriji".

Jelena Gavrilović za Stil o glumi, nezi i ishrani: Ako pokušate ove 3 stvari da primenite, smršaćete u startu 6 kilograma!

Kakav je uticaj plesa na dečije samopouzdanje?

"Popravlja samopouzdanje i eliminiše preteranu stidljivost. Deca odmalena uče da funkcionišu kao par i probijaju barijeru koju ne tako retko imaju jedni prema drugima. I dečaci i devojčice nauče manire koji su na žalost u današnje vreme retkost. Pored toga, aplauz na javnim nastupima ih čini ponosnim i svesnim da vrede".

Koja je tajna vaše savršene figure?

"Svakako ples! Za moj izgled mogu da zahvalim isključivo godinama plesnog treninga, pored genetike. Bez fizičke aktivnosti teško da može biti rezultata. Uopšte nisam pristalica raznoraznih dijeta koje se plasiraju poslednjih godina, naprotiv smatram da su čak nezdrave. Zdrava ishrana je izuzetno bitna za pravilno funkcionisanje, mentalno i fizičko zdravlje, pa i za taj estetski deo".

Aleksandra Radović za Stil o životu, izgledu i liniji u 40-im: Svaka žena je jaka i samosvesna ako ovako razmišlja!

foto: Privatna Arhiva

Kako održavate negovan izgled lica?

"Izgled lica mnogo zavisi i od ishrane, i generalno stanja organizma. Obzirom da sam u odmaklim tridesetim, redovno koristim suplementaciju magnezijuma, Q10 i kolagena. Nisam ni u mladosti imala problematičnu kožu, tako da kod kozmetičara gotovo da i ne idem".

Koji su Vaši jutarnji rituali koji Vas pokreću i garantuju uspešan dan?

"Pola sata valjanja po krevetu je obavezno. Nisam od onih koji istog momenta ustaju kako otvore oči, tako da uvek navijam alarm dosta ranije. Odmah puštam muziku, pravim ceđeni sok, uradim kratak strečing, tuširanje i onda dalje obavezama koje me očekuju tog dana".

Kako se hranite, koje namirnice su najčešće na Vašem jelovniku?

"Puno voća, puno povrća, piletina, riba, čia semenke, i slatko. Mada to slatko može biti i neki zdrav smuti umesto čokolade ili sladoleda. Ali u suštini jedem sve, jedino ne volim ljutu hranu".

Nina Badrić za Stil o ishrani, modi i životu u 40-im: Ovako se odjednom rešim stresa, ljutnje i potrošim kalorije!

foto: Darko Moraitov

Imate li neki porok?

"Jedini porok mi je čokolada".

Otkijte nam tajnu Vaše duge i zdrave kose?

"Frizera posećujem eventualno jednom godišnje da skratim krajeve. Sama se brinem o kosi, nikada se nisam farbala. Plesu mogu da zahvalim što nema te punđe i frizure koju ja ne umem sama sebi da napravim. Koristim pakovanje pri svakom pranju kose, a nekada i sama napravim od kokosovog ulja, pantenola i maslinovog ulja. Pantenol utrljam od korena celu kosu uveče pred spavanje, a kokosovo ulje na krajeve i držim dva sata da odstoji pre pranja".

U kom odevnom komadu se osećate najseksepilnije, a u kom najprijatnije?

"U haljini se najlepše i najprijatnije osećam. Ne volim da nosim farmerke, i uopšte se u njima ne osećam prijatno. Leti pogotovo, ne nosim gotovo ništa drugo sem haljina".

Marija Kilibarda otvoreno za Stil o povratku na TV, životnom putu i izgledu: Lepše bi bilo da sam kao mlađa postala majka!

foto: Privatna arhiva

Šta može da Vas iznervira u sekundi i koju taktiku primenjujete da smirite ljutnju?

"Kada mi neko udara na inteligenciju i svesno me pravi budalom. Nisam ishitrena po prirodi, i da bi burno reagovala neko mora da pređe sve moguće granice".

U kojim situacijama najlakše zaplačete?

"Kada me povrede i kada se sve skupi".

Ivana Stanković (45) za Stil o lepoti, modelingu i susretu sa Džulijom Roberts: Ovo je moj recept za mladolikost!

foto: Darko Moraitov

Koliko Vas je iskrenost koštala u životu?

"Koliko god da me je koštala ne žalim, i nemam nameru da se menjam jer zaista verujem da univerzum kad tad sve postavi baš tamo gde mu je mesto".

Emina Jahović za Stil o nezi, ishrani i odevanju: Turkinje imaju više stila od Srpkinja, evo zašto!

(Razgovarala: Aleksandra Isailović)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs