životna priča

Bila je jedna od najlepših žena Holivuda 90- ih: Gledala je kako alkohol razara majku i maštala o srećnoj porodici!

Američku glumicu i manekenku život nije mazio

Vip priča
Autor:
Bila je jedna od najlepših žena Holivuda 90- ih: Gledala je kako alkohol razara majku i maštala o srećnoj porodici!
Foto: Profimedia

Endi Mekdauel (61) pamtimo po ulozi u seriji "Seks, laži i videotrake" , koja ju je proslavila osamdesetih godina prošlog veka.

Zanosna Amerikanka je devedesetih osvojila i Hjua Granta u kultnoj romantičnoj komediji “Četri venčanja i sahrana”.

Odrasla je u Južnoj Karolini, a zbog događanja koja su joj obeležila detinjstvo stvorila je averziju prema alkoholu. Naime, njena majka Pauline Džonston bila je alkoholičarka, koja se od Mariona St. Pierea Mekdauela, supruga i oca svojih dve ćerke, rastala kada je Endi imala samo šest godina.

"Sećam se kada su mama i tata potpisali neke papire, nakon čega se tata spakovao i otišao. Nikada nisam plakala zbog njihovog razvoda, trudila sam se da budem hrabra i jaka, a sve to zato što sam od malih nogu znala koliko je moja majka krhka. Obožavala me je, a i ja sam obožavala nju. Međutim, bila je alkoholičarka i nije baš znala da se brine o meni i 18 meseci starijoj sestri Beverli', prisetila se.

Alen Delon: Životna priča nestašnog buntovnika sa pariskih ulica! (FOTO)

foto: Profimedia

Kada je krenula u četvrti razred osnovne škole, njen otac se ponovo oženio i je odlučio je da devojčice počnu novi život s njim. Sve je bilo idealno godinu i po dana a onda je odjednom krenulo nizbrdo. Otac ih je pokupio u školi, a pored njih bili su koferi. Kratko im je objasnio da ih vraća majci i da to jednostavno neće funkcionisati.

"Nije nam puno objašnjavao, a ja se nisam usudila da ga ispitujem. Danas, kada sam i sama roditelj, svesna sam da je imao svoje razloge, razloge koji su se verovatno više ticali njega negoli nas. Dobili su bebu i verovatno je bilo teško imati novorođenče i brinuti se o nama.'

Sve to dovelo je Andi Mekdauel do toga da se već kao dete oseti odbačenom i emocionalno oštećenom. Krivila je sebe, a onda je odlučila da će jednog dana imati svoju porodicu i da će je voleti najviše na svetu, te da će voleti svoju decu kao što je njena majka volela nju.

Ovako to rade prave dame: Helen Miren i Endi Mekdauel objasnile neke stvari na crvenom tepihu! (FOTO)

foto: Profimedia

Iako su njih dve postale veoma bliske, alkoholizam koji je uništavao majku naterao je glumicu da odraste preko noći. Sa 10 godina budila bi se usred noći kako bi proverila jesu li sve cigarete dobro ugašene jer je majka bezbroj puta, nakon što bi pijana zaspala s upaljenom cigaretom, napravila rupe na tepihu i nameštaju.

Čim je dovoljno odrasla, našla je prvi posao u trgovini gde je radila s majkom. Ali, ona je ubrzo zbog alkohola dobila otkaz, pa je još jednom sve palo na leđa devojčice. Endi se svim silama trudila da joj pomogne, tražila je pomoć lekara, a jedino što su joj oni rekli je da će takvim načinom života živeti još samo pet godina.

Predviđanja su se obistinila - Paula Džonston preminula je od srčanog udara. Endi je tada već bila daleko od porodičnog doma, jureći manekensku karijeru manekenke u Parizu. Tamo joj je stiglo i pismo koje joj je majka napisala nekoliko meseci pre smrti.

"Rekla je da je prestala da pije i da je veoma ponosna na mene. Bila je to poslednja godina njenog života i ja nisam imala previše prilika da budem uz nju, što je jako tužno".

Ne zna se koja je lepša: Endi Mekdauel sa ćerkom (FOTO)

foto: Profimedia

Verovatno zbog svega toga želela je da ima savršenu porodicu i mislila je da ju je stvorila s manekenom Paulom Kualijem s kojim je dobila troje dece.

'Svim sam se silama trudila da svojoj deci stabilnost i sigurnost, te dom pun ljubavi, sve ono što ja nikada nisam imala. Zbog karijere sam živela u Njujorku i Los Anđelesu, ali Paul i ja odlučili smo da odgajamo decu prvo u Montani, a potom u Severnoj Karolini. Želela sam da moja deca imaju mamu i tatu koji će se pojavljivati na roditeljskim sastancima, odlaziti na njihove predstave i nastupe, a pre svega da imaju mamu i tatu koji se vole.

"Imali smo idiličnu porodicu punih 10 godina i to je bilo sve što sam ikada želela i o čemu sam sanjala celo detinjstvo. A onda se nešto dogodilo, mali problemi napravili su razdor i doveli do teškog razvoda. To je me uništilo i donelo mi neuspeh. Nisam uspela da održim svoju porodicu na okupu.'

foto: Profimedia

Sve to najteže je podnelo njihovo najstarije dete, sin Džastin, koji je tada išao u šesti razred. U to vreme odlučila se na povratak na filmska platna nakon duže pauze i strahovala je kako će to uticati na decu. Srećom, već joj je tada u životu bila Džuli Selbi, ministrantica u njenoj crkvi.

Upravo nju zamolila je da čuva njenu decu te se brine o njima i ona je pristala. Džukli s njima je na kraju živela punih 11 godina i puno joj pomogla. Uprkos svemu silno je maštala o novoj ljubavi, još jednom se udala, i to za Rheta Hartzoga, ali brak je trajao tek tri godine. Od tada je sama.

Danas ima 61 godinu, deca su odrasla, ćerke Margaret i Rejni krenule su njenim stopama, a poslednjih godina ponovno dobija zanimljive uloge, i sve to nakon što je prihvatila rolu u nezavisnom filmu 'Love After Love', u kojem je napravila nešto prvi put u životu - skinula se za filmska platna.

foto: Profimedia

"Napravila se halabuka zbog golotinje, i jedino mi je zbog toga bilo neugodno. Žao mi je zapravo što to nisam napravila ranije, ali očigledno je trebalo čekati da ostarim. Volela bih da je to bilo dok sam imala neverovatno i mlado telo, no tada sam imala mnoge strahove', rekla je i dodala:

'U svojim 30-ima birala sam uloge, danas to ne činim, čekam, ali trudim se da ne prihvam baš sve".

Imala je nesreću da nadživi sve one koje je volela: Životna priča legendarne Doris Dej! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs