NE PROPUSTITE

Alen Delon: Životna priča nestašnog buntovnika sa pariskih ulica! (FOTO)

Alen Delon je nastavio putem kojim je krenuo Džejms Din, putem buntovničke zvezde, koja se pre Dina nije mogla ni zamisliti u svetu filma

Vip priča
13:59h Autor:
Foto: Profimedia

Ovaj šarmantni francuski glumac se pojavio na filmu 1957. godine, a ubrzo se dokazao kao jedan od najatraktivnijih i najambicioznijih mladih francuskih glumaca. Prvu zapaženiju ulogu Delon tumači u kriminalističkom filmu "U zenitu sunca", a svetsku slavu stiče 1960. ulogom u filmu "Roko i njegova braća". Nedugo zatim počinje da glumi i u Holivudu

 

Poređenje sa Džejmsom Dinom i Brižit Bardo 

 

Poređenje sa Džejmsom Dinom, nakon prerane smrti najblistavije holivudske zvezde, bilo je krajnje laskavo priznanje. Ipak, ove dve glumačke legende su se razlikovale u jednoj stvari: Delon je bio zvezda koja se neće brzo ugasiti.

 

Još jedno, u prvi mah neočekivano poređenje, pratilo je Alena Delona u svetu filma. Bilo je to takođe laskavo očekivanje medija da će Delon biti muška verzija Brižit Bardo, šta god to značilo kada se ode malo dalje od privlačnog novinskog naslova.


Glumac, arhitekta, pijanista, pilot, oficir: Neverovatna životna priča Džejmsa Stjuarta! (FOTO)

foto: Profimedia

Kada se čitava priča o zlatnim godinama slave Alena Delona sagleda iz današnje perspektive, on jeste bio ikona stila prepoznatljiva po nonšalanciji, klasičan muškarac u deceniji ekstravagantnih hipika, glumac bliži svetu uličara, biznismena i kriminalaca nego intelektualnoj eliti i umetničkim krugovima.

 

Bio je dete razvedenih roditelja, često su ga izbacivali iz škole zbog problematičnog ponašanja, a čak je u mladosti završio u zatvoru. Radio je kao konobar, portir, mesar i raznosač novina, ali je završio i kao dobrovoljac u francuskoj vojsci, koja ga je poslala na ratište u Indokinu.


Životna priča najvećeg srcelomca 90-ih: Da bi ostvario svoju najveću želju Luk Peri je asfaltirao puteve u Holivudu! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

On je ovo bogato životno iskustvo, koje je stekao pre dvadesete godine, mogao da implementira u svet glume i filma i tu se snašao izuzetno dobro. 

 

U centru više skandala

 

Krajem 1968. u središtu je velikog skandala oko ubistva njegovog telohranitelja, kada priznaje veze sa podzemljem, ali je ipak bio oslobođen krivice. Afera nije naudila njegovoj karijeri, čak su uloge u kriminalističkim filmovima, u kojima je od tada sve češće igrao, imale za publiku pečat verodostojnosti i time su im bili zanimljiviji. 

Harizma prejaka za bunt bez razloga

 

Dobar izgled, neodoljiva harizma i misterioznost njegovog privatnog života definisali su Alena Delona kao zrelog glumca koji je prerastao imidž buntovnika bez razloga. Postao je institucija u svetu filma i dao nam je lekciju da samo oni koji ultimativno odbiju da budu išta drugo nego to što jesu krče svoj put do uspeha. 


Životna priča Roberta Mičama: Mrzeo Holivud i kapitalizam, ceo život proveo pored jedne žene! (FOTO)

foto: Profimedia

Da se pojavio u našem veku, Alen Delon bi predstavljao isuviše punokrvnu pojavu kojoj se ne bi mogla odrediti uloga u predstavi koju svi selebritiji sveta igraju za ostatak čovečanstva. Za nas koji ga tek upoznajemo, Delon je mistika prošlog vremena, ikona jednostavnog stila i arogantni lik u jednoj priči. 


Od ružnog pačeta do seks simbola: Životna priča Dastina Hofmana! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...