vest

ODLUKA KOJA JE STIGLA IZ PALATE, A O ČEMU SE DANIMA POLEMIŠE: Ovo je status koji će imati Vilijam i Hari na sahrani

U ponedeljak, kako palata saopštava, princ Vilijam i princ Hari šetaće jedno pored drugog na ispraćaju kraljice Elizabete II

Vesti
Autor:
ODLUKA KOJA JE STIGLA IZ PALATE, A O ČEMU SE DANIMA POLEMIŠE: Ovo je status koji će imati Vilijam i Hari na sahrani
Doneta ključna odluka ovo je status prinčeva Vilijama i Harija, Foto: Profimedia

Princ Vilijam i princ Hari šetaće jedan pokraj drugog na ispraćaju kraljice Elizabete II, u ponedeljak. Vest je direktno došla iz palate, a ovo će biti drugi put u nedelji dana, kako su braća blizu jedno drugom. Samim tim da su u velikoj svađi.

Princ Hari i princ Vilijam, sahrana princa Filipa
foto: Profimedia

Pre nekoliko dana Vilijam i Hari su sa svojim suprugama zajedno prošetali zajedno pred okupljenom masom, koja je došla odati počast kraljici. To je bilo njihovo prvo zajedničko okupljanje nakon dužeg vremena.

Kejt Midlton, Princ Vilijam, Princ Hari, Megan Markl
foto: Profimedia

Na pogrebu u ponedeljak, tri najstarija kraljičina unuka šetaće iza kralja Čarlsa III, princeze Ane, princa Endrua i princa Edvarda, koji će predvoditi povorku starijih kraljevskih članova iza sanduka pokojne kraljice.

Princeza Ana, Kralj Čarls III
foto: Profimedia

Iza unučadi će biti kraljičin zet, viceadmiral Sir Timoti Laurence, kraljičin rođak vojvoda od Glostera i njen nećak grof od Snovdona. To su poslednje reči koje dolaze iz palate.

U Velikoj Britaniji danima traje žal za kraljicom Elizabetom II. Njena porodica obilazi okupljene građane, ali i prati kraljičin kovčeg, koji je iz Škotske stigao u Edinburg, zatim u Bakingamsku palatu, a trenutno je položen u Vestminster Holu, gde ga mogu videti ožalošćeni građani i kako bi odali počast kraljici.

Kraljica Elizabeta
foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs