Recepti sa Stilom

Švedski krompir

Povrće koje je najviše zastupljeno na našim trpezama
Recepti 13.06.2013. - 10:50h
Švedski krompir, Foto: Shutterstock
  • 50 minuta
  • Jednostavno
  • Za 6 osoba

Sastojci

  • 1kg krompira
  • 2 glavice crnog luka
  • 500ml neutralne pavlake
  • 200g sira
  • 3 kašike kisele pavlake
  • bibera i začina po ukusu
  • ulja po potrebi

Krompir i crni luk oljuštite i isecite na tanke kriške. U ciniji izmešajte neutralnu i kiselu pavlaku, beli luk, pobiberite i dodajte biljni zacin. U drugoj posudi izmešajte krompir, crni luk, dodajte malo ulja i biljnog zacina pa pola ove smese rasporedite u vatrostalnu ciniju podmazanu uljem. Prelijte s pola smese s pavlakom i promešajte da se sjedine. Drugi red smese od krompira poredajte preko i prelijte ostatkom smese od pavlake. Pospite rendanim sirom, a zatim stavite u zagrejanu rernu na 225 stepeni i pecite 35-40 minuta.

 

Savet: ako krompir oljuštite sat-dva pre pripreme jela, nece pocrneti ako ga potopite u hladnu vodu

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...