Medena torta je jednostavna za izradu, ali je ukus neponovljiv. Stalno joj se vraćamo jer je pre svega zdrava, posna i lako se sprema.
Do sada nismo upoznali osobu kojoj ova torta nije uspela.
Potrebno je: 300 ml kisele vode; 150 ml ulja; 100 g šećera; 2 kašike meda; 1 kašika pekmeza od šljiva; 300 g brašna; 3 kašike kakaoa; 1 kašičica sode bikarbone; 3 kašičica cimeta
Premaz: 4 kašike pekmeza od šljiva
Za glazuru: 200 g posne crne čokolade (da sadrži najmanje 40% kakaa); 2 kašike ulja. Oko 100 g badema u listićima
5 posnih slanih torti: Gotove za 15 minuta, slavska trpeza spremna očas posla! (RECEPT)
Priprema: Izmešati brašno, sodu bikarbonu, šećer,cimet i kakao pa toj suvoj smesi dodati kiselu vodu, ulje, med i pekmez.
Kada dobro izmešate sve, smesu stavite u kalup za pečenje. Pecite oko pola sata na 200 stepeni.
Vrelu koru premažite obilno sa pekmezom, pa prelijte preko rastopljenu čokoladu. Sve pospite sa bademom u listićima, mada možete da koristite i orahe ili lešnike.
Prijatno!
10 recepata za posne sitne kolače: Prvoklasni ukus, brza priprema! (FOTO)