Savršenstvo

Bolji kolač ne postoji: Postan, brz, preukusan, a ne prljate gomilu sudova! (RECEPT)

Jednostavno rečeno - obožavaćete ga

Recepti
Autor:
Bolji kolač ne postoji: Postan, brz, preukusan, a ne prljate gomilu sudova! (RECEPT)
Foto: Promo

Božićni post je u punom jeku, a oni koji ga se pridržavaju znaju da posna hrana može da bude sve, samo ne bezukusna!

To se naročito vidi kada je reč o poslasticama, a da su za dobar posni kolač potrebne skupe i teško dostupne namirnice, samo je jedna od mnogih zabluda.

Jedan od najboljih dokaza za to jeste recept za posni čokoladni kolač sa džemom, uz koji ćete uživati u punom ukusu čokolade i džema , ali i vazdušastom testu mekom poput sunđera!

Dodatni plus je to što priprema ovog kolača ne oduzima mnogo vremena, niti iziskuje prljanje gomile sudova, pa što pre zasucite rukave i napravite ovaj fenomenalni posni kolač!

Sastojci: 100 g Menaž čokolade, 1 šolja šećera, pola šolje ulja, 1,5 šolja vode, 3 šolje brašna, 1 kesica praška za pecivo, 100 g mlevenih oraha ili pečenih lešnika, kašičica ulja, kašičica brašna, 3 kašike džema od kajsije, 200 g Menaž glazure.

Priprema: Otopite čokoladu, pa joj dodajte šećer, ulje, vodu, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte, pa dodajte orahe ili lešnike i lepo sjedinite.

Pleh podmažite kašičicom ulja, pospite po dnu kašičicu brašna, kako se testo ne bi zalepilo, pa izlijte smesu i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

Vruć kolač premažite džemom, pa kad se malo prohladi, prelijte čokoladnom glazurom. Čim krenete da sečete kolač, oduševiće vas još jedna stvar - čokolada odozgo neće pucati, pa ćete imati sjajne kocke savršenog oblika!

Uživajte u fantastičnoj kombinaciji ukusa i kada prođe post, jer ovaj kolač je toliko dobar da možete da ga pravite u baš svakoj prilici!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs