prijatno

Osvojiće vas na prvi zalogaj: Napravite ove kiflice i uživajte u savršenom testu! (RECEPT)

Pravo je vreme da vam kuća zamiriše na kupus kiflice

Recepti 17.10.2018. - 18:09h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Profimedia

Ako ste u potrazi za odličnim receptom za kiflice, ovaj će vam se sigurno dopasti.

 

Sastojci za testo:

 

  • 500 grama brašna
  • 150 ml toplog mleka
  • 150 ml tople vode
  • 1 mala kašičica suvog kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika soli
  • 100 ml ulja

 

Kupus fil bez kupusa:

 

 

 

Šarene kiflice sa orasima: Mekane i lake za spremanje! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Dodatno: 1 jaje za premazivanje

 

Priprema:

  • Suvi kvasac, šećer i 1 kašiku brašna (odvojite od 500g) promešajte.
  • Dodajte toplo mleko, promešajte i pokrijte čistom krpom.
  • Ostavite na toplom da se diže barem 15 minuta.
  • Kada kvasac zapeni, dodajte ostatak brašna, vodu, ulje i so i sve promešajte.
  • Prebacite testo na radnu površinu i kratko ga mesite dok se ne sjedini.
  • Promešeno testo vratite u posudu, pokrijte i pustite da se diže na toplom 30 minuta.
  • Za to vreme napravite fil.
  • Margarin mutite oko 5 minuta.
  • Dodajte mu ostale sastojke - kiselu pavlaku, jaja, brašno i so, pa sve zajedno umutite. Ne brinite ako smesa ima grudvica. To je najverovatnije margarin koji će se otopiti kod pečenja.
  • Kada se testo podiglo, prebacite ga na radnu površinu i razvucite ga na 1/2 cm debljine. - naravno ne mora biti savršen.
  • Filom premažite kompletnu površinu testa. Urolajte testo u savijaču - poput makovnjače npr.
  • Kupus kifle posložite u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje.

Ako nemate papira za pečenje, naravno, možete namastiti i pobrašnjaviti tepsiju.

  • Pokrijte ih čistom krpom i pustite da još jednom odstoje na toplom i da se lagano dignu. Ovo je ključan trenutak. Zbog toga kupus kifle budu jako lagane i lepo se dignu kod pečenja.
  • Rernu uključite na 250 Celzijusa.
  • Kupus kifle pre pečenja premažite razmućenim jajetom, pospite sezamom i još malo posolite odozgora.
  • Pecite 10 do najviše 15 minuta. Svakako ih pogledajte tokom pečenja, kad dobiju lepu zlatnu boju a ispod zlatnu koricu, gotove su!

 

Bakine pufnice sa sirom, bez kvasca: Kiflice od domaćeg lisnatog testa koje ćete obožavati! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...