ukus koji osvaja

Savršen nedeljni ručak: Napravite teleće pečenje sa krompirom, ukusu nećete odoleti! (RECEPT)

Nedelja je dan za odmor i uživanje u ukusnoj hrani. Zato pravac u kuhinju i spremite ovu sjajnu teletinu

Recepti 07.10.2018. - 13:26h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Da li ima nešto lepše nego kad vas neko pozove na nedeljni ručak i onda vas omami toplota iz rerne uz miris dobrog  hrskavog i sočnog mesa? 

 

Teleće pečenje je jedno od omiljenih jela na našim prostorima, te smo sigurni da će vam se ovaj recept svideti.


Sastojci:

 

  • 1 kilogram teleće plećke
  • so biber
  • 150 ml suncokretovog ulja
  • 200 grama krompira
  • 3 glavice luka
  • 1 kašičica brašna
  • 1 dl teleće supe
  • 1 grančica ruzmarina

 

Teletina ispod sača s krompirom

foto: Profimedia

 

Priprema:

 

  • Meso odvojite od kosti, raširite ga na dasci i dobro istucite s unutrašnje strane.
  • Posolite, pobiberite i savijte u rolnu.
  • Ovako pripremljeno meso spustite u zagrejano ulje, pržite oko pola sata i okrećute ga da porumeni sa svih strana.
  • Dodajte oguljeni i oprani krumpir i luk narezan na kolutove koji ste prepržili na maslacu.
  • Posolite, pobiberite i stavite u zagrejanu rernu na 200 Celzijusa te pecite dok meso ne omekša.
  • Povremeno ga polivajte sokom.
  • Pre nego što poslužite meso, dodajte brašno razmućeno s supom, promešajte kutlačom po dnu posude da se skine zapečeni sok, pa vratite jelo u rernu još desetak minuta.

 

Teletina u kajmaku: Pravi srpski specijalitet iz srca Kuršumlije! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...