ukus koji osvaja

Savršen nedeljni ručak: Napravite teleće pečenje sa krompirom, ukusu nećete odoleti! (RECEPT)

Nedelja je dan za odmor i uživanje u ukusnoj hrani. Zato pravac u kuhinju i spremite ovu sjajnu teletinu

Recepti
13:30h Autor:
Foto: Shutterstock

Da li ima nešto lepše nego kad vas neko pozove na nedeljni ručak i onda vas omami toplota iz rerne uz miris dobrog hrskavog i sočnog mesa?

Teleće pečenje je jedno od omiljenih jela na našim prostorima, te smo sigurni da će vam se ovaj recept svideti.

Sastojci:

  • 1 kilogram teleće plećke
  • so biber
  • 150 ml suncokretovog ulja
  • 200 grama krompira
  • 3 glavice luka
  • 1 kašičica brašna
  • 1 dl teleće supe
  • 1 grančica ruzmarina

Teletina ispod sača s krompirom

foto: Profimedia

Priprema:

  • Meso odvojite od kosti, raširite ga na dasci i dobro istucite s unutrašnje strane.
  • Posolite, pobiberite i savijte u rolnu.
  • Ovako pripremljeno meso spustite u zagrejano ulje, pržite oko pola sata i okrećute ga da porumeni sa svih strana.
  • Dodajte oguljeni i oprani krumpir i luk narezan na kolutove koji ste prepržili na maslacu.
  • Posolite, pobiberite i stavite u zagrejanu rernu na 200 Celzijusa te pecite dok meso ne omekša.
  • Povremeno ga polivajte sokom.
  • Pre nego što poslužite meso, dodajte brašno razmućeno s supom, promešajte kutlačom po dnu posude da se skine zapečeni sok, pa vratite jelo u rernu još desetak minuta.

Teletina u kajmaku: Pravi srpski specijalitet iz srca Kuršumlije! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...